جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 470
شماره 8 دوفصلنامه نقد دینی (بهار و تابستان 1401) [نشریه خارج از کشور]
نوع منبع :
مقاله , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
پیاده روی اربعین: تأملات جامعه شناختی
نویسنده:
به کوشش: محسن حسام مظاهری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات
وضعیت نشر :
نشر آرما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «پیاده روی اربعین: تأملات جامعه شناختی» شامل مجموعه مقالاتی با موضوع پیاده روی اربعین است که در ذیل مجموعه «کتاب های سرو» به دبیری و همت محسن حسام مظاهری گردآوری و منتشر شده است. در این مجموعه، نویسندگان که همه به نسل جامعه شناسان جوان ایرانی تعلق داشته و بر مطالعات دین و تشیع تمرکز دارند، سعی کرده اند تا حد امکان بر علایق شخصی و مذهبی خود فائق آمده و از منظر جامعه شناختی و با رویکرد انتقادی، به تحلیل این پدیده بپردازند. «تشیع پساصدام و پایان سندرم حسرت جغرافیای مقدس در تشیع: جامعه شیعی به مثابه جامعه ای در فراق» نوشته جبار رحمانی، «اربعین؛ دانسته ها و نادانسته ها از منظری اجتماعی» به قلم مهدی سلیمانیه، «میزبانان اربعین» اثر احمد شکرچی، «از نهادی شدن آیین اربعین تا عرفی شدن امر قدسی» نوشته محمدرضا پویافر، «حاد واقعیت ژان بودریار؛ بررسی شایعات رسانه ای درباره آیین پیاده روی اربعین» به قلم محسن امین، «دعوت شده ام به زیارت رنج آلود / ادراک و تجربه زیسته زائران پیاده ایرانی در عراق» نوشته ندا رضوی زاده و «اربعین ایرانی؛ رشد تصاعدی آمار ایرانی ها در پیاده روی اربعین: دلایل و پیامدها» تالیف محسن حسام مظاهری، عنوان مقالات کتاب حاضر است.
دیدگاه‌های دینی در مورد تنوع دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert McKim (رابرت مک‌کیم)
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: دیدگاه‌های دینی در مورد تنوع مذهبی به پرسش‌های اساسی و بحث‌انگیز ناشی از تنوع مذهبی می‌پردازد. اعضای سنت های دینی در مورد بیگانگان و در مورد مذاهب آنها چه می توانند بگویند؟ بحث در مورد دیدگاه های مسلمانان، مسیحیان و یهودیان با کار روش شناختی ترکیب شده است.
حقوق انسان و حقوق ادیان: جهان اسلام در تعامل و تقابل با گفتمان حقوق بشر  (مجموعه مقالات)
نویسنده:
محمدحسین مظفری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه ادیان و مذاهب ,
الفلسفة في الوطن العربي المعاصر: بحوث المؤتمر الفلسفی العربی الاول الذی نظمته الجامعة الاردنیة
نویسنده:
مجموعة مولفین
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: مرکز دراسات الوحدة العربیة,
پژوهشگران غرب و روانشناسی اسلامی
نویسنده:
رضا نساجی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات
چکیده :
روان‌شناسی، حتی روان‌شناسی مدرن، مانند فیزیک و شیمی و زیست‌شناسی تماماً در گروه علوم تجربی قرار نمی‌گیرد؛ بلکه دارای جنبه‌های فلسفی، فرهنگی و فراتجربی نیز است. همین امر باعث شده تا عده‌ای جهانی بودن دانش روان‌شناسی را انکار کرده و مدعی شوند که برخلاف علوم تجربیِ طبیعی که برای تمام مردم جهان یکسان است، روان‌شناسی امری بومی و وابسته به زمینه‌های فرهنگی است و بوم‌های مختلف، روان‌شناسی‌های مخصوص به خود را دارند. از دهه‌ی هشتاد میلادی به بعد، این باور که روان‌شناسی امری وابسته به فرهنگ است، به باوری تقریباً پذیرفته شده در میان روان‌شناسان و فیلسوفان روان‌شناسی تبدیل شد. در میانه‌ی بحث‌های مربوط به ارتباط روان‌شناسی به فرهنگ‌ها و جهان‌بینی‌ها، برخی مسلمانان نیز مدعی وجود «روان‌شناسی اسلامی» شده‌اند. این ادعا در درون خود این زیربنای فکری را دارد که روان‌شناسی، دانشی متأثر از ارزش‌هاست و از آن‌جا که مسلمانان چهارچوب ارزشی مشخصی دارند، می‌توانند روان‌شناسی مربوط به خود را داشته باشند. کتاب پژوهشگران غرب و روانشناسی اسلامی به کوشش مهدی نساجی نوشته شده است و با ویراستاری علمی فاطمه غروی و مهدیه زمانی در انتشارات نقد فرهنگ منتشر شده است.
پیشگویی‌های آخرالزمان از دیدگاه ادیان ابراهیمی
نویسنده:
موسسه آینده روشن
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات
وضعیت نشر :
مرکز نشر هاجر(وابسته به مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران),
اسپینوزا فیلسوفی جاودانه
نویسنده:
محسن جهانگیری, ویل دورانت، ترجمه عباس زریاب خوئی
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این کتاب به بررسی زندگانی فیلسوف جاودانه تاریخ ، باروخ اسپینوزا ، و سیری در آثار و اندیشه های او می پردازد. بخش اعظم کتاب به مقالاتی از مرحوم محسن جهانگیری ، استاد فلسفه دانشگاه تهران و چهره ماندگار، و بزرگترین اسپینوزا شناس ایرانی اختصاص دارد که کتاب مهم اسپینوزا یعنی «اخلاق» او را به پارسی برگردان کرده است ، و بخش آخر نیز فصل چهارم تاریخ فلسفه ویل دورانت ، به ترجمه عباس زریاب خوئی است که معرفی بسیار مناسب و مفید و عمیقی از افکار فلسفی و زندگینامه ی تاریخی اسپینوزا بدست می دهد.
Collected Papers on Epistemology, Philosophy of Science and History of Philosophy: Volume II
نویسنده:
Wolfgang Stegmüller (auth.)
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این دو جلد شامل تمام مقالات من است که بین سالهای 1956 و 1975 منتشر شده است و ممکن است برای خوانندگان در دنیای انگلیسی زبان جالب باشد. سه مقاله اول در جلد. 1 به موضوعات تاریخی می پردازد. در هر مورد، من یک بازسازی منطقی را انجام داده ام که تا آنجا که ممکن است، با استانداردهای موقتی دقیق مطابقت دارد. در مسئله یونیورسال ها در آن زمان و اکنون برخی از ایده های W.V. کواین و ان. گودمن برای ایجاد طرحی نوین از تاریخ بحث کلیات که با افلاطون شروع می شود و با سیستم هائو وانگ :E ختم می شود استفاده می شود. مقاله دوم مربوط به فلسفه علم کانت است. با تحلیل موقعیت او در برابر نیوتن، کریستین ولف و دی. هیوم، نشان داده می‌شود که برای کانت، خود مفهوم دانش تجربی با یک مشکل منطقی اساسی ذهنی مواجه بود. کانت در مابعدالطبیعه تجربه خود راه حلی ارائه کرد که با تمام تلاش های پیشین و نیز پس از آن با هدف ایجاد یک نظریه علمی متفاوت بود. آخرین مقاله از سه مقاله تاریخی از برخی مفاهیم منطق مدرن برای ارائه گزارش دقیقی از به اصطلاح نظریه تصویری معنا ویتگنشتاین استفاده می کند. تفسیر E. Stenius از این نظریه به عنوان یک نقطه شروع شهودی در نظر گرفته می‌شود، در حالی که یک نوع هدفمند از مفهوم تارسکی از یک سیستم رابطه‌ای ابزار فنی را فراهم می‌کند. مفاهیم جهان مدل و فضای منطقی، همراه با مفاهیم هممورفیسم و هم شکلی بین جهان های مدل و بین فضاهای منطقی، مبنای مفهومی بازسازی را تشکیل می دهند.
Collected Papers on Epistemology, Philosophy of Science and History of Philosophy: Volume I
نویسنده:
Wolfgang Stegmüller (auth.)
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این دو جلد شامل تمام مقالات من است که بین سالهای 1956 و 1975 منتشر شده است و ممکن است برای خوانندگان در دنیای انگلیسی زبان جالب باشد. سه مقاله اول در جلد. 1 به موضوعات تاریخی می پردازد. در هر مورد، من تا آنجا که ممکن است، سعی کردم یک بازسازی منطقی را انجام دهم که استانداردهای موقتی دقیق است. در مسئله یونیورسال ها در آن زمان و اکنون برخی از ایده های W.V. کواین و ان. گودمن برای ایجاد طرحی مدرن از تاریخ بحث کلیات که با افلاطون شروع می شود و با سیستم ال هائو وانگ ختم می شود استفاده می شود. مقاله دوم به فلسفه علم کانت مربوط می شود. با تحلیل موقعیت او در برابر نیوتن، کریستین ولف و دی. هیوم، نشان داده می‌شود که برای کانت، خود مفهوم دانش تجربی با یک مشکل منطقی اساسی ذهنی مواجه بود. کانت در مابعدالطبیعه تجربه خود راه حلی ارائه کرد که با تمام تلاش های پیشین و نیز پس از آن با هدف ایجاد یک نظریه علمی متفاوت بود. آخرین مقاله از سه مقاله تاریخی از برخی مفاهیم منطق مدرن برای ارائه گزارش دقیقی از به اصطلاح نظریه تصویری معنا ویتگنشتاین استفاده می کند. تفسیر E. Stenius از این نظریه به عنوان یک نقطه شروع شهودی در نظر گرفته می‌شود، در حالی که یک نوع هدفمند از مفهوم تارسکی از یک سیستم رابطه‌ای ابزار فنی را فراهم می‌کند. مفاهیم جهان اینودل و فضای منطقی، همراه با مفاهیم هممورفیسم و هم شکلی در بین جهان های مدل و بین فضاهای منطقی، مبنای مفهومی بازسازی را تشکیل می دهند.
  • تعداد رکورد ها : 470