جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317025
رواقی‌گری در دوران مدرن: چگونه در سده بیست و یکم رواقی باشیم
نویسنده:
استیون رایان؛ ترجمه: سعید رفسنجانی نژاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: آن سو,
چکیده :
رواقی گرایی در دوران مدرن کتابی شگفت انگیز، خوش نوشته، سازمان یافته، سرگرم کننده، کاربردی، آموزنده، جذاب، روشنگر، جالب و خواندنی در مورد فلسفه رواقی است. این به شما امیدواری می دهد که در زمان های سخت گذر کنید، پذیرش واقعیت و ادامه آن را آسان تر می کند، کمک می کند تا دنیا را به مکانی بهتر برای همنوعان خود تبدیل کنید و مثال هایی ارائه می دهد تا بتوانید در یک زمان قدم به قدم عمل کنید و کارها را انجام دهید. . در این کتاب خواهید آموخت: ◆ رواقی گرایی مدرن چیست؟ ◆ رواقی گری چگونه آغاز شد؟ ◆ ظهور رواقی گرایی مدرن ◆ چگونه رواقی باشیم: 9 تمرین رواقی برای شروع ◆ چگونه رواقی مدرن باشیم و بسیاری موارد دیگر این کتاب کتابی عالی است که واقعا هنر زندگی با اصول رواقی را زنده می کند. اگر دوست دارید کتابی بخوانید که باعث شود در مورد خودتان و اعمالتان به عنوان یک فرد فکر کنید - پس این کتاب برای شماست. ین کتاب برای چه کسانی است؟ ✓ افراد کنجکاو در مورد رواقیون و فلسفه آنها ✓ رواقیون جدید و چاشنی ✓ افرادی که از خواندن آثار غیرداستانی لذت می برند ✓ یک رهبر آکادمیک، یک تصمیم گیرنده، دانش آموزان و فردی که برای کسب درآمد تلاش می کند چه شما تازه وارد رواقیون هستید و چه یک مسافر طولانی مدت در این عمل هستید، این کتاب «رواقی‌گرایی مدرن» الهام‌بخش، تشویق، آموزش می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا درک خود را از نحوه زندگی و ارزش‌هایی که می‌خواهید بسازید. این کتاب "رواقی گرایی در دوران مدرن" افزودنی عالی به کتابخانه رواقی شما است. بسیار توصیه می شود.
ارزیابی فرضیه شناختِ بدنمند در شکل‌گیری مفهوم «مالکیت» در زبان قرآن
نویسنده:
زهرا مواظبی ، ابراهیم ابراهیمی ، شیرین پورابراهیم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شناختِ بدنمند یکی از چارچوب‌های نظری در علوم‌شناختی است که بر اساس آن، شناخت امری جسمانی شده است که از طریق تعامل بین بدن، محیط و ذهن شکل می‌گیرد. این مقوله با بسیاری از مفاهیم انتزاعی قرآن که «مالکیت» یکی از مهم‌ترین آن‌ها است در ارتباط است. در پژوهش حاضر کوشش شده است با شیوة توصیفی– تحلیلی و با رویکرد معناشناسی شناختی، تأثیر شناخت بدنمند در شکل‌گیری مفهوم انتزاعی «مالکیت» در زبان قرآن مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد. داده‌های بررسی شده در این پژوهش عناصر واژگانی مرتبط با اعضای بدن و افعال مرتبط با این اعضا است که برای اشاره به مالکیت استفاده می‌شدند. نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش نشان می‌دهد که شناخت و درک مفهوم مالکیت و انواع آن در زبان قرآن به تجربه جسمانی و فعالیت‌های بدنی انسان وابسته است و دانشِ تجربی انسان از اعضای بدنش، مانند دست، پا، سر، دهان و کنش‌های مرتبط با آن، مانند: گرفتن، ساختن، کسب‌کردن، به چنگ‌انداختن، ایستادن و خوردن، مبنای نگاشت استعاری برای شناخت مفهوم انتزاعی مالکیت بر مبنای استعاره مفهومی " رابطة انتزاعی به مثابة رابطة عینی» در زبان قرآن می‌باشد که می‌تواند به درک بهتری از این مفهوم در قرآن و ارتقای دانش ما در این زمینه کمک کند.
صفحات :
از صفحه 69 تا 99
خوانش همایندهای علّی شادی ممدوح و مفهوم شناسی آن در آیات و روایات؛ مطالعه موردی واژه های ضحک، داعب، فرح، سرور
نویسنده:
فرهاد محمدی نژاد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
قرآن، معجزه جاودان اسلام ابعاد گوناگونی از اعجاز بیانی را دارا است. هدف از تحقیق حاضر طرح و توصیف مفهوم با هم‌آیی شادی در قرآن کریم و روایات و توجه به نقش ترکیبات هم آیند در مسائل کاربردی است. شادی در قرآن و احادیث، به دو بخش ممدوح و مذموم تقسیم می‌شود. شادی ممدوح شادی توأم با اهداف الهی و انسانی بوده که انسان در آن از نظر روحی، سبک‌بال شده و از شرایطی که در آن قرار گرفته است رضایت، کسب می کند؛ حال سؤال این است واژه های دال بر شادی ممدوح در قرآن به لحاظ مفهوم شناسی چه معنا، وابعاد و ویژگیهایی دارد؛ پژوهش حاضر به بررسی تحلیلی- توصیفی همایندهای علّی شادی ممدوح و مفهوم شناسی آن در آیات و روایات می پردازد. از این رو، در مقاله حاضر، در حوزه نظری مروری بر آرا زبان شناسی فرث، پالمر، در حوزه زبان شناسی کاربردی، داشته و در ادامه به تحلیل و توصیف مفهومی این پدیده زبانی در واژه های دال بر مفهوم شادی، می پردازد. نتایج بیانگر این است که یقین و رضامندی، نقطه اتّکای مطمئن، خوش رویی و محبت و دوری از شادی های ناپایدار، از جمله همایندهای علّی مرتبط با شادی ممدوح است. هفده واژه متناظر با مفهوم شادی در قرآن و روایات بکار رفته، که برخی جزء واژگان مشترکی بوده که هر دو مفهوم شادی ممدوح و مذموم را مد نظر داشته است. یکایک این واژگان دارای افتراق و تمایزهایی است که موجب امتیاز به کارگیری هر یک در موقعیت خاص و معین می‌شود.
صفحات :
از صفحه 39 تا 68
دانشنامه فلسفه استنفورد: اخلاق دکارت
نویسنده:
دونالد رادرفورد؛ ترجمه: علی پیرحیاتی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: کتاب طه (وابسته به موسسه فرهنگی طه),
چکیده :
از اشکالات رایج به فلسفه دکارت این است که صرفا به متافیزیک و معرفت‌شناسی می‌پردازد و فلسفه اخلاق و فلسفه سیاسی را نادیده می‌گیرد. چنین انتقاداتی حاکی از درک ناصحیح چارچوب فلسفهٔ این فیلسوف فرانسوی است. دکارت هدف فلسفه را رسیدن به حکمتی می‌داند که برای رسیدن به سعادت کافی باشد؛ این امر را می‌توان در نوشته‌های آخر او مانند مکاتبات با شاهزاده الیزابت، انفعالات نفس، و پیش‌گفتار ترجمه فرانسوی اصول فلسفه مشاهده کرد. استعاره معروف درخت فلسفه نیز از شواهدی است که می‌توان در دفاع از اهتمام ویژه دکارت به اخلاق از آن نام برد.
ویتگنشتاین و اختلاف نظر میان‌دینی: رویکردی فلسفی و الاهیاتی
نویسنده:
گرزد آندریچ؛ ترجمه: جواد طاهری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: کتاب طه (وابسته به موسسه فرهنگی طه),
چکیده :
کتاب «ویتگنشتاین و اختلاف نظر میان دینی» سه تفسیر متمایز از لودویگ ویتگنشتاین، تفاسیر جرج لیندبک، دیوید تریسی و دیوید بورل را به طور انتقادی بررسی می‌کند، در حالی که توجه ویژه‌ای به موضوع اختلافات بین مذهبی دارد. لودویگ ویتگنشتاین در کار کلامی و فلسفی در زمینه ارتباطات بین ادیان به شیوه های بسیار متفاوت و گاه متناقض تفسیر شده است. این تا حدی به دلیل ماهیت تحقیق فلسفی ویتگنشتاین است که شامل نظریه ای نیست و تزهایی در مورد دین ارائه نمی کند، بلکه شامل چندین تصور متفاوت از دین است. در این جلد، گورازد آندریچ نشان می‌دهد که چگونه برداشت‌های گوناگون از مفاهیم ویتگنشتاین از دین، و دیدگاه‌های الهیات متفاوت نویسندگانی که آن‌ها را صورت‌بندی کرده‌اند، تفسیرهایی از اختلافات و گفت‌وگوهای بین‌ادیانی را شکل می‌دهند. این کتاب با الهام از دیدگاه‌های برگزیده الهیات فلسفی تیلیشی، روش جدیدی را برای درگیر کردن جنبه‌های توصیفی و هنجاری مفاهیم ویتگنشتاین از دین در تفسیر اختلافات بین مذهبی پیشنهاد می‌کند. کتاب «ویتگنشتاین و اختلاف نظر میان دینی» نوشته گورازد آندریچ با ترجمه جواد طاهری توسط نشر «کتاب طه» منتشر شده است.
پیاده‌روی با نیچه: در مسیر رسیدن به خویشتن
نویسنده:
جان‌‌ ج کاگ؛ ترجمه: نیلوفر آهنگران
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نیماژ,
چکیده :
جان کاگ، استاد فلسفه‌ی دانشگاه ماساچوست، تصمیم می‌گیرد که پس از هفده‌ سال یک بار دیگر به سوئیس برود و در کوهستان فیلسوف محبوبش، نیچه، قدمی بزند. اما این بار قرار است همه‌چیز برایش متفاوت رقم بخورد. کاگ تجربه‌ی زیسته‌ی هر دو سفرش را برای ما تعریف می‌کند؛ یعنی آنچه را که با راهی‌شدن در مسیری پرپیچ‌و‌خم با تمام وجود حس کرده است. کتاب با بیانی ساده و در‌عین‌حال سرگرم کننده، درکی عمیق در رابطه با اندیشه‌ی نبچه ارائه می دهد و آن را همراه با ترکیبی بدیع و دلنشین از مفاهیمی چون خودشناسی، ازدواج، حس‌پدری، تنهایی، انحطاط، شکوفایی، ناامیدی و در نهایت شادی به خواننده هدیه می‌کند.
فیلسوف قلب: داستان زندگی پرفراز و نشیب سورن کیرکگور
نویسنده:
کلر کارلایل؛ ترجمه: مریم امیری مبعوث
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نیماژ,
چکیده :
با زبانی شورانگیز و در عین حال ساده و خالی از تکلف، فرازوفرودهای زندگی عاطفی و اجتماعی کیرکگور را در کنار مراحل سیر و سلوک فکری و روحی او به تصویر می‌کشد.
فلاسفه بزرگ: آشنایی با فلسفه غرب
نویسنده:
برایان مگی؛ ترجمه: عزت الله فولادوند
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: خوارزمی,
چکیده :
کتاب "فلاسفه ی بزرگ" از "براین مگی" ، فلسفه ی غرب را یکی از بزرگترین افتخارات تمدن جهان می داند، اما در کمال تعجب تعداد کمی از مردم، دانش واقعی در مورد فلسفه ی غرب دارند. مطالبی که کتاب "فلاسفه ی بزرگ" ارائه می دهد، بر پایه ی پانزده گفت و گو بین "براین مگی" و برخی از دانشمندان و فلاسفه ی مشهور بین المللی ، تاریخ گذشته و تحولات فکری فلسفه از افلاطون تا به امروز است . "براین مگی" داستان را با مرگ سقراط در سال 399قبل از میلاد مسیح شروع می کند ، آن را با آثار افلاطون که اولین فیلسوف غربی است که آثاری از وی به جا مانده است ادامه می دهد و پس از آن به آثار ارسطو و فیلسوفان قرون وسطایی دیگر می پردازد. همچنین کتاب به نوشته های دکارت و دیگر فیلسوفان قرن هفدهم از جمله اسپینوزا ، لایب نیتز و لاک؛ کار برکلی و متفکران قرن هجدهم ، هیوم و کانت می پردازد و نظریه های قرن نوزدهم را نیز در نوشته های هگل ، مارکس ، شوپنهاور و نیچه دربر می گیرد .کتاب "فلاسفه ی بزرگ" ایده های قرن بیستم را در آثار هوسرل ، هایدگر و اگزیستانسیالیست های مدرن ، فرگه ، راسل ، ویتگنشتاین و عملگرایان آمریکایی بررسی می کند. مشارکت کنندگان در این کتاب شامل چهره های تأثیرگذاری مانند مارتا نوسباوم ، برنارد ویلیامز ، آنتونی کوئینتون ، مایکل آایرز ، جفری وارنوک ، پیتر سینگر ، هوبرت دریفوس ، سیدنی مورگنبسر و جان سیار و همه کسانی هستند که بحث های سرزنده و روشنی از مفاهیم دشوار فلسفی ارائه می دهند. من حیث المجموع "فلاسفه بزرگ" ، مقدمه ای جذاب برای مفاهیم فلسفه غربی و بزرگترین متفکران آن به خوانندگان ارائه می دهد.
گادامر برای معماران
نویسنده:
پل کیدر؛ ترجمه: زهرا برادران
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: کتاب فکر نو,
چکیده :
هانس گئورگ گادامر یکی از برجسته ترین متفکران اروپایی قرن بیستم بود. فلسفهٔ او مخصوصا به کشف متداول ترین الگوهای تجربه و تفکر – که هرگاه مردم در جستجوی فهم جهان و یکدیگر هستند، زمانی که متون یا دیگر نمودهای معنا را تفسیر می کنند و هنگامی که هنر یا طبیعت را به گونه ای فریبنده، لذت بخش و معنادار تجربه می کنند، رخ می دهد – اختصاص دارد. گرچه گادامر به طور خاص درباره معماری کم نوشته است، نوشته های او در باب هنر و زیبایی شناسی گسترده است و نقشی محوری در برنامهٔ کلی فلسفی او بازی می کند. به همین علت، در طول دهه ها، اندیشهٔ او بر طیف گسترده ای از معماران و نظریه پردازان معماری نفوذ داشته است. یک رویکرد هرمنوتیک به معماری، الگوی هرمنوتیک تفکر و تجربه را در حوزه های مختلف حرفهٔ معماری کشف می کند. این الگو ممکن است در فعالیت آفرینشگرانهٔ معمار و فهم زیباشناختی آفرینش های او یافته شود. شاید در راهی که معماران برای شناخت سنت های معماری و نوشته های معمارانه دنبال می کنند، نهفته باشد. می شود آن را در مسیری که همهٔ کسانی که در پیشهٔ معماری همکاری می کنند (کارفرمایان، جامعه، بساز و بفروشان، مدیران و طراحان)، همدیگر را درک کرده و با یکدیگر کار می کنند، یافت. به قول وسلی، نسبت معماری به فرهنگ همچون کتاب است به سواد. همین اهمیت معماری از جهت فرهنگی است که بسیاری از دانشجویان را به سوی این رشته جذب می کند. آن ها احساس می کنند که معماری فقط جذاب و لذت بخش نیست، بلکه برای زندگی مهم است. معماری می تواند، به روش خودش، در غنی کردن یک اجتماع و نمایش اهمیت آن جامعه مشارکت کند. این ساحت معنا، بخشی از چیزی است که معماری را به فلسفه نزدیک می کند، اما نیاز نیست کسی دانشجوی یکی از دو رشتهٔ فلسفه یا معماری باشد تا در حدودی بفهمد که معماری، حامل معانی عمیق انسانی است.
تجربه و طبیعت
نویسنده:
جان دیویی؛ ترجمه: یاسر پور اسماعیل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بیدگل,
چکیده :
کتاب «تجربه و طبیعت» اثر جان دیویی است. این کتاب درواقع نسخه‌ی اصلاح‌شده و گسترده‌تر، از سخنرانی‌های جان دیویی است که تا سال ۱۹۲۵ انجام شده است. مسئله‌ی اصلی او در کتاب «تجربه و طبیعت»، پیوند میان تجربه‌ی آگاهانه و جهان طبیعت است. این کتاب شامل ده مقاله است که در هرکدام از آن‌ها، دیویی به یک نقطه‌نظر درباره‌ی طبیعت، انسان و مفاهیم پیرامون آن پرداخته است. اما جان دیویی کیست؟ جان دیویی فیلسوف برجسته‌ی آمریکایی و بنیان‌گذار فلسفه‌ی عمل‌گرایی یا پراگماتیسم است. او می‌خواست فلسفه را به‌صورت یک علم درآورد. می‌توان گفت خلاصه‌ی فلسفه‌ی عمل‌گرایی یک جمله بود: «بحث نکن! به فکر چاره باش.» او در فلسفه‌اش به مسئله‌ی روان‌شناسی کودک و مدرسه نیز بسیار پرداخته است. دیویی تا پایان عمرش در سال ۱۹۵۲ هم‌چنان به اندیشه‌ورزی فلسفی مشغول بود و آثار بسیار مهمی در این زمینه منتشر کرد. در کتاب «تجربه و طبیعت»، هدف اصلی جان دیویی این است که یکی از آرای فیلسوفان در سرتاسر تاریخ را به چالش بکشد. بسیاری از فلاسفه معتقد بودند که انسان به‌دلیل این‌که از زندگی آگاهانه برخوردار است، دربرابر طبیعت قرار دارد. منظور دیویی از آگاهی این است که چیزی در درون انسان وجود دارد که پیشامدهای محیط اطراف را به‌صورت تلفیقی از تصویر، صدا، بو و حس‌چشایی در درون خود درک می‌کند و به همین دلیل است که توانسته جهان (طبیعت) را تصرف کند. جان دیویی باور دارد که آگاهی در‌مقابل طبیعت قرار نمی‌گیرد، درواقع آگاهی یکی از نمودهای طبیعت است که در روند تکاملی خود آن را پرورده است. مقالات دیویی و فلسفه‌ی او با همه‌ی عمقی که دارد، همه‌فهم و آسان بیان شده است به همین دلیل، طیف وسیعی از مردم در طول حیاتش و پس از آن، از آثار و آرای او بهره بردند.
  • تعداد رکورد ها : 317025