جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 319535
بیژن عبدالکریمی :جامعه ما بسیار دیرهنگام با نیروی عقل نقاد آشنا شده
نویسنده:
بیژن عبدالکریمی
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
درسگفتار بازخوانی اخلاق اسپینوزا
مدرس:
محمدمهدی اردبیلی
نوع منبع :
درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
بررسی زمینه‌های اجتماعی نکوهش عقل، علم و فلسفه در آثار عطار
نویسنده:
مصطفی سالاری ، منصور نیک پناه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
روزگار عطار بنا به دلایل مختلف عصر خردستیزی و مبارزه با عقل و نتایج آن است. اصولاً موضوع تکیه بر خرد در امور در کلیة ایدان و فرق مورد تأکید قرار گرفته است؛ لیکن در زمان عطار تأکید بر امور نقلی و توسل به کلام جایگزین مستندات علمی شده بود که به تبع آن با کاهش آثار خردورزی و تنوع و تکثر آثار نقلی روبرو هستیم. اکنون در این پژوهش تلاش بر آن است که در ابتدا به این سؤال پاسخ گوییم که آیا گرایش به عقل کمرنگ شده است؟ ثانیاً علل و دلایل آن چست؟ ثالثاً بازتاب آن در آثار عطار به عنوان یکی از شاخص‌های ادبی عصر مورد نظر چگونه بوده است؟ هدف این پژوهش پاسخ گفتن به سؤالات فوق‌الذکر و شفافیت فضای عصر مورد نظر از منظر این تحقیق است. روش انجام تحقیق در این مقاله از نوع توصیفی تحلیلی و به روش کتابخانه‌ای است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که این‌گونه نکوهش علوم عقلی در آثار عطار متأثر از شرایط جامعه‌ی روزگار اوست. از عوامل مؤثر در این امر می‌توان به سیاست خلفای عباسی، سیاست سلاطین سلجوقی، جهت‌گیری نهاد وزارت تأسیس و رشد مدارس دینی، تسلط گروه‌های خردگریز مثل اشعری‌ها و افول گروه‌ها و جریان‌های خردگرا و خردورز مثل معتزلیان را ذکر کرد
صفحات :
از صفحه 179 تا 207
تفسیر باطنی سوره بقره
مدرس:
میثم زنجیرزن حسینی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
درسگفتار تمهیدالقواعد ابن ترکه
مدرس:
میثم زنجیرزن حسینی
نوع منبع :
درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
علم و اخلاق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
برنارد ای. رولین
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
«برنارد رولین» در کتاب حاضر با طرح مقدمه ای از مفاهیم بنیادی اخلاق، ایدئولوژی ای را بررسی کرده است که ارتباط بین علم و اخلاق را انکار می کند. وی همچنین به تحقیق درباره لاادری گری ایدئولوژیک دانشمندان در مواجهه با تجربیات درونی انسان ها و حیوانات مورد آزمایش و آثار خطرناک آن می پردازد و پیامدهای انکار ایدئولوژیک اخلاق در کارهای علمی، مانند سرقت علمی و داده سازی را به تفصیل بیان می کند. رولین با نثری جذاب به شکلی متقاعدکننده به نفع تبدیل آموزش اخلاق به بخشی اساسی از آموزش علمی استدلال می کند.
ادیان زنده جهان: تائویی، شینتوئی، جاینی، سیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
رابرت‌ ارنست هیوم
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Scribner,
چکیده :
هدف این اثر، بررسی دقیق منشاء متون مقدس، تحولات تاریخی و ارزش های اساسی ادیان جهان است. یازده دین در جهان وجود دارند که تنها دوتای آنها از مسیحیت جدیدترند. البته مذاهب جدید و نوظهوری هم در جهان فعال هستند که اکنون به صورت بین المللی درآمده اند و ادیانی هم از قدیم بوده اند که هیچ تاثیری در تمدن جهان نداشته اند. در این کتاب، تنها به یازده دینی پرداخته می شود که در طول تاریخ بشری به وجود آمده و پیوسته در طول اعصار، به حیات خود در سازمان مذهبی اجتماعی، هنر و ادبیات، و در قالب آداب دینی ادامه داده اند.
عرفان در ادیان جهان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
سیدنی اسپنسر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Peter Smith Pub Inc,
چکیده :
در کتاب «عرفان در ادیان جهان» اعتقاد بر این است که عرفان برای دین و آینده بشریت از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمانی که دین ، در مقیاس مشابه ، با چالش فلسفه ماتریالیسم روبرو می شود و وقتی رشد دانش علمی باعث شود که از نیروهای طبیعت و قدرتی که این امر با خود به همراه دارد ، غفلت ورزیده شود ، ضرورت امر می کند که زندگی درونی باید سریع و تازه شود. اما اگر قرار است زندگی دینی تجدید شود ، باید بینایی و فهم نیز تجدید شود. و از این منظر هیچ چیز نمی تواند به اندازه مطالعه تجربه و تعلیم عرفا دارای ارزش باشد. آن چیز که در کتاب «عرفان در ادیان جهان» بیش از هرچیز دیگری در خور توجه است، مقایسه ای ست که نویسنده با سایر تفکرات و مفاهیم مدرن انجام می دهد. در این کتاب سعی شده است که با توجه به فهم مدرن و امروزی بشریت از مسائل متافیزیکی وارد گفت و گو با خواننده شود. این جستار مهم توسط سیدنی اسپنسر به نگارش در آمده است. مطالعه این کتاب باعث خواهد شد تا که عرفان را به دور از کلیشه های جهان پست مدرن بشناسید و بتوانید درک عمیقی از این مفهوم در مذاهب مختلف بدست آورید. این کتاب ارزشمند توسط محمد رضا عدلی به فارسی برگردانده شده است و انتشارات هرمس آن را به بازار کتاب ارائه داده است.
اسطوره خشونت مذهبی: ایدئولوژی عرفی و ریشه‌های تعارض مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ویلیام تی کاوانو
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
اگر می‌خواهید در جامعه‌ای صلح برقرار کنید. باید دین را از عرضه‌ی سیاست کنار بگذارید. این ایده‌ی رایجی میان طرفداران سکولاریسم است. آن‌ها می گویند دین پدیده‌ای فرافرهنگی و فراتاریخی است و ماهیتا گرایش به خشونت دارد. زیرا ذاتا مطلق گرا، تفرقه افکن و غیر عقلانی است. ویلیام تی کاوانا پژوهشگر الهیات سیاسی و استاد دانشگاه معتقد است این ایده چنان فراگیر و پرنفوذ بوده است که دیگر هیچ کس آن را نمی‌‌ازماید. بنابراین باید آن را نوعی اسطوره دانست. او می گوید بر مبنای این اسطوره خشونت دو نوع خواهد داشت، خشونت مذهبی و ور که گرایش به جنگ افروزی دارد و خشونت عرفی عقلانی که در خدمت صلح است. کاوانا در این کتاب با بررسی مفصل شواهد تاریخی و تبارشناسی مفهوم دین در غرب مدرن می گوید تقسیم خشونت به دینی و عرفی ناموجه است. زیرا این دوگانه بیش از آنکه واقعیتی عینی باشد، جعلی تاریخی فرهنگی است.
بهشت و دوزخ در باور بابلیان باستان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
آلفرد ارمیا
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Wentworth Press,
چکیده :
کتاب بهشت و دوزخ در باور بابلیان باستان نوشته‌ی آلفرد ارمیا، اعتقادات بابلیان باستان را درباره‌ی جهان آخرت بر اساس یافته‌های علمی و باستان‌شناسانه مورد بررسی قرار می‌دهد. با خواندن این کتاب، شما درباره‌ی بسیاری از اعتقادات جالب بابلیان که در اساطیر نیز به آن‌ها اشاره شده است، اطلاعات جالبی کسب می‌کنید. در انتهای کتاب نیز، مطلب قابل توجهی درباره‌ی روانشناسی پیش‌پنداشت‌های مردم بابل از معاد وجود دارد.
ادیان جهان: آیین زرتشت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
پائولا آر. هارتس
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Chelsea House Publications ,
چکیده :
آیین زرتشت به مطالعه در ریشه‌ها، باورها و آداب و رسوم مردم ایران، از باستان تا امروز، می‌پردازد و خواننده را با ریشه‌های دینی باستانی ایران زمین آشنا می‌کند. عقیده پایدار مردم بومی ایران به خدای یکتا، پایبندی به سه اصل رهایی‌بخش اندیشه و گفتار و کردار نیک، عقیده به یزدان‌ها یا متوکلان آسمان و زمین، مقدس شمردن و ستایش آتش، برگزاری آیین‌های قربانی آتش، پاک نگاه داشتن زندگی، باور به دو نیروی خیر و شر و نبرد میان این دو در جهان مادی، و بشارت پیروزی نهایی نیکی بر بدی در پایان جهان، همه در این کتاب به زبانی ساده بیان شده است که می‌تواند بخشی از پرسش‌های جان‌های شیفته دانستن درباره زرتشتیان ایران را پاسخ دهد.
  • تعداد رکورد ها : 319535