جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2374
أسس الوحدة الفكرية عند بديع الزمان سعيد النورسي
نویسنده:
عبد الكريم عكيوي
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
معرفی مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی
نویسنده:
سیدمجید نبوی, رباب شاهمرادی؛ ویراستار: هاجر بنائی
نوع منبع :
کتاب , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اراک - استان مرکزی - ایران: انتشارات جهاد دانشگاهی/ واحد استان مرکزی,
چکیده :
کتاب «معرفی مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی» به معرفی 550 مجله خارجی در حوزه اسلام، مسیحیت، یهود، سایر ادیان و مطالعات دینی به طور کلی پرداخته است که توسط انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است. در مقدمه این کتاب آمده است: در هر کشوری، سخن از مباحث دینی متناسب با دین و مذهب آن کشور وجود دارد و مسائل دینی در هر کشوری به ‌صورت کتاب و مجله و غیره منتشر می‌شود. مجلات علمی، سطح علمی مناسبی دارند؛ ازاین‌رو، شناخت مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی برای پژوهشگران امری مفید و لازم است. با شناخت و مطالعۀ این مجلات می‌توان از مباحث مطرح‌شده در آن‌‌‌ آگاه شد و از علم روز دنیا در موضوعات دینی، اطلاعاتی به دست آورد. همچنین، پژوهشگران با شناخت این مجلات می‌توانند ‌‌‌‌مقاله‌های خود را به مجلات مرتبط ارسال کنند و از امتیاز علمی آن بهره‌مند شوند و سبب شناخته‌ترشدن ایران و فرهنگ ایرانی اسلامی در مجامع بین‌المللی شوند. پس از بررسی‌‌‌های فراوان، بیش از پانصد مجله دینی در موضوعات مختلف شناسایی شد که در چند دسته قرار می‌گیرد: 1- اسلام؛ 2- مسیحیت؛ 3- یهود؛ 4- سایر ادیان؛ 5- مطالعات دینی (به‌طور کلی). البته برخی مجلات در دو یا چند دسته قرار می‌گیرد که در این نگارش سعی می‌شود هر مجله تنها در یک دسته‌بندی موضوعی ذکر شود. پیش از پرداختن به بحث اصلی، ذکر توضیحی درباره اعتبارسنجی مجلات ضروری می‌نماید. با توجه به اینکه ممکن است اعتبار مجلات تغییر کند، پژوهشگران قبل از اقدام به انتشار مقاله، باید اعتبار مجله را بررسی کنند. به همین منظور، وب ‌سایت‌هایی را در این کتاب معرفی شده که می‌توان با درج کد آی‌اس‌اس‌ان هر مجله در آن به‌راحتی اعتبار آن را سنجید. 1- ژورنال‌چکر دات‌ای‌آرjournalchecker.ir ؛ 2- ایمپکت فاکتور دات‌ای‌آر impactfactor.ir؛ 3- سامانۀ منبع‌یاب وزارت بهداشت rsf.research.ac.ir؛ 4- سایمگو scimagojr.com؛ 5- وب‌ آو ساینس ip-science.thomsonreuters.com/mjl؛ 6- ای‌اس‌سی isc.gov.ir/en؛ 7- اسکوپوس scopus.com؛ 8- دوآج doaj.org؛ 9- ایمپکت‌فاکتور مجلات bioxbio.com در این اثر تلاش شده است که عناوین مجلات انگلیسی را ترجمه و عنوان انگلیسی آن در پاورقی بیاید؛ اما برخی از عنوان‌های مجلاتی که به زبان‌های آلمانی و اسپانیولی و عربی و غیره است، ترجمه نشده و همان عنوان مجله ذکر شده است. در این کتاب، مجلات بر اساس موضوعات گفته‌شده، معرفی می‌شود. در بخش اول این کتاب 127 مجله در حوزه اسلام، در بخش دوم 183 مجله در حوزه مسیحیت، در بخش سوم 35 مجله در حوزه یهود، در بخش چهارم 18 مجله در حوزه سایر ادیان و در بخش پنجم 198 مجله که در حوزه مطالعات دینی به طور کلی فعالیت می کنند؛ معرفی شده است. در انتها نیز، مجلات به همراه کد Issn آن ها ذکر شده است. هدف اصلی این نگارش، معرفی مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی است تا مخاطبان بتوانند از آخرین مطالب منتشر شده در این مجلات در حوزه مطالعات دینی باخبر شوند و هم اگر پژوهشگر یا محقق هستند بتوانند مقالات خود را جهت انتشار به این مجلات ارسال کنند.
مأخذشناسی «دین شناسی»
نویسنده:
سلمان حبیبی
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
حوزه نت,
چکیده :
شناخت منابع و مآخذ، گام نخست هر تحقیق است. امروزه کتاب شناسی و مأخذشناسی به عنوان یک ضرورت مطرح شده و به صورت رشته آموزشی و تخصصی درآمده است. در راستای استفاده بهینه پژوهشگران، بر آن شدیم تا منابع مربوط به بخشی از تحقیقات مرتبط با موضوعات مجله را، که در قالب کتاب یا مقاله در نشریات و مطبوعات مختلف عرضه شده است، فراهم ساخته و در اختیار خوانندگان محترم مجله قرار دهیم تا بتوانند افزون بر بهره گیری از مطالب مجله، برای پی گیری و مطالعه بیشتر در این زمینه از منابع گسترده تری کمک گیرند. در این شماره موضوع «دین شناسی» تقدیم خوانندگان محترم مجله می گردد. هرچند به دلیل فرصت اندک، فرصت گردآوری همه کتاب ها و مقالات در این زمینه میسر نشد، اما تلاش شده است تا دست کم بخش عمده ای از این منابع آورده شود.معرفت
محمدعلی طاهری (1335ش.- )
نوع منبع :
مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
چکیده :
محمدعلی طاهری (۱ فروردین ۱۳۳۵ در کرمانشاه -)، از وی به عنوان بنیان‌گذار طب مکمل ایرانی، فرادرمانی، سایمنتولوژی و نظریهٔ پیوند شعوری یاد می شود که بنام مؤسسه فرهنگی هنری عرفان حلقه در دهه ۱۳۸۰به ثبت رسانده‌است. اما وی را بیشتر به عنوان بنیان گذار عرفان حلقه می شناسند, نامبرده به اعدام محکوم شده و در بازداشت بسر می برد. اسماعیل منصوری لاریجانی که پیشتر مقدمه‌ای بر کتابهای طاهری نگاشته بود در ۲۲ اسفند ۱۳۸۹ در نشستی در قم از طاهری تبری جست. وی طاهری و فرقه‌اش را از فرقه‌های منحرف و خطرناک معرفی نمود و اعلام داشت در ابتدا گمان می‌کرده طاهری به دنبال نشر عرفان اسلامی است ازاین رو بر دو کتاب وی مقدمه زده ولی پس از مشاهده انحرافاتشان ضمن اعتراض شدید از دستگاه‌های مسؤول خواسته جلوی فعالیت او را بگیرند. وی همچنین مدعی شد طاهری چون نماز نمی‌خواند اصلاً قبله‌اش منحرف است و آثار مکتوب آقای طاهری را فاقد متدولوژی و پارادوکسیکال خواند و به‌صراحت از او و رهروانش ابراز تبری نمود. او در جلسه نقد دیگری که در اسفند ۱۳۸۹ در ستاد ملی ساماندهی پاسخ گویی دینی برگزار شد نیز عنوان داشت که این مقدمه را به درخواست محمدعلی طاهری نگاشته و دلیل عمده‌اش زمینه‌سازی برای چاپ آن کتاب‌ها بوده تا در معرض نقد صاحب‌نظران قرار گیرند. او همچنین گفت: «بعد از دو سال من متوجه شدم که این آقا شبکه‌های درمانی به راه انداخته‌است. من این‌ها را صدا کردم و گفتم این کارهای شما غیرقانونی و غیرشرعی است، این خانم‌های آنچنانی که شما راه انداخته‌اید مردم را سرکیسه می‌کنند، درست نیست. بعد من متوجه شدم که اینها دنبال اهداف خودشان هستند. این بود که نامه زدم به ارشاد و جلوی چاپ آن را گرفتم. اولین بار من خودم از این‌ها شکایت کردم و گفتم اینها چه کار می‌کنند از مردم پول می‌گیرند و کارشان نتیجه هم ندارد.» این در حالیست که یکی از هوادارن منصوری حتی گفته که قسمت آخر مقدمه کتاب که تمجید از طاهری بوده‌است نوشته منصوری لاریجانی نیست و به ادعای او یکی از هواداران طاهری به مقدمه افزوده‌است. در انتهای مقدمهٔ کتاب عرفان کیهانی (حلقه)، که از سال ۱۳۸۴ منتشر گردیده، اسماعیل لاریجانی، خود مدعی نام گذاری عرفان حلقه به عرفان کیهانی گردیده بود.
آیا امام خمینی (ره) در کتاب "کشف الاسرار" قائل به تحریف قرآن است؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
بررسی زمینه‌های نگارش «کشف اسرار» توسط امام خمینی(ره)؛  چرا حکمی‌زاده کتاب «اسرار هزار ساله» را نوشت؟
نویسنده:
فاطمه تفتیان
نوع منبع :
مقاله , پرسش و پاسخ , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
برهان,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
نقد پژوهش فاج درکتاب «هرمنوتیک قرآنی، طبرسی و مهارت تفسیر قرآن»
نویسنده:
محمدعلی مهدوی راد، مهدی حبیب‌اللّهی، سعید آخوندی یزدی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب هرمنوتیک قرآنی، طبرسی و مهارت تفسیر قرآن1 اثر برویس فاج (Bruce fudge) از جملة مهم‌ترین آثار خاورشناسان دربارة تفسیر مجمع‌البیان به حساب می‌آید. بررسی کتاب نشان می‌دهد که با وجود ابتکار و تلاش نویسنده در خلق برخی مطالب، کاستی‌ها و اشکالات مهمی نیز به چشم می‌خورد. در این نوشتار، پس از معرفی اجمالی فاج و آثار وی، گزارشی از محتوای کتاب ارائه شده است و در مقام بررسی، آرای وی در دو بخش نقد محتوایی و نقد منابع ارزیابی شده است. بر اساس بخش‌هایی از کتاب، نویسنده بر این باور است که طبرسی آیات قرآنی را مطابق با عقیدة خویش تفسیر کرده است و باورهای وی نقش تعیین‌کننده‌ای در تفسیر مجمع‌البیان دارد. در ادعایی دیگر نیز مجمع‌البیان را رونوشت و کپی‌برداری از تبیان شیخ طوسی دانسته که غالباً همان کلمات با اندک تغییری جایگزین شده‌اند. در این مقاله، به نقد و بررسی ادعاهای مذکور پرداخته شده است.
کتابی در تبیین و نقد آراء حسن حنفی
نویسنده:
سعید هوشیار
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دین آنلاین,
چکیده :
پرسشی که همیشه ذهن نواندیشان مسلمان را به خود مشغول داشته، پرسش از علل عقب‌ماندگی جهان اسلام است. علاوه بر ایران، البته جهان عرب نیز به این مهم پرداختند. متفکران برجسته‌ای به این مهم توجه دادند. در مصر این توجه بیش از دیگر کشورهای عرب بود و متفکران این کشور، ایده پردازی‌های بسیاری در این زمینه به انجام رساندند. کتاب " اسلام و تجدد در مصر" را نصرالله آقاجانی در راستای به تصویر کشیدن همین موضوع به رشته تحریر درآورده است. وی در این کتاب توجه اصلی را به روی آراء حسن حنفی قرار داده است. در این کتاب، تاریخچه نواندیشی نشان داده شده و آراء طهطاوی، احمد لطفی السید، علی عبدالرازق، طه حسین، خالد محمد خالد، سید جمال، محمد عبده و دیگرانی نیز به بحث گذاشته شده و مورد واکاوی قرارگرفته است. قسمت عمده این کتاب اما آراء حسن حنفی را به بحث گذاشته است.
معرفی کتاب شفای ابن سینا و جایگاه آن در حکمت سینوی
نویسنده:
علی اوجبی
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , نقد و بررسی کتاب , فصل کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
إخوان الصفا وخلان الوفا
نویسنده:
مصطفى غالب
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
  • تعداد رکورد ها : 2374