جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317025
نفاق از دیدگاه آیات و روایات
نویسنده:
بتول شامی ده سرخی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق این رساله، نفاق از دیدگاه قرآن کریم و روایات می باشد. در این تحقیق برای رسیدن به اهداف مورد نظر از منابع تفسیری مثل " تفسیرنمونه وتفسیرالمیزان" منابع روایی مثل " اصول کافی وبحارالانوار"وکتاب هایی چون"سیمای نفاق دراسلام ازسیداحمدخاتمی وشناخت منافقین ازعلی حسینی یکتا" استفاده گردیده است. این تحقیق با روش کتابخانه ای و فیش برداری انجام شده است. مسأله نفاق در جامعه ما به طور جدی وجود دارد و بسیاری از دوست نماها در حقیقت منافق هستند، بنابراین شناخت منافقان و راه های مبارزه با آنان در جامعه اسلامی امری ضروری است، از این رو این موضوع برای تحقیق انتخاب شد. منافق به معنای انسان دورو و دو چهره یا به عبارتی، در زبان مؤمن و در دل کافر است. بیشتر علما معتقدند: آغاز نفاق در صدر اسلام با آغاز هجرت همراه بوده است، نفاق به سه نوع کلی تقسیم می شود: نفاق در ایمان، نفاق در عبادت و نفاق در معاشرت. ازدلایل پیدایش نفاق می توان دروغگویی،کسب عزت وشهرت دروغین، جهل و حب ریاست را نام برد.ازجمله ویژگی های منافقان ویژگی های اجتماعی:دوگانگی درروابط، فساد،پیمان شکنی و... ویژگی های رفتاری: سازش باهمگان، ریا،هواپرستی و... ویژگی های اعتقادی : کفرورزی، شبه افکنی و... ویژگی های سیاسی، روانی وفرهنگی می باشد.درجوامع اسلامی خطرمنافقان ازخطرکافران ومشرکان بیشتراست، لذا باید روش هایی را برای مقابله با منافقان درنظرگرفت ،که ازجمله شیوه های برخورد با منافقان افشاگری و نهی ازمعاشرت باآنان است. مبارزه منفی وپیکاربا منافقان دو روش مبارزه با منافقان می باشد وبرای واکسینه کردن جامعه دربرا برنفاق باید اطلاع رسانی صحیح صورت گیرد وآمادگی نظامی کامل برای مقابله بادشمنان فراهم شود. طبق آیات قران، منافق ومشرک درعذاب مشترکند وجایگاه منافقان دردوزخ می باشد. نفاق یک نوع بیماری است که بایدفرد منافق درصدد درمان آن برآید ، ازجمله روش های آن، اندیشیدن در پیامدهای نفاق واقدام عملی می باشد. آنچه در نهایت می توان گفت: این است: در هر عصر و نسلی، خطر نفاق و منافق جامعه اسلامی و اسلام را تهدید می کند و مسلمانان همواره باید هشیار و آماده مقابله با این گروه که از کفار بدترند باشند.
نظم از دیدگاه قرآن و سنت، پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
زهرا سعادتی فروتقه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نظم یعنی، ارتباط و همبستگی که بین اجزاء یک مجموعه قرار دارد و هر جزء مکمل جزء دیگر است؛ به طوری که بدون آن اثر مطلوب خود را نخواهد گذاشت. نظم دو نوع است: نظم تکوینی و نظم تشریعی. در اولین بخش، نظم از دیدگاه قرآن بررسی می شود. در فصل اول؛ قرآن، نظمیرا که در آسمان و عالم بالا و کهکشانها نهفته شده را اشاره می کند. در فصل دوم؛ جهان اسرار آمیز گیاهان را بیان می کند. در سومین فصل، قرآن می گوید که حیوانات از نظمی شگفت پیروی می کنند. در فصل چهارم، عالم و جود انسان را بررسی می کند. و شگفتیهای این عالم را به ما گوشزد می نماید. در دومین بخش، به عنوان الگو نمونه هایی از زندگی ائمه و بزرگان را می آوریم. نظم در زندگی پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله و سلم)، در زندگی فاطمه ( سلام الله علیها)، و زندگی علی ( علیه السلام) و همچنین در زندگی امام رضا ( علیه السلام) آمده است. بخش سوم: نظم در زندگی فردی است. فصل اول: برای اینکه نظم در زندگی به بهترین نحو پیاده شود، نیاز به این است که اوقات خود را تقسیم کنیم. فصل دوم: اسلام و مکتب و دین ما در این باره مباحثی را مطرح می کنند. فصل سوم: نظم در امور شخصی است. نظم در لباس، در نگاه، و در خوردن و ... فصل چهارم: نظم در خانه و خانواده است؛ که برنامه ریزی در این زمینه باعث صفا و صمیمیت در خانه است. فصل پنجم: بحث درباره نظامات روانی می باشد. از نظر روانی نیز انسان نیاز به منظم شدن دارد. فصل ششم: مطالعه از جمله مواردی است که مکان، زمان، وقت و مقدار آن باید تنظیم باشد. فصل هفتم: در مورد اقتصاد منظم است. قناعت نمونه ای از نظم در زندگی است. فصل هشتم: مقصود و غایت نظم صحیح را بیان می کند. فصل نهم: آثار و نتایج نظم و انضباط را مطرح کرده و یک به یک آنها را بررسی می کند. فصل دهم: تعریف برنامه ریزی، فلسفه و مراحل آن را می آوریم. بحش چهارم: نظم در اجتماع است. فصل اول؛ تعریف اجتماع می آید. فصل دوم؛ بحث در مورد مسائلی است که نظم باید در آنها جاری باشد؛ از جمله مدیریت می باشد. یعنی عواملی که باید یک مدیر برای نظم بخشی و ساماندهی رعایت کند. فصل سوم؛ در این فصل چگونگی پیدایش نظم، قدرت گرفتن آن و از هم پاشیدگی نظم سخن به میان می آید. فصل چهارم، تخلف ها و بی نظمی های اداری آمده است. و در آخرین فصل، نظم و دقت را توضیح می دهیم و آنها را با انضباط مقایسه می کنیم.
نظریه المعرفه فی ضوء القرآن الکریم
نویسنده:
اسماعیل المشاجره
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پژوهش حاضر به یکی از مهم ترین موضوعات علمی پرداخته است و آن«تئوری شناخت در پرتو قرآن کریم» است. که در سه بخش کلی و یک خاتمه تدوین شده است و عبارتند از: 1 بخش مقدماتی این بخش در دو فصل عنوان شده است. فصل اول آن به تعریف نظریة معرفت(تیوری شناخت)، موضوع آن و تاریخ پیدایش آن و نیز تفاوت نظریه معرفت با معرفت شناسی(epistemolgy) پرداخته است. همچنین در این فصل به جایگاه تئوری شناخت به طور عام در میان سایر علوم و به طور خاص رابطة آن با علم فلسفه اشاره شده است. در فصل دوم، از جایگاه علمی این بحث در قرآن کریم سخن گفته شده است. مهم ترین نتایج حاصله از این دو بخش عبارتند از: الف اثبات این موضوع که تفاوتی ما بین علم«تئوری شناخت و معرفت شناسی» وجود ندارد. ب تلاش به منظور اثبات پیشینة اسلامی در پیدایش نظریة معرفت و اینکه قبل از تأسیس این علم در متون اسلامی نیز موارد بحث و جایگاهی خاص داشته است. 2 بخش اول با عنوان«معرفت» در ابتدای بحث به توضیح و تعاریف اسلامی پژوهش پرداخته است که مهم ترین آن مباحث،«تعریف معرفت» و بررسی واژة معرفت از نظر لغت و اصطلاح و برخی از مباحث و مناقشات که پیرامون تعریف«معرفت» وجود دارد. و به طورگذرا به تفاوتی که از دیدگاه قرآن مابین دو واژة معرفت و علم وجود دارد پرداخته شده است به آن معنی که در قرآن کریم واژه معرفت فقط شامل جزییات است و به عبارت دیگر اخص از علم و در مقابل انکار است ولی واژه علم، عام است و شامل کلیات می شود و نقطه مقابل جهل است. 3 بخش دوم: دارای پنج فصل است که عبارتند از: فصل اول: معرفت را به طور عام مورد بحث و بررسی قرار داده است و در این فصل به این نکته مهم اشاره شده است که علیرغم سخن مشهور و صاحبان علم معرفت شناسی، پنج روش برای شناخت وجود دارد و سه روش نیست. و این مطلب را با ادله و براهینی که برای خواننده قابل توجه است در فصل آتی بیان شده است. و همچنین دلایلی را به صورت پژوهش میدانی از تاریخ معرفت در تفکر یونان باستان برای اثبات مطالب مذکور آورده ایم و در فصولی که برای ایجاد شناخت آمده بحث گردیده است و اینکه شناخت دارای مراحل متعددی است و هر دوره دارای خصوصیاتی است که مجهول بعدی را با توجه به این دوره ها نام گذاری نموده ایم بدین ترتیب فصل بندی شده است: فصل دوم: مرحلة وهم فصل سوم: مرحلة شک فصل چهارم: مرحلة یقین فصل پنجم: روش هایی که برای شناخت وجود دارد که در دو مرحله بحث شده است. دورة اول بی نظمی و آشفتگی رفتاگرایانه، دورة دوم شروع رفتارگرایانه. آنچه گفته شد به طور اختصار از مهم ترین مباحث بود که در فصول این پژوهش به آن پرداخته شده و نتایجی که از این پژوهش به دست آمده است و امیدواریم که مشتاقان به بحث مذکور با رجوع به فصول و مباحث آن از پژوهش حاضر بهرة کافی را برده و رضایت مندی آنان فراهم شود.
نظم و انضباط از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
حسن سیفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مطالب این پایان نامه در پنج فصل با این موضوعات عرضه شده است: فصل اول، نظم و انضباط از نظر لغت و اصطلاح؛ فصل دوم، نظم و انضباط از دیدگاه قرآن و حدیث؛ فصل سوم، تأثیر نظم و انضباط در سیر تکاملی فرد و جامعه؛ فصل چهارم، دستاوردهای نظم و انضباط در فرد و جامعه، فصل پنجم، نظم و انضباط از دیدگاه امام خمینی و مقام معظم رهبری.
نشانه های مؤمنان از منظر آیات و روایات
نویسنده:
زهرا السادات اسدی وانائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این رساله که صفات و نشانه های مؤمن در آیات و روایات است، به بحثی تفسیری، روایی و اخلاقی پیرامون برخی از این صفات پرداخته است. ایمان که همان تصدیق قلبی است، به معنای اظهار خضوع و قبول شریعت و آن چه پیامبر اسلام ( صلی الله علیه و آله و سلم) آورده است و در معنایی جامع، تصدیق خدا با تمام لوازم و صفاتش می باشد. ضرورت بررسی این موضوع از بعد فردی، شناخت تنها راه رسیدن به کمال و سعادت، یعنی ایمان و مزیّن شدن به صفات مؤمنین است و از بعد اجتماعی، شناخت مؤمنین واقعی از منافقین و جلوگیری از ضربات ایشان به دین و جوامع اسلامی می باشد. از آن جا که تمایل انسان به ایمان مذهبی و دین، گرایشی فطری است و چیزی نیست که از بیرون بر انسان تحمیل شود و انسان را به آرامش روحی و روانی می رساند، اهمیت شناخت مؤمنین دانسته می شود که با توجه به آیات قرآن و روایات اسلامی می توان بدان دست یافت. برای این منظور ابتدا به شناخت مفهوم ایمان و رابطه تنگاتنگ آن با علم و عمل پرداختیم و تفاوت آن با اسلام را مدّنظر قرار دادیم و دانستیم که نقیض کفر می باشد تا مقدّمه ای باشد برای شناخت بهتر صفات مؤمنان از جمله تقوی، ایمان به غیب، انفاق، مراقبت بر نماز، پاکدامنی، خوف و ... از دیدگاه آیات قرآن و کلام معصومین ( علیهم السلام) و در پایان رساله مطالبی پیرامون برخی آثار و فواید ایمان در زندگی نظیر: محبوبیبت، خوش بینی، روشن بینی، اتّحاد، برقراری امنیت اجتماعی و ... آورده شده است. پژوهش به اعتبار نوع توسعه ای کاربردی، به اعتبار موضوع تحقیق، دینی و وحیانی، به اعتبار ماهیت، توصیفی و به اعتبار روش جمع آوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای می باشد.
نظری به بهداشت در آیات و روایات
نویسنده:
منیره حسن نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر به نام بهداشت در آیات و روایات می باشد. و به بررسی و تبیین بهداشت اسلامی پرداخته شده است. هدف از این پژوهش اشاره به اهتمام اسلام به امر بهداشت و بیان برخی از نکات بهداشتی در تعالیم و احکام این دین مبین و آشنائی با آن هاست. این رساله در پنج بخش تدوین شده است. که در بخش اول بحث طهارت و رابطه آن با احکام اسلامی می پردازد. در این بخش ابتدا معنا و فلسفه طهارت بیان شده و بعد رابطه آن با احکام اسلامی تبیین شده است و در آخر بخش پیامبر اکرم(ص) که مظهر پاکی و طهارت و الگوی همه انسان هاست را برجسته ساخته است. در بخش دوم به بهداشت جسم و روان پرداخته شده است. و پاکیزگی جسم را مقدمه ای برای پاکی روح و روان بیان کرده است. و در آن بهداشت جسم را نجات یافتن از میکروبها و بیماریهای مختلف معرفی می کند. و عامل مؤثر در بهداشت روح و روان را یاد و ذکر خدا و عبادت می داند. در بخش سوم به بیان بهداشت محیط و به آنچه را که اسلام در داشتن محیطی سالم و پاک بیان کرده می پردازد. در بخش چهارم : جایگاه بهداشت تغذیه را بیان کرده و در آن عوامل مؤثر در بهداشت غذا از جمله نخوردن غذاهای گرم، سربسته بودن غذاها و ... را با استعان از آیات و روایات روشن نموده، و در بخش آخر بهداشت خانواده و آنچه که در داشتن خانواده های سالم مؤثر است را تبیین کرده و بهداشت بنیان جتمعه را که خانواده می باشد با مطرح کردن بهداشت ازدواج و در آخر بهداشت کودک بیان کرده است.
نعمت های الهی از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
مریم نجارشهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پژوهش با عنوان نعمت های الهی از دیدگاه قرآن و احادیث، به بررسی جایگاه نعمت در زندگی انسان می پردازد. در این تحقیق سعی شده که نعمت های الهی در قرآن و احادیث بررسی و به فلسفه نعمت، انواع نعمت، شکر و کفر نعمت و راه زیاد شدن آن با هدف آشنا شدن با حقیقت نعمت در نگاه اسلام و اصلاح نگرش های نادرست نسبت به نعمت اشاره گردد. این تحقیق از دو بخش با این عناوین تشکیل شده است: بخش اول: نعمت و عوامل مؤثر در افزایش و کاهش آن، که شامل دو فصل می باشد. فصل اول: اهمیت پرداختن به بحث نعمت. فصل دوم: فلسفه آفرینش نعمتهاست. بخش دوم: به انواع نعمت می پردازد، که شامل پنج فصل با این عناوین می باشد. فصل اول: نعمت طبیعت. فصل دوم: نعمت وجود انسان. فصل سوم: نعمت معنوی. فصل چهارم: برترین نعمتها. فصل پنجم: نعمتهای بهشتیان.
نعمت های الهی در قرآن
نویسنده:
عبد الحسین کافی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نگارنده در این پاپان نامه به منظور تبیین نعمت های خداوند با تکیه بر آیات قرآن کریم از این موضوعات بحث کرده است: فلسفه نعمت و ارزش آن، نعمت در قرآن، نعمت و رابطه آن با امتحان و شناخت نعمت ها، شکر در قرآن و روایات، کفران نعمت، انواع نعمت های مادی و معنوی، نعمت های بهشتیان، بعضی از مصادیق نعمت ها، نعمت های فردی و اجتماعی، نعمت های مادی(عافیت، امنیت، صحت، انفاق و زن شایسته)، نعمت های معنوی (عقل، ولایت، اخلاص، توفیق، محبت خدا و لقاء الله).
نعمت و ابعاد آن از دیدگاه قرآن
نویسنده:
منصوره اعظم مهرافزا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پژوهش در چهار فصل با این مباحث به نگارش درآمده است: فصل اول، واژه شناسی نعمت و واژه های همگون؛ فصل دوم، گستره ی نعم: انواع نعمت، بی کرانی نعمت، مصادیق نعمت؛ فصل سوم، مشمولان نعمت ویژه ی الهی (رهروان صراط مستقیم): انبیا، صدیقان، شهدا، صالحان؛ فصل چهارم، نعمت و نحوه ی رویارویی با آن: رویارویی شایسته (ذکر، شکر)، رویارویی ناشایست (کفران، تبدیل، تغییر، انکار)، نعمت های عرصه ی آزمون
نفاق در قرآن و سنت ( ریشه ها و پیامدهای فردی و اجتماعی آن)
نویسنده:
نجمه سالارپیشه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع تحقیق پایانی حاضر « مفهوم نفاق در قرآن و سنّت ، ریشه ها و پیامدهای فردی و اجتماعی آن» ؛ نفاق از مادّه ی « نفق» به معنای سوراخ زیرزمینی ، فنا شدن و گذشتن چیزی است و معنای اصطلاحی ، به هرگونه دوگانگی میان ظاهر و باطن و میان گفتار و عمل گفته می شود . در زبان فارسی مترادف با دورویی است . نفاق پُست ترین صفت اخلاقی بوده که با ضعف عقیده و ایمان رابطه ی مستقیمی دارد و متأسّفانه در طول تاریخ بشر آثار ناگوار فردی ، اجتماعی و اُخروی را در پی داشته است . به همین جهت طرح چنین موضوعی با هدف مصون نگاه داشتن افراد و جامعه از گزند این صفت و دارندگان آن از اهمیّت بسیاری برخوردار است . بدین منظور پژوهش پیش رو را در سه بخش با عناوین : 1- مفهوم شناسی و ریشه های نفاق 2- پیامدهای فردی نفاق 3- پیامدهای اجتماعی نفاق سامان داده ام که هر بخش فصولی را در بردارد . این پژوهش به روش های دینی ، موردی ، تحلیلی ، توصیفی و کتابخانه ای انجام گرفته و مهمترین منابع علمی مورد استفاده ، آیه ها و کتاب های تفسیر قرآن کریم، کتاب های حدیث و اخلاق است . ره آورد این اثر تحقیقی ، آشنایی با مطالب زیر است : دو رویی از مفاهیمی همچون تقیّه و کتمان شایسته و ضعف اراده ، سیاست و رازداری جداست . انواع نفاق را می توان در دو دسته ی کلّی : عقیدتی و عملی جای داد . ریشه های نفاق را می توان در تدبّر نکردن در قرآن ، حقارت درونی ، ستیزه جویی با مکتب حقّ ، پیمان شکنی ، دلبستگی به ثروت و مقام یافت . نفاق آثار زیان بار خود را بر افکار ، عقاید ، اخلاق ، رفتار و روان شخص بر جای می گذارد و زندگی اُخروی تلخی را برای او مهیّا می سازد . آسیب هایی را که دو رویی بر جامعه وارد می آورد ، در زمینه های فرهنگی ، امنیّتی ، سیاسی و تعاملات اجتماعی نمودار می گردد . تنها راه رهایی از رذیله ی اخلاقی نفاق ، چنگ زدن به آموزه های روشنگر قرآن کریم و سخنان پیشوایان معصوم اسلام : و الگوپذیری از آنان است .
  • تعداد رکورد ها : 317025