جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 47
مفهوم فرهنگی اجتماعی کودکی از دیدگاه قرآن
نویسنده:
محسن ربانی ، عماد افروغ ، کریم خان محمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بازخوانی پدیده‌های سنتی از سوی مدرنیته منجر به شکل‌گیری سویه‌های تازه‌ای از پدیده‌ها گردیده است. پدیده کودکی نیز به‌عنوان یکی از دوره‌های مهم زندگی انسان در معرض این بازخوانی قرار گرفت. در قرائت مدرن از مفهوم کودکی، این پدیده مبتنی بر بنیان‌های نظری مدرنیته از چهار بعد مورد توجه قرار گرفت: «ماهیت طبیعی یا اجتماعی کودکی»، «هویت دوران کودکی در نسبت آن با بزرگ‌سالی»، «کودکی در ربط میان عاملیت و ساختار» و «بعد ارزشی کودکی: معصومیت یا شرارت». این بازخوانی منجر به بازنگری در مواجهه با مفهوم کودکی در عرصه عمل گردیده است. قدرت‌یافتن مفهوم مدرن کودکی و عملِ مبتنی بر این بازخوانی در جوامع مختلف و از جمله جامعه ایران نیز مشاهده می‌شود. در چنین وضعیتی، غیبت پدیده کودکی مبتنی بر بنیان‌های نظری اسلام به‌عنوان فرهنگ آرمانی جامعه ایرانی، بازخوانی این مفهوم بر اساس آموزه‌های اسلام را ضروری ساخته است. پژوهش پیش رو بر اساس روش «معناشناسی ایزوتسو» و مبتنی بر پرسش«کودکی از نظر فرهنگی و اجتماعی در آموزه‌های قرآن به چه معنا است؟» با بررسی آیات مرتبط با مفهوم کودکی، همراه با تحلیل روایات و نقل دیدگاه‌های مفسران در پی یافتن پاسخ این پرسش است.
صفحات :
از صفحه 124 تا 154
تبیین فلسفی انقلاب اسلامی بر اساس حکمت متعالیه
نویسنده:
عماد افروغ
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
ماهیت، ضرورت وارکان نقد در جمهورى اسلامى
نویسنده:
عماد افروغ
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در این مقاله ضمن اشاره به ضرورت باز تولید مشروعیت یک نظام مستقر از طریق نقد فعال و مستمر و چند وجهى بودن آن در نظام جمهورى اسلامى ایران، به پیوند نقد و تبیین پرداخته شده است. در ادامه با تبیین رئالیستى از انقلاب و لایه‌هاى متعدد و تو در توى آن، معیارها و ملاک‌هایى براى نقد جمهورى اسلامى پیشنهاد شده است. سپس با اشاره به ضرورت‌هاى هفتگانه نقد به بحث در مورد ارکان نقد پرداخته و در نهایت سه دوره نقد در جمهورى اسلامى (درون گفتمانى، سکوت و توجیه و برون گفتمانى) شناسایى شده است.
صفحات :
از صفحه 15 تا 44
فرهنگ، سیاست کدامیک مولود دیگری است؟
نویسنده:
عماد افروغ,علی شریعت مداری,سید عباس حسینی قائم مقامی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نقدی بر تئوری «فربه تر از ایدئولوژی»
نویسنده:
عماد افروغ
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نقد السلطه من منظور أخلاقیّ
نویسنده:
عماد افروغ؛ ترجمه: محمد حسین الواسطی - عبدالرزاق الجابری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: مرکز الحضاره لتنمیه الفکر الإسلامی,
توحیدگرایی و صلح
نویسنده:
عماد افروغ.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر علم‏‫,
احیاگری و مردم سالاری دینی
نویسنده:
عماد افروغ.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: شرکت انتشارات سوره مهر‏‫,
جهانی شدن و جهان اسلام
نویسنده:
نويسنده:عماد افروغ نويسنده:احمد مبلغی نويسنده:حمید احمدی نويسنده:محمدعلی تسخیری نويسنده:حسین پوراحمد نويسنده:اصغر افتخاری نويسنده:محسن الویری نويسنده:الیاس نادران نويسنده:حسین دهشیار نويسنده:امیرمحمد حاجی‌یوسفی نويسنده:حسن سبحانی نويسنده:سیدسعیدرضا عاملی نويسنده:حمید مولانا نويسنده:سیدصادق حقیقت نويسنده:محمدهادی همایون نويسنده:احمد شعبانی نويسنده:حسام‌الدین آشنا نويسنده:مهدی محسنیان‌راد نويسنده:ابراهیم بزرگر نويسنده:ناصر باهنر نويسنده:حسن آقانظری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی,
چکیده :
جهانی شدن واقعی، مبتنی بر انسان‌شناسی و فلسفة تاریخی خاص است و با هر انسان‌شناسی‌ای سازگار نیست. بدون اعتقاد و باور به جوهر و غایتی برای انسان و یا دست‌نیافتنی دانستن این ذات و جوهر و غایت برای انسان و عدم باور به مبانی این جوهرگرایی که به اصل‌گرایی و خالق‌گرایی برمی‌گردد، نمی‌توان مدعی جهانی شدن و عام‌گرایی مرتبط با آن شد. مجموعة حاضر شامل مقالات پژوهشگران و اندیشمندان جهان اسلام در شانزدهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با موضوع «جهان‌شمولی اسلام وجهانی‌سازی» است که در پنج فصل با این مباحث گردآمده است: مبانی جهان‌شمولی اسلام؛ راهکارهایی برای جهان اسلام؛ جهانی‌سازی اقتصاد؛ جهانی‌سازی ـ سیاسی، حقوق و روابط بین‌الملل؛ و جهانی‌سازی ـ فرهنگ و ارتباطات.
رابطه اخلاق و سیاست از منظر حکمت متعالیه
نویسنده:
حسن روزبه، عماد افروغ
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سؤال اصلی نوشتار حاضر این است که حکمت متعالیه قوامیافته توسط ملاصدرا، با دستاوردهایی در هستی شناسی مانند اصالت وجود، حرکت جوهری، هدفدار بودن هستی، و دستاوردهایی در انسانشناسی همانند ذومراتب بودن انسان، جسمانیهالحدوث و روحانیهالبقا بودن، آیا با تفسیری که از عالم و آدم به دست میدهد؛ می تواند معرّف اخلاق و سیاستی خاص و رابطه میان این دو باشد؟ با روشی تحلیلی - استنتاجی از آثار موجود در حکمت متعالیه به خصوص آثار ملاصدرا، م یتوان گفت در این مکتب، اخلاقیات، ملکاتی هستند که در سیر حرکت جوهری، توسط افعالی که به مدد قوای سه گانه انجام میشوند، به وجود میآیند. بنابراین، فرضیه نوشتار حاضر آن است که اخلاق، سازنده سیاست و سیاست، پرتو اخلاق است. یافته های مقاله این است که براساس سه مرتبه وجودی و خلقیات ناشی از آن ها، سه نوع مدینه دنیه، فاضله و متعالیه ساخته می شود. هر مرتبه و خلقیات آن مشکّک بوده، بالاترین حدی از تکامل دارد که ادب آن مرتبه و مدینه نامیده می شود.
صفحات :
از صفحه 7 تا 24
  • تعداد رکورد ها : 47