جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 47
التمييز لما أودعه الزمخشري من الاعتزال في تفسير الكتاب العزيز - المجلد الاول (الفاتحة - البقرة)
نویسنده:
أبي علي عمر بن محمد بن حمد بن خليل السكوني الإشبيلي؛ تحقیق: السید یوسف أحمد
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار الکتب العلمیة,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتابی که نویسنده در آن آرای معتزلی را که الزمخشری در کتابش ذکر کرده جمع آوری کرده و بر اساس کتاب و سنت (از دیدگاه اشاعره) به آن پاسخ داده است و نظر اهل سنت و جماعت (اشاعره) است.
لحن العوام فيما يتعلق بعلم الكلام
نویسنده:
عمر بن محمد السكوني؛ تحقيق: أحمد سيد تهامي (أحمد الحداد)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
المنصورة - مصر: دار اللؤلؤة للنشر والتوزیع,
النقد العقدي في الغرب الإسلامي الإمام السكوني أنموذجا
نویسنده:
بوذياب، عبد الصمد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: عقیده بنیان دین شمرده می شود... و دیگر موارد نیز شاخه ای از آن هستند و از این رو نیاز به همگامی، پیگیری و اجرای مستمر ملاحظات انتقادی دارد، خواه مربوط به نقد درونی باشد یا نقد بیرونی. نظرات سایر آموزه ها از جمله کسانی که به نگاه انتقادی به ایمان و کلام شهرت داشتند، امام ابوعبدالله السکونی (متوفی 717 هجری قمری) است که با رویکردی علمی که عمق در پرداخت، سادگی و وضوح در سبک را در هم آمیخته است، با نقد درونی، کتاب «لحن العوام فيما يتعلق بعلم الكلام» و با نقد بیرونی عقاید فِرَق خارج از اهل سنت و جماعت، مانند معتزله و اخوان الصفا از طریق کتاب « التمييز لما أودعه الزمخشري من الاعتزال في تفسيره كتاب الله العزيز».
ابن عرفة الورغمي (716 هـ- 803 هـ/ 1316 م- 1401 م) ومساهمته في الفكر العقدي بالغرب الإسلامي
نویسنده:
عيساوي الخذير, حروز عبد الكريم؛ اشراف: عبد الغني حروز
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چهره‌های فکری و فقهی در جهان اسلام فراوان است، علم فراوانی برای ما گذاشتند تا در ظلمت جاهلیت ما را روشن کند، برخی جمع آوری شده و برخی در لابه لای کتاب هایی که نیاز به جمع آوری دارد، پراکنده است، از جمله. زندگی هر مسلمانی که یکی از ارکان قوم مغرب زمین، جزء هویت دینی و نقطه عطف فرهنگی و تمدنی آن است. امام ابن عرفه الورغمی (716ق-803ق/1316م-1401م) از برجسته ترین شخصیت های اندیشه عقیدتی مغرب زمین به شمار می رود که نهضت فقه و تفسیر بر دستان او فعال بود. این موضوع تحقیق ماست.
یکی از جنبه های چرخش سینوی در الهیات سنی
نویسنده:
رابرت ویسنووسکی؛ ترجمه به عربی: هشام بوهدی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اکنون اکثر دانشمندان تاریخ فکری اسلامی بر این موضوع اتفاق نظر دارند تحریف تصویر سنتی غربی از الغزالی (متوفی 1111) به عنوان مدافع ارتدکس مسلمان که عدم انسجام فیلسوفان (تهافت الفلاسفه) چنین بود. نقدی قوی که باعث نابودی فعالیت فلسفی در تمدن اسلامی شد. برخی در واقع هستند به این نتیجه رسیدند که اهمیت غزالی در تاریخ فلسفه و کلام اسلامی نیز همین قدر است از ادغام جدی او از ایده های متافیزیکی اساسی به آموزه های مرکزی کلام اهل سنت، از جمله بیشتر او ضرب و شتم فلسفی را جشن گرفت. چیزی که کمتر شناخته شده است این که نقش غزالی در «فلسفی کردن» کلام اهل سنت، مبارزه تنها توسط یک فرد نابغه نبود، بلکه بخشی از یک روند گسترده تری بود که به نظر می رسد در زمان ابن سینا آغاز شده است و با سرعت در نسل اول و دوم افزایش یافت نسل‌ها پس از مرگ ابن سینا در سال 1037، با کار استاد الغزالی، از اشاعره الجوینی (متوفی 1085) و نیز از ماتریدیه البزدوی (متوفی 1099)، اثری که توسط ده ها نفر از اعضای بعدی آن ها انجام شد دو مکتب علمی کلامی بزرگ اهل سنت در واقع واضح است که معمولاً خط جدایی بین متکلمان اهل سنت است در سنت اسلامی متاخر به عنوان متقدم («قدیمی» یا «متقدمین»)، و آنهایی که به آنها متاخر گفته می شود («متأخرین» یا «مدرن»)، نه به الغزالی بلکه مربوط به خود ابن سینا است و این که چرخشی در کلام سنی انجام شد از ابن سینا بود، نه غزالی.
مقدمات المراشد إلی علم العقائد في دفع شبهات المطلين و الملحدين
نویسنده:
ابن ‎خمیر سبتی (متوفی 614ق/1217م)؛ تحقیق: احمد عبدالرحیم سایح و توفیق علی وهبه
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
مقدمات المراشد إلی علم العقائد في دفع شبهات المطلين و الملحدين، اثر ابن ‎خمیر سبتی (متوفی 614ق/1217م)، کتابی است کلامی در دفاع از عقاید اشاعره و پاسخ به شبهات مطرح‌شده پیرامون آن، که با تحقیق احمد عبدالرحیم سایح و توفیق علی وهبه به چاپ رسیده است. کتاب با دو مقدمه از محققان و نویسنده آغاز و مطالب در دوازده باب و خاتمه و هر باب در چندین فصل، تنظیم شده است. نویسنده، اثر حاضر را بر اساس تفکرات اشاعره پی‌ریزی نموده و در آن به دفاع از عقاید آنها در مقابل شبهات مطرح‌شده و اباطیل معاندین، متشککین، ملحدین، منحرفین و مبتدعین پرداخه است.
غاية المرام في علم الكلام
نویسنده:
سيف الدين الآمدي؛ تحقیق: حسن محمود عبداللطیف؛ تصدیر: محمد ابوالفضل ابراهیم
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: الکتاب الرابع والعشرون,
چکیده :
غاية المرام في علم الكلام نوشته سیف‌الدین آمدی، از مجموعه كتب كلامى است كه به زبان عربى تأليف شده است كه پيرامون مسائلى چون وجود و صفات خدا و نبوت و معاد و همچنين امامت، سخن به ميان آورده است.
  • تعداد رکورد ها : 47