جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 319535
ما و جهان: ما و جهان های موازی جلد 5
نویسنده:
راجر وایت...[و دیگران]؛ ترجمه: وحید تقی پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
گزارشات علمی بیانگر این واقعیت هستند که جهان به یک شیوه بسیار شگفت‌انگیز برای ایجاد شرایط مناسب برای حیات تنظیم شده است. معمولا تصور می‌شود که حیات‌پذیری جهان به ویژگی‌هایی از نظر ظاهری بی‌قاعده و تصادفی وابسته است. اگر در لحظات اولیه پس از مهبانگ شرایط مرزی یا مقادیر ثابتی از پارامترهای فیزیکی تا حدی متفاوت از آنچه کنونی است، می‌بود، شاید دیگر این جهان به طور پایداری تحت شرایطی که حیات در آن توسعه یافته باشد، وجود نمی‌داشت. از بین تمام احتمالاتی که ممکن بود، تنها یک ناحیه بسیار کوچک وجود داشت که می‌توانست جهان‌هایی ایجاد کند که میزبان حیات باشند؛ این جهان‌ها بیشتر به چند ثانیه عمر نیافتند یا هیچ عنصر پایداری نداشتند و یا از سیاه چاله‌ها تشکیل شده بودند. این داستان، یک داستان جذاب و پیچیده از دیدگاه کیهان‌شناسی است. اختلافاتی در بررسی این موضوع وجود دارد، اما تصویر کلی این وضعیت واضح است. برای درک بهتر این امر، می‌توانیم با یک مقایسه تصویری این شرایط را توضیح دهیم. به عنوان مثال، قفل‌های امنیتی با تکنولوژی پیچیده و آماری با سطح امنیت بسیار بالا هستند. برای باز کردن یک قفل امنیتی به این سطح، نیاز به دقت بسیار زیادی در تنظیم رمزهای مختلف و ورود آن‌ها پشت سرهم داریم تا از انفجار جلوگیری کنیم. به طور مشابه، در مورد زمین و ساختارهای پایه‌ای فیزیکی آن، اگر تنها یکی از پارامترها یا ویژگی‌های مرزی متفاوت بود، این ممکن است به از بین رفتن جهان منجر می‌شد. این واقعیت نشان می‌دهد که در ایجاد شرایطی برای وقوع حیات، تنظیم دقیق و هماهنگ عناصر و ویژگی‌های پایه‌ای ضرور است. بنابراین، این توصیف و تصویر نمایانگر پیچیدگی و دقت بی‌نظیری است که در آفرینش جهان و ایجاد شرایط ممکن برای وقوع حیات وجود دارد. اگر به این موضوع فکر کنیم، انسان‌ها متوجه حیرت‌انگیزی و شگفتی آفرینش خواهند شد. در این زمینه، کتاب "ما و جهان های موازی" که توسط نشر "پارسیک" منتشر شده است، به تأمل در مورد این مسائل عمیق و پرکشش کمک می‌کند. این کتاب به ارائه نگاهی عمیق و پژوهشی به جهان و موضوعات مرتبط با آن می‌پردازد.
ما و جهان: چرا طبیعت قانون دارد؟ جلد 3
نویسنده:
پل دیویس و دیگران؛ ترجمه‌ی امیرمسعود جهان‌بین.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
پارسیک,
چکیده :
مجموعه "ما و جهان" با هدف پاسخ به بنیادی‌ترین پرسش‌ها و بررسی ابعاد مختلف انسان و جهان، از دانش تجربی نوین، علوم محض، و علوم انسانی جدید بهره می‌برد. این مجموعه به صورت یک سری کتاب‌های مستقل تشکیل شده است که هر کدام به یکی از موضوعات اساسی در زمینه علم و انسان‌شناسی پرداخته و به نقل و ترجمه مقالات تازه و برتر در هر حوزه می‌پردازد. کتاب حاضر که سومین جلد از این مجموعه است، به بررسی موضوع "چرا طبیعت قوانین دارد؟" می‌پردازد. هدف اصلی این مجموعه، ترکیبی هنری از دانش علمی و تبیین علمی مفاهیم پیچیده را در دسترس عموم مخاطبان قرار داده و امکان دسترسی به دانش جدید و به روز را فراهم کرد. این کتاب نه تنها یک منبع جذاب برای علاقمندان به علوم طبیعی است، بلکه برای عموم مخاطبانی که به دنبال پاسخ به سوالاتی در مورد علم و تکنولوژی هستند، نیز مناسب است. توسط ارائه مقالات تازه و معتبر در مورد پایه‌های علمی و طبیعت جهان، این کتاب امکان مطالعه و درک مفاهیم علمی پیچیده را به صورت آسان برای خوانندگان فراهم می‌کند. این ترجمه‌ها و انتخاب مقالات از بهترین منابع علمی به خوانندگان امکان می‌دهند تا درک بهتری از دنیای علم و تحقیقات داشته باشند. با انتشار این مجموعه تحت عنوان "ما و جهان"، نشر پارسیک نقش بسیار مهمی در ترویج دانش علمی و افزایش آگاهی جمعیت درباره مسائل مهم علمی و فلسفی دارد. این کتاب‌ها به عنوان یک منبع ارزشمند و پراستفاده برای هر کسی که به تمامی جنبه‌های دنیای علمی علاقه دارد، توصیه می‌شوند.
ما و جهان: تکامل گرایی و تبیین حیات جلد 7
نویسنده:
تکامل‌گرایی و تبیین حیات/ فرانسیسکو آیالا ... [ و دیگران]؛ ترجمه‌ی زینب خدایی‌کلاکی؛ دبیر مجموعه میثم توکلی‌بینا؛ ویرایش سیدوحید موسوی داور؛ [به همت دفتر مطالعات علم و دین -موازی].
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مجموعه مقالات
وضعیت نشر :
پارسیک,
چکیده :
در این مقاله من سه پیشنهاد ارایه می دهم و با دو استدلال اضافه ی دیگر نتیجه گیری می کنم. براساس پیشنهاد اول، مهم ترین نقش داروین این بود که منشا و تنوع موجودات را وارد قلمرو علم کرد. انقلاب کپرنیکی عبارت بود از تعهدی به این اندیشه که قوانین طبیعی که پدیده های طبیعی را توضیح می دهند. بر جهان حکمرانی می کنند. داروین انقلاب کپرنیکی را با بسط این تعهد به دنیای زنده کامل کرد. براساس پیشنهاد دوم، انتخاب طبیعی فرایندی خلاق است که می تواند پیدایش چیزهای نو را توضیح دهد. با یک مثال ساده نشان می دهیم که انتخاب طبیعی چه گونه خلق می کند و آن گاه با استفاده از دو تشبیه خلق هنری و میمون های حروف نگار- که در شباهت ها و تفاوت های مهمی با هم مشترک اند، مسئله را روشن می کنیم. قدرت خلاق انتخاب طبیعی از تعاملی متمایز میان شانس و ضرورت یا بین فرایندهای تصادفی و جبری برمی خیزد. پیشنهاد سوم این است که برای تبیین ویژگی های موجودات زنده به تبیین هایی غایت شناختی نیاز داریم، در حالی که این نوع تبیین ها برای پدیده های بی جان طبیعی نه لازم اند، نه مناسب. من غایت شناسی را توضیح خواهم داد و میان غایت شناسی درونی و بیرونی و میان غایت شناسی مقید و غیرمقید تفکیک خواهم گذاشت. چشم انسان که به وضوح برای دیدن ساخته شده یعنی از فرایندی طبیعی نتیجه شده است. مثالی از غایت شناسی درونی (یا طبیعی) است. یک چاقو غایتی بیرونی (یا مصنوعی) دارد؛ زیرا با هدفی عمدی از سوی عاملی بیرونی طراحی شده است.
ما و جهان: زندگی پس از مرگ جلد 10
نویسنده:
مارک فاکس ...[و دیگران]؛ ترجمه: فروغ کیان‌ زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
پارسیک,
چکیده :
هنگامی که میمیریم چه اتفاقی می افتد و اگر پس از مرگ چیزی در کار باشد آن چیز چیست؟ از ربع پایانی قرن بیستم براساس گفته های افرادی که پیش از به هوش آمدن دچار مرگ شده بودند، پژوهشهای جدیدی شکل گرفت؛ این پژوهشها بسیاری را قانع کرد که سرانجام میتوان برای آن پرسشها پاسخی یافت؛ زیرا این افراد اغلب این ادعاهای مهم را داشتند که به جهانهای دیگری رفته اند دوستان و اقوام در گذشته خود را دیدهاند و دشت و نهرهای بهشتی را از نظر گذراندهاند و پس از آن از سوی وجودی «نورانی و ملکوتی و پر از عشق مورد قضاوت ظریف اما بخشاینده ای قرار گرفته اند. داستانهای آنان به شدت تکان دهنده و بسیار بی تناقض بود و به نظر میرسید پزشکان و دانشمندان را حیرت زده می.کرد باید گفت بسیاری از این اظهارات جالب توجه را خود پزشکان و دانشمندان بررسی و منتشر می کردند آیا به واقع چنین چیزی میتواند حقیقت داشته باشد؟ آیا علوم پزشکی قرن بیستم سرانجام توانست راز مرگ را آشکار کند؟ و آیا در پایان معلوم شد که روح آدمی میتواند پس از فنای ،جسم به زندگی ادامه دهد؟ این تجربیات را تجربههای نزدیک به مرگ یا NDES نامیدند البته اکنون تقریبا همه هم نظر هستند که اگر دکتر ریموند مودی جونیور پزشک آمریکایی دانش آموخته فلسفه کتاب بی سابقه اش را ننوشته بود این حوزه جالب توجه در دنیای پژوهش درباره بقای روح پس از مرگ پدید نمیآمد نخستین کتاب او با نام زندگی پس از زندگی سال ۱۹۷۵ عرضه شد و تا سالهای پس از آن حدود چهارده میلیون نسخه از آن به فروش رفت اینها باعث شد این نویسنده به عنوان پدر و بنیانگذار چیزی که اکنون مطالعات نزدیک به مرگ می نامیم شناخته شود.
ما و جهان: ذهن و آگاهی جلد 9
نویسنده:
بید راندل ... [و دیگران]؛ ترجمه‌ی فروغ کیان‌زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مجموعه مقالات
وضعیت نشر :
پارسیک,
چکیده :
ملغمه ای که با مفاهیم انتزاعی بیان شود، چندان مطابق میل ما نیست اما به هر حال اگر قرار باشد چیزی ماده را از جایگاه مهمی که پیدا کرده، پایین بکشد، ناچارا باید از جنس ذهن یا روح باشد. ما به هردو مفهوم (ماده و ذهن) خواهیم پرداخت. در کنار آن ها، به دو مفهوم نیرو و اثر گذارنده (فاعل) نیز می پردازیم... .
چرا جهان وجود دارد؟
نویسنده:
پل دیویس؛‌ترجمه‌ی امیرمسعود جهان بین.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: انتشارات پارسیک‏‫,
ساختار انقلابهای علمی
نویسنده:
تامس کوهن؛ ترجمه: سعید زیباکلام؛ ویراستار: مریم جابر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران: سمت,
چکیده :
این کتاب را از تاثیرگذارترین کتاب های نوشته شده پس از جنگ جهانی دوم دانسته اند و این ارزیابی گزاف نیست. داعیه ی اصلی تامس س. کیون در کتاب ساختار انقلاب های علمی کنار گذاشته شده و پارادیوم جدیدی به جای آن می نشیند. چنین تغییری موجب تحولی عمیق در سرشت جست و جو و تحقیق علمی می شود. نگاه نگارنده ی کتاب عمیقا متاثر از مکتب (فلسفه ی تحلیلی) است. وضوح و شفافیت اصطلاحات و گذاره ها، و اجتناب از مغلق گویی و حیرت افکنی ویژگی این رویه ی بیان فلسفی است. البته این معنا مانع از باریک اندیشی و ژرف نگری های فرکی نبوده و خواننده ی دقیق کتاب خود شاهد خواهد بود کبرای رسیدن به پاره ای از استنتاجات تا چه میزان بادیه های درشتناک خرد فرسا و هزارتوهای اندیشگی طی شده است. حاصل این همه، معرفی الگویی برای حصول و پیشرفت دانش علمی است که با الگوی مورد پذیرش زمان خود از بیخ و بن متفاوت بوده و امروزه مورد پذیرش اغلب متخصصان مطالعات علم است.
رویکرد‌های علماء امامیّه در مواجهه با اخبار اهل سنت
نویسنده:
البرز محقق گرفمی ، رضا حق پناه ، سید علی دلبری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 363 تا 394
ارزیابی نظریه توقیفی بودن ترتیب آیات قرآن کریم از منظر عالمان جهان اسلام
نویسنده:
مهدیه خدایی الوندی ، حسین احمدی سفیدان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی و ارزیابی توقیفی بودن آیات قرآن از منظر عالمان جهان اسلام بویژه عالمان دو مذهب شیعه و اهل سنت است. مساله مقاله حاضر این است که از دیدگاه شیعه و اهل سنت چینش آیات در سوره‌های قرآن کریم، توقیفی است یا اجتهادی؟ بر این اساس در مقاله حاضر با استفاده از روش مطالعه کتابخوانه ای و تحلیل توصیفی، به بررسی دلایل عقلی و نقلی توقیفی یا اجتهادی بودن آیات قرآن از منظر اندیشمندان این دو مذهب شاخص در جهان اسلام پرداخته شده است. یافته‌های تحقیق بیانگر این مطلب است که عالمان شیعه و اهل سنت در مساله توقیفی بودن آیات قرآن اتفاق نظر داشته و بر «تناسب آیات» و «تحریف ناپذیری قرآن کریم» تاکید دارند. در این میان، تنها مسائل اختلافی، مواردی مانند وحدت موضوعی، ترتیب آیات قرآن و چینش آیات در درون سوره‌ها می باشد. قائلان به اجتهادی بودن چینش آیات قرآن در درون سوره‌ها، تنظیم اندکی از آیات را حاصل اجتهاد صحابه می‌دانند اما اکثر عالمان جهان اسلام معتقدند که تنظیم و چینش آیات قرآن در سوره‌ها به وحی الهی و دستور پیامبر اکرم (ص) بوده و لذا تنظیم و ترتیب همه چیز در قرآن کریم، توقیفی است.
صفحات :
از صفحه 347 تا 374
تحلیل گفتمان سوره تحریم بر اساس الگوی فرکلاف
نویسنده:
زهره کوچک یزدی ، مهدی ایزدی ، مرضیه محصص
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مدل تحلیل سه سطحی فرکلاف، بر اساس توصیف، تفسیر و تبیین می تواند در بررسی دیدگاه یا نگرش قالب بر متون در جامعه و اینکه چه دیدگاهی با کدام زیر بنای فکری، یک متن مشخص را تولید کرده کمک نماید. لذا می توان ازاین طریق، ذهنیت اجتماعی را از متن به چالش کشید و در اصلاح و تغییر کنش های اجتماعی تأثیر گذاشت. با الهام گیری از روش فرکلاف می توان رویکرد سوره هایی را که منابع حدیثی کمی برای تفسیر و تبیین دارند و یا بر اساس نگاه حاکم بر جامعه، برداشت ناصحیحی از آن رفته است، کشف نمود. سوره تحریم (به اعتراف خلیفه دوم) درباره دو دختر خلفا نازل شده است. اما مفسرین به جهت تعصبات اعتقادی به واکاوی رفتار ایشان نپرداخته اند. روایات موجود در شأن نزول هم به همان علت، ناکارآمد می نماید. در این پژوهش سوره تحریم به مثابه یک گفتمان، مورد تحلیل قرار گرفت. در مرحله توصیف، واژگان «صغو»، «مولی»، «ظهیر» و... بررسی شد. تمایل به انحراف و عدم پشیمانی از رفتار، در همسران به جایی رسید که خداوند و صالح المؤمنین(ع) بعنوان پشتیبان پیامبر(ص) در برابر ایشان قرار می گیرند. در مرحله تفسیر، نگرش قالب این سوره، حکایت از همدستی همسران با منافقینی دارد که دست به توطئه ای نابخشودنی زده اند، تا جاییکه پیامبر رحمت(ص) که در نهایت مدارا با اهل خویش هستند از طرف خداوند با پیشنهاد طلاق ایشان روبرو می گردند. در مرحله تبیین، هدف نزول سوره، افشای دست توطئه گران بیان شده و اینکه جامعه بتواند مسیر درست را پس از رحلت پیامبر(ص) تشخیص دهد و در حیرت نماند. رویکرد این پژوهش، توصیفی- تحلیلی میباشد و به روش کتابخانه ای صورت گرفته است.
صفحات :
از صفحه 177 تا 208
تحلیل عنصر پیرنگ در داستانک‌های تک‌آیه‌ای قرآن کریم
نویسنده:
مریم هزارخوانی ، عباس اشرفی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پیرنگ یکی از مهمترین عناصر داستان و به منزله اسکلت داستان است. بررسی این عنصر جهت تبیین لایه­های کلی داستان از اهمیت ویژه­ای برخوردار است، در پژوهش حاضر این عنصر و عناصر وابسته به آن در داستانک­های تک­آیه ­ای قرآن مورد بررسی قرار گرفته است و الگوی پیرنگ داستانک­ها ارائه گردیده است. و با استفاده از روش توصیفی و تحلیل محتوا نشان داده­است که داستانک­­های تک­آیه­ای به اقتضای مضمون آن پیچیده نیست و نظم طبیعی حوادث در قریب به اتفاق داستانک­ها رعایت شده و رخداد­ها همواره در روایت هم­بسته و زنجیره­وار اتفاق افتاده است به گونه­ای که الگوی پیرنگ هر داستانک، بیانگر پیرنگی منطقی و منسجم است؛ در هر داستانک یک موقعیت دشوار مطرح می­شود و در پی آن عناصر پیرنگ را در جایگاه خود و با هماهنگی و انسجام خاصی به کار بسته است؛ هرچند به علت فوق العاده موجز بودن این نوع از داستان­ها برخی عناصر پیرنگ در تمام داستانک­ها حضور نداشته و یا با برخی دیگر از عناصر ادغام گردیده­اند ولی عناصر اصلی در تمامی داستانک­ها به طور ثابت وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 115 تا 137
  • تعداد رکورد ها : 319535