جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317025
اخلاق جنسی از دیدگاه اسلام
نویسنده:
حمید محمد قاسمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر، بررسی مواضع اسلام در مورد اخلاق جنسی با توجه به آیات و روایات موجود در این زمینه است. تحقیق حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای و تحلیل محتوا انجام شده و اطلاعات از طریق فیش برداری گردآوری شده است. تحقیق حاضر در چهار بخش و مجموعا" یازده فصل به شرح ذیل تنظیم شده است: بخش اول، اختصاص به اخلاق جنسی از دیدگاه برخی از آیئنها و مکاتب دارد که در چهار فصل ارائه می شود. اخلاق جنسی از دیدگاه برخی آیینها و ادیان در اعصار گذشته در فصل اول، علل گرایش به رهبانیت و تجرد طلبی و عواقب آن در فصل دوم، اخلاق جنسی از دیدگاه برخی نظریه پردازان غرب در فصل سوم و در نهایت علل نضج و رشد فرهنگ ابتذال در پیکره تمدن غرب در فصل چهارم بیان می شود.بخش دوم طی سه فصل اخلاق جنسی از دیدگاه اسلام را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. سه محور عمدهمباحث این بخش عبارتند از: اسلام و عدم سرکوبی غرائز، اهمیت غریزه جنسی از دیدگاه اسلام و عدم آزادی مطلق غریزه جنسی در اسلام که به ترتیب در فصول اول تاسوم این بخش مورد بررسی قرار می گیرند. دراین بخش مشخص می شود که اسلام در فلسفه نظری خود طبیعت نفسانی انسان را شریربالذات نمی داند و قهرا" در فلسفه عملی خود مانند سیستمهای فلسفی و تربیتی هندی، کلبی، مانوی و یامسیحی از روش نابود کردن قوای نفسانی و یا لااقل حبس با اعمال شاقه آنها پیروی نمی کند. همنچنانکه دستورهای عملی اسلام نیز شاهد این مدعاست. اسلام غریزه جنسی را عامل حفظ موجودیت انسان به حساب می آورد و آنرا در حوزه حقیقی خود یعنی ازدواج محدود و منحصر می کند.آیات متعددی از قرآن کریم و همچنین احادیث معصومین، مساله غریزه جنسی و ازدواج را به اراده تکوینی خداوند نسبت داده و ارضاء غریزه را در محدوده شرع و براساس مصلحت جزء آیات و نشانه های خدا ذکر کرده است. مهمترین اهداف ازدواج از دیدگاه اسلام، پاسخ به ندای فطرت، بقای نسل، آرامش و سکون، حفظ عفت و صیانت از گناه وپیشرفت سطح زندگی می باشد. بخش سوم، در دوفصل، اسلام را به عنوان یک مکتب اعتدال، خصوصا" در زمینه مورد بحث معرفی می کند. در این بخش پس از بیان تعدیل غرائز از دیدگاه اسلام، شیوه های کنترل و تعدیل غریزه جنسی در اسلام مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. دراین قسمت به نقش عوامل اعتقادی مراقبتهای روحی و روانی و همچنین مراقبتهای اجتماعی اشاره می شود. ایمان، اخلاق مذهبی و عبادت مهمترین عوامل اعتقادی به شمار می آیند. از مراقبتهای روحی و روانی در کنترل و تعدیل غریزه جنسی می توان از کنترل نگاه و کنترل فکر وقوه مخیله نام برد. کوشش در جهت سالم سازی محیط اجتماع از وجود انواع محرکهای نابهنجار جنسی مهمترین مراقبت اجتماعی درکنترل غریزه جنسی می باشد. چهارمین و آخرین بخش تحقیق نیز در دو فصل، اخلاق جنسی و حیات اسلام را مورد نقد و بررسی قرار میدهد.معاشرتها و ویژگیهای آن از دیدگاه اسلام و نیز شیوه های تامین سلامت محیط اجتماعی از دیدگاه اسلام، مباحث اصلی این بخش هستند. در این زمینه به وظایف مردم و حکومت در نظارت و کنترل غرایز جنسی اشاره می شود. سرمایه گذاری در جهت احیاء فرهنگ متعالی اسلام، بهره گیریمناسب از وسایل ارتباط جمعی، ترغیب و تشویق به ازدواج و طرد و زجر عوامل فساد از وظایف اصلی دولت دراین زمینه به شمار می آیند.
اختلاف حقوق قضایی و کیفری زن و مرد در نظام حقوقی اسلام در مقایسه با سایر نظام های حقوقی
نویسنده:
عبدالرضا محمدحسین زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف در این پژوهش که با عنوان "اختلاف حقوق قضایی و کیفری زن و مرد در نظام حقوقی اسلام در مقایسه با سایر نظام های حقوقی" به شیوه کتابخانه ای انجام شده است، در مرحله اول بررسی خاستگاه و زمینه تفاوت های حقوقی نظام های معاصر با نظام حقوقی اسلام است آنگاه عوامل پیدایش اعلامیه جهانی حقوق بشر - که از مبانی اصلی حقوق معاصر اروپا است - را مورد مطالعه قرار داده نارسائی ها و تندروی های آن را نشان داده ایم‎۰ موضوع شهادت زنان و میزان اعتبار آن در اثبات جرم در حقوق اسلام را به نقد کشاده و نتیجه گرفته ایم که شهادت تکلیف است نه حق، لذا با تساوی حقوق معارضه ای ندارد‎۰ مسئله قصاص و دیه و اختلاف احکام آنها در مورد زن و مرد را در نظام حقوقی اسلام مورد بررسی قرار داده و استحکام آراء مربوطه را با دلیل به اثبات رسانده و شبهات طرح شده در این زمینه را نیز پاسخ گفته ایم‎۰ در نهایت مسئله قضاوت زنان را بیان نموده و ملاحظاتی راکه در بررسی اختلاف حقوقی زن و مرد باید مورد توجه قرار داد برشمرده ایم‎۰
اخلاق محمدی ( ص)
نویسنده:
پروانه محمدیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق اخلاق محمدی ( صلی الله علیه و آله ) می باشد که هدف از نگارش آن آشنایی جامعه با پاره ای از صفات و اخلاق نیک پیامبر رحمت حضرت محمد بن عبدالله(صلی الله علیه و آله ) می باشد . این تحقیق به روش اسنادی و توصیفی به توصیف اخلاق والای پیامبر گرامی اسلام ( صلی الله علیه و آله) می پردازد و از روش کتابخانه ای برای جمع آوری مطالب استفاده شده است . آنچه که در اینجا مورد بحث و بررسی قرار می گیرد اخلاق سیاسی ، اجتماعی ، فردی و عبادی پیامبر عظیم الشان اسلام ( صلی الله علیه و آله) می باشد . این تحقیق در پنج بخش بشرح زیر نگاشته شده است . بخش اول : به کلیات تحقیق می پردازد شامل : تعریف و تبیین موضوع ، ضرورت و اهمیت موضوع و….است. بخش دوم : که شامل دو فصل است فصل اول به فلسفه اخلاق و تعریف و هدف علم اخلاق می پردازد و فصل دوم شامل نمونه ای از اخلاق پیامبران الهی(صلوات الله علیهم اجمعین ) می شود . بخش سوم : این بخش به سه فصل تقسیم می شود فصل اول شامل اخلاق فردی پیامبر ( صلی الله علیه و آله) فصل دوم شامل اخلاق خانوادگی آن حضرت و فصل سوم شامل اخلاق عبادی پیامبر ( صلی الله علیه و آله) می باشد . بخش چهارم : این بخش هم شامل دو فصل است فصل اول اخلاق اجتماعی و فصل دوم به اخلاق سیاسی پیامبر ( صلی الله علیه و آله) می پردازد . بخش پنجم : این بخش نیز شامل سه فصل است . فصل اول شخصیت پیامبر ( صلی الله علیه و آله) از دیدگاه شیعه و سنی و فصل دوم پیامبر ( صلی الله علیه و آله) از دیدگاه دانشمندان و فصل سوم چهل حدیث گرانقدر از پیامبر ( صلی الله علیه و آله) و تجزیه و تحلیل مطالب می باشد .
اختلالات روانی (جنون) و مسئولیت کیفری
نویسنده:
مسعود مهدی پناه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
چکیده:هدف از این پژوهش، بررسی اختلالات روانی ( جنون ) به عنوان یکی از عوامل مسوولیت کیفری است. تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام یافته، مشتمل بر سه بخش است. بخش اول، اختصاص به بررسی کلیات مربوط به مسوولیت کیفری دارد. در بخش دوم، اختلالات روانی از دیدگاه روانپزشکی و روانشناسی جنایی مورد بررسی قرار می گیرد. نهایتا" بخش سوم به نقش اختلالات روانی در مسوولیت کیفری می پردازد. بررسی قوانین جزایی ایران پیرامون موضوع اختلالات روانی حاکی از این است که قانونگذار ایران دربرخورد با این مساله روند منطقی مشخصی را طی نکرده و حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی سیری قهقرایی داشته است. ماده ‎۵۱ قانون مدنی ایران مقرر داشته " جنون حین ارتکاب جرم به هر درجه که باشد، رافع مسوولیت کیفری است". این ماده ابهامات و سوالات زیادی را به همراه خود ایجاد نموده است . مظیر اینکه مراد قانونگذار از کلمه" جنون " و " درجات آن " چیست؟ آیا قانونگذار مفهوم مسوولیت نسبی را در مورد بیماران روانی پذیرفته است ؟ آیا می توان استنباط نمود که قانونگذار کلیه بیماران روانی را فاقد مسوولیت دانسته است؟ بررسی ماده مذکور بیانگر این است که قانونگذار حکم بیماران نیمه مسوول را مسکوت گذارده و نه تنها مشکل این گونه مجرمین بیمار راحل نکرده، بلکه بردامنه ابهامات افزوده است. به هر حال، استفاده از دستاوردهای حقوق جزا، جرمشناسی و روانپزشکی و مطالعات تطبیقی در جهت اصلاح قوانین موجود در چهارجوب شرع مقدس اسلام و تاکید بر لزوم تشکیل پرونده شخصیت، تاسیس بیمارستانهای مجرمین نیمه مسوول و ارتقاء دانش کادر قضایی کشور از جمله راهکارهایی است که درراستای رعایت حقوق بیماران روانی پیشنهاد می گردد.
اختیارات قاضی در امور کیفری در حقوق اسلام و ایران
نویسنده:
جعفر صادق منش
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
چکیده:حقوق ایران به دلیل ابتنای قانون اساسی آن بر احکام ظرع اسلام آمیختگی زیادی با قوانین شکلی و ماهوی اسلامی دارد و قانوگذار کشور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره درصدد اسلامی تر کردن قوانین مختلف بوده اند. در این میان قوانین کیفری چه در زمینه آئین دادرسی و چه در زمینه حقوق جزا شاهد تحولاتی بوده اند اما این دگرگونی ها علی رغم اهتمام و تلاش خاص قانونگزاران، در همه موارد خواست شارع مقدس اسلام را برآورده نکرده است. بعنوان مثال در زمینه آئین دادرسی کیفری قانونگزار ما با شعار اسلامی کردن قوانین شکلی و اعتقاد بر خلاف شرع بودن برقراری سیستم دادسرا برای انجام وظیفه در مرحله تحقیقات این سیستم را از محاکم عمومی و انقلاب حذف و عمده اختیارات قضات دادسرا را ب روسای شعب دادگاه واگذار کرد. همچنین در زمینه رسیدگی و صدور رای در زمینه تعزیرات با تفسیری خاص از نصوصی نظیر (التعزیر بما یراه الحاکم) عملا" قوانین را به گونه ای وضع کرد که قاضی قدرت مانور فراوانیئ برای تصمیم گیری در این موارد داشته باشد. علاوه بر این در زمینه تجدید نظر از آرای محاکم با برداشتی سطحی از منابع اسلامی حکم به قطعیت آرای صادره جز دراین موارد داشته باشد. علاوه بر این در زمینه تجدید نظر از آرای محاکم با برداشتی سطحی از منابع اسلامی حکم به قطعیت آرای صادره در موارد استثنایی نمود. در این ارجوزه با بررسی مبانی فقهی موضوع اختیارات قاضی در امور کیفری و تطبیق آن با حقوق ایران نادرستی هر سه نظر و اقدام فوق ثابت گردیده و توضیح داده شده است همانگونه که اصل تصدی امر دادرسی از شئون حکومتی و از اختیارات رهبر جامعه اسلامی است، او می تواند با در نظر گرفتن مقتضیات زمان و مکان، مصالح جامعه اسلامی و قاعده عدالت در واگذاری این سمت ب قاضی صلاحیت دار به طور مستقیم یا از طریق مراجع قانونگزاری، حدود و ثغور و کم و کیف خاصی را تعیین کند.
اختیار اخلاقی (از دیدگاه هارتمان)
نویسنده:
محمدجواد نجفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله ترجمه بخشی از جلد سوم کتاب معروف نیکولا هارتمان موسوم به اخلاق است. در جلد سوم کتاب پیرامون نیرویی که در انسان، تکلیف رفتار او را در ارتباط با ارزشها روشن می کند بحث می شود . نیروی اختیار انسان، محور اصلی بحث در جلد سوم است که نویسنده با نگرش انتقادی و تاریخی به آن میپردازد.
اخلاق پیامبر (ص) وآداب اوترجمه وتحقیق کتاب«اخلاق النبی وآدابه» تالیف ابو محمدعبداله بن محمدبن جعفربن حیان الاصفهانی،ابوالشیخ، متوفی 369 ق
نویسنده:
محمدعلی عسگری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
درباره زندگی رسول گرامی اسلام تاکنون کتاب های بسیاری تألیف شده است. بخش عمده این آثار، شامل کتاب های موسوم به سیره و مغازی است که به طور کلی زندگی عمومی و اجتماعی رسول اکرم را توضیح می دهند. کتابهایی نیز یافت می شوند که بیشتر خصوصیات فردی و شخصی پیامبر را شرح می دهند. کتابهایی که تحت عنوان «اخلاق النبی» تألیف شده اند غالباً دارای چنین ویژگی مهمی هستند. کتاب «اخلاق النبی و ادابه» تألیف ابو محمد جعفر بن حیّان اصفهانی مشهور به «ابوالشیخ» یکی از همین آثار گرانبهاست. در این پایان نامه سعی شده تا از یک طرف کتاب ابن حیّان به طور کامل ترجمه شود و از سوی دیگر در آثاری که به نوعی ویژگیهای فردی پیامبر را دستمایه کار خود قرار داده اند، تحقیق و تفحصی هر چند مختصر صورت گیرد. که شامل چند بخش زیر است: الف: دیباچه ای در آثار مربوط به حیات پیامبر از جمله کتابهای سیره، تواریخ عمومی و آثار مرسوم به اخلاق النبی(ص). ب: شرح حال ابن حیّان اصفهانی «ابوالشیخ» ج: ترجمه کتاب «اخلاق النبی و آدابه» د: توضیحاتی پیرامون برخی شخصیت هایی که از رسول اکرم حدیث نقل کرده اند.
اخلاق کسب درآمد و هزینه از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
جعفر نامور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
چکیده بی شک اقتصاد تاثیر مهم در پیشرفت جوامع دارد و رشد و پیشرفت اقتصادی همراه با سالم سازی فعالیتها از اهداف مهم نظام اقتصاد اسلامی است. این پژوهش بر آن است که اصول اخلاقی حاکم بر کسب درآمد و هزینه را از دیدگاه قرآن و روایات، مورد بررسی قرار داده و معرفی نماید. این پژوهش در سه فصل تنظیم شده است؛ در فصل اول به کلیات و مبانی تحقیق پرداخته شده است. فصل دوم به اخلاق کسب درآمد اختصاص دارد. در فصل سوم اخلاق هزینه مورد بررسی قرار گرفته است.
اخلاق مدیریتی در قرآن کریم با تأکید بر آیات سوره نساء
نویسنده:
قدرت الله رضایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بدون شک مدیران یک نظام و یک سازمان تأثیری شگرف در فرایند بهبود و تغییر شرائط اخلاقی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و بین المللی یک جامعه دارند؛ واین فرایند بهبود، با بکارگیری اخلاق اسلامی و حرفه ای توسط مدیران در سازمان ها محقق می شود. پژوهش حاضر بر آن است تا اصولی اخلاقی را شناسایی کند که قرآن کریم در آیات خود به آنها اشاره و الگویی سازنده را برای مدیران ارائه کرده است. این تحقیق در چهار فصل ساماندهی شده است: در فصل اول به تعاریف و کلیات پرداخته شده است. فصل دوم، خصوصیات مدیران و معیارهای لازم برای انتخاب آنها را بیان می کند. فصل سوم، وظایف مدیران در قبال سازمان بررسی شده و در فصل چهارم آسیب های اخلاقی که مدیران را به انحطاط سوق می دهد، مورد شناسایی قرار گرفته است.
احیاء اراضی موات «در مذاهب خمسه»
نویسنده:
سید عسکری حسینی مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر شامل مباحث ذیل است: تقسیم زمین از دیدگاه فقه اسلامی معنی اراضی موات مرجع تشخیص اراضی موات جایگاه و ملکیت اراضی موات معنی و شروط احیاء تصرف در زمینهای موات در زمان حضور حضرت (علیه السلام) دلایل اثبات ولایت فقیه حریم وتعریف آن حریم شهر وروستا، خانه و دیوار ، چاه و قنات ودرخت ید مسلمان و معاهد مشاهر عبادت تحجیر و فایده آن اهمال تحجیر کننده شرایط تحجیر اقطاع و اقسام آن اقطاع در عصر غیبت امام معنی حمی حمی در عصر غیبت امام فائده احیاء اراضی موات بالعارض و نوعی تقسیم بندی آنها ادله فقهاء (سنت ، اجماع و دلیل سوم) قسم دوم زمینهای موات بالعارض اراضی موات بالعارض در عصر غیبت و اراضی موات بالعارض در منابع عامه.
  • تعداد رکورد ها : 317025