جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 196
نویسنده:
Mohammad Zaki Amami Budi Setyono Annur Rofiq
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: این تحقیق با هدف تجزیه و تحلیل عوامل رادیکالیسم و اقدامات تروریستی که در اندونزی اتفاق می‌افتاد، بسیار حائز اهمیت است زیرا نتیجه آن می‌تواند توسط دولت اندونزی، جوامع مدنی و سایر کشورهای جهان برای جلوگیری از گسترش استفاده شود. ایدئولوژی های رادیکالیسم و تروریسم روش و یافته‌ها: برای دستیابی به تحلیل داده‌های معتبر و قابل اعتماد، از روش تحقیق کیفی- مشاهده‌ای برای تحلیل اسناد، کتاب‌ها، مقالات مرتبط با موضوع تحقیق و با حمایت آیات و روایات قرآن کریم در زمینه اخلاق دینی استفاده شده است. فرضیه های این پژوهش نشان می دهد که بین رادیکالیسم و اقدام تروریستی و آموزه های جعلی رابطه تنگاتنگی وجود دارد. بر اساس تحقیقات انجام شده، عمل رادیکالیسم و تروریسم جزء آموزه های ادیان توحیدی نیست، بلکه به دلیل سوء تفاهم در درک آموزه های ادیان توحیدی و آیات قرآن رخ داده است. به علاوه صلح اصل اصلی ادیان توحیدی و به ویژه دین اسلام است. زیرا ریشه در فطرت انسان دارد و البته جنگ در اسلام در مورد ظلم استثناء است. نتیجه گیری: چندین گزینه که می توان برای حل مشکلات رادیکالیسم و تروریسم در جامعه اندونزی و سایر کشورهای جهان به کار برد عبارتند از: شناخت ریشه رادیکالیسم و تروریسم، رادیکال زدایی و تروریسم زدایی از پیروان رادیکال ادیان، استفاده از روش مشاوره. در تضاد رادیکالیسم و تروریسم و کنترل فریبکاری در شبکه های اجتماعی.
صفحات :
از صفحه 157 تا 176
نویسنده:
حکیمه سادات ناطقی، علی سلمان شاه نقوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: موضوع این پژوهش تبیین فلسفه زیارت انبیا و معصومین و تأثیر آن در معنا بخشیدن به زندگی انسان است. در این راستا، هدف این مقاله دستیابی به شناختی جامع از مقوله زیارت، فلسفه زیارت و نقش و تأثیر آن در زندگی بشر معاصر است. روش و یافته: به منظور دستیابی به موضوع اصلی و دستیابی به اهداف پژوهش، با روش تحقیق کیفی از نوع مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد، آیات و روایات و دلایل عقلی، سعی بر آن شد تا تحقیق مورد بررسی قرار گیرد. مسئله. یافته های پژوهش نیز مؤید رویکرد مثبت به مقوله زیارت و فلسفه زیارت و نقش مثبت آن در معنا بخشیدن به زندگی انسان است. نتیجه گیری: در پایان مقاله و در خاتمه این نتیجه حاصل شد که مقوله زیارت از نظر دینی و فکری امری تاییدی است و کسانی که به زیارت می روند، آثار مادی و معنوی آن را در زندگی خود درک می کنند. در این مقاله هر یک از این موضوعات به طور کامل بررسی شده و از آیات و روایات در آنها استفاده شده است.
صفحات :
از صفحه 91 تا 117
نویسنده:
محمدشتا بدرا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: فطرت طبیعی انسان در عالم واقع به سوی خیر میل می کند که وقتی این میل به جامعه منتهی می شود خیر فردی را به خیر جمعی تبدیل می کند و تعامل و آرامش را برای همه می طلبد. مقوله ای که با توجه به زشتی هایی که در عالم خاکی و انسان ها به دلیل منافع شخصی رخ می دهد، تقابلی بین انسان ها ایجاد می کند که ریشه در تضاد «حقیقت و باطل» دارد که در باطن قرار می گیرد. خلقت؛ دو کلمه تقابل که بر وجود حق و عدم وجود باطل دلالت می کند و ظالم و مظلوم به تناسب این تقسیم معنا و هویت خود را می یابد. روش و یافته‌ها: در این پژوهش با رویکردی میان رشته‌ای و روش تحقیق توصیفی از نوع مطالعه موردی و اسنادی، با محوریت تاریخی-تحلیلی، مسئله مورد بررسی قرار گرفت که با توجه به اهمیت یکی از نمونه‌های تحقیق، وقایع تاریخی غرب معاصر در قالب یک مطالعه موردی و فلسفه سیاسی آن با صد مثال بررسی شد. بنابراین، یافته‌های پژوهش مؤید رویکرد زیان‌بار این نوع حاکمیت در زندگی و سعادت انسان‌ها و جوامع بشری است. نتیجه‌گیری: یافته‌های تحقیق و نمایش صدها رویداد تاریخی با محوریت غرب در دوران معاصر و نقش آن در زندگی انسان، برخلاف ماهیت انقلاب کبیر اسلامی ایران است که سعادت را در مسیر معنا به انسان می‌داند. زندگی و جوامع انسانی یک وظیفه اجتناب ناپذیر است. همین نرده وارد سیاست گذاری و میدان عمل شده است.
صفحات :
از صفحه 175 تا 201
نویسنده:
Zulfiqar Haider حمیدرضا رضانیا
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: مطالعه روح انسان از قدیم الایام مورد توجه فلاسفه بوده و فیلسوفان شرقی به ویژه هندی معتقد بودند که روح انسان ابدی است و هزاران سال است که به اجسام مختلف منتقل می شود و در نهایت در ذات برهما محو می شود. مهمترین مکتب فلسفی هندی اوپانیشاد که ویدانتا نام دارد این نظریه را درباره روح دارد. یکی دیگر از مکتب های مورد مطالعه، حکمت متعالیه صدرالمتألهین است. با این توصیف، آیا نظریات هر دو مکتب فلسفی در مورد روح یکسان است یا متفاوت؟ در صورت وجود اختلاف نظریات اوپانیشادها بر اساس حکمت متعالیه چگونه باید نقد شود؟ روش و یافته‌ها: این مقاله یک مقاله تطبیقی و اثری جدید در این زمینه است و منابع اصلی این تحقیق، سیر چهارگانه حکمت متعالیه ملاصدرا و سیری اکبر دره شیکوه است. اوپانیشادها اولین کتاب باستانی فلسفه هند است که توضیح می دهد; روح در تمام اجزای بدن انسان وجود دارد و تمام قوای بدن مظهر روح است و روح با تمام قوای خود وحدت دارد. حکمت متعالیه صدرالمطالحین در فلسفه اسلامی نیز همین ادعا را دارد. می فرماید: نفس در وحدت خود، کل قوا است و در تمام بدن موجود است. نتیجه‌گیری: این مقاله به مقایسه نظریه‌های دو مکتب می‌پردازد و ایده‌های عمده مورد بحث عبارتند از: تعریف روح، براهین آن، غیر مادی بودن روح، رابطه روح و بدن و قوای آن، ابدیت و خلقت روح، جاودانگی و تناسخ روح.
صفحات :
از صفحه 13 تا 38
نویسنده:
زکیه سادات حسینی، حسن امامیان، توفیق اسداف
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در موضوع فعالیت های اجتماعی زنان مسلمان، دین اسلام نگاه ویژه ای دارد و تکلیف و مشقت بسیاری از فعالیت های اجتماعی سخت و سنگین را از دوش زنان برمی دارد؛ چرا که از دیدگاه اسلام، زنان به مثابه گل های لطیفی هستند. با این دیدگاه، وظیفه اصلی کسب درآمد و رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی و حمایت از خانواده به عهده مرد است. از طرف دیگر، زنانی که می خواهند داوطلبانه در فعالیت های اجتماعی شرکت کنند، از دیدگاه اسلام منعی ندارند و این امکان برای آنها وجود دارد؛ همچنان که در حال حاضر نیز زنان می توانند در مسیر فعالیت های اجتماعی، راه مردان را دنبال کنند، در جامعه حضور داشته باشند، شغل داشته باشند و در امور دولتی مشارکت کنند؛ اما برای حفظ حریم و ارزش ها برای حضور در جامعه، باید اصول و ضوابطی را رعایت کنند تا از آسیب های اجتماعی مصون بمانند و جامعه اسلامی از مشکلات ناشی از آن رنج نبرد. بر این اساس، عدم اختلاط زنان و مردان با رعایت اصول حیا، عفاف، پرهیز از خودآرایی، شوخی با نامحرم، رعایت پوشش و سایر موارد تأمین می شود. علاوه بر این، تأمین امنیت زنان به سلامت اخلاقی و فرهنگی جامعه نیز کمک می کند.
صفحات :
از صفحه 83 تا 97
نویسنده:
محمدمهدی صفورایی پاریزی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: مسئله اقتصاد، شغل و معیشت یکی از ابتدایی ترین و فوری ترین مسائلی است که همیشه همراه زندگی انسان بوده و بخش عمده ای از زندگی او را تشکیل می دهد. نظام اقتصادی حاکم بر خانواده باید به گونه ای باشد که با پیشرفت زندگی انسان در هر عصری بتواند بر مشکلات و موانع موجود فائق آید. روش و یافته‌ها: در این راستا، بررسی اقتصاد خانواده و روش‌های مدیریت آن، تبیین مبانی اقتصادی خانواده و نقش هر یک از اعضا در مدیریت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شناسایی الگوی صحیح مصرف در خانواده و تبیین راهکارهای موفق در مدیریت اقتصادی خانواده ضروری است. هر یک از اعضای خانواده با درایت خوبی که دارند نقش مهمی در اداره اقتصاد خانواده دارند. در این میان نقش زنان با توجه به جایگاه و مسئولیت آنان بیش از دیگران است. شناسایی هزینه ها و مدیریت درآمد در خانه، مصرف صحیح و استفاده بهینه از امکانات و در نتیجه تعادل، رهایی از مشکلات، کاهش اضطراب و نگرانی و حاکمیت آرامش و سکون بر فضای خانواده را به همراه دارد. نتیجه گیری: سادگی و دوری از تشریفات، ایجاد محبت و صمیمیت، کاهش اسراف، ایجاد روحیه صبر و استقامت و توجه به فقرا از آثار اقتصاد صحیح در خانواده است. بر اساس این پژوهش نحوه مدیریت اقتصاد خانوار مشخص شده است که در سایه آن می توان تا حدودی بر مشکلات اقتصادی موجود در خانواده ها فائق آمد.
صفحات :
از صفحه 105 تا 127
نویسنده:
محمدشتا بدرا، مریم شیری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تحریف متون و منابع دینی در طول تاریخ همواره ابزار حاکمان مستبد و صاحبان قدرت و ثروت بوده است که از آن برای رسیدن به اهداف خود و برای نگه داشتن مردم در جهل استفاده می کردند و این تحریف تا امروز در زندگی بشر ادامه دارد. بنابراین پرداختن به موضوع تحریف متون دینی در ادیان ابراهیمی (اسلام، یهودیت، مسیحیت) موضوع مهمی است که نشان می‌دهد این متون تا چه حد معتبر هستند و می‌توان به آنها مراجعه کرد. با توجه به این ضرورت بحث، در پژوهش حاضر سعی شده است با رویکرد کیفی مانند بررسی اسناد و تحلیل محتوا و با توجه به نقش آن در زندگی بشر، به تبیین و بررسی موضوع تحریف در ادیان ابراهیمی، تبیین شود. دلایلی که ثابت می کند قرآن به دور از تحریف است. یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که تحریف در قرآن کریم امکان‌پذیر نیست. اما از نظر معنوی، تفسیری و باطنی قرآن، مانند هر متن دیگری، ممکن است; در عین حال، موضوع تحریف در عهدین با توجه به دستکاری انسان در متون مقدس و نوع دسترسی به متون مقدس، به موضوع دیگری اشاره دارد. بر این اساس در عهدین باید به جعل توجه کرد و موضوع فراتر از تحریف مطرح شده است. نشانه این است که تورات و انجیل اصلی توسط انسان ها و در طول زندگی بشر دستکاری شده است.
صفحات :
از صفحه 121 تا 157
نویسنده:
مهدی دهقانی فیروزآبادی، مهدی اسلامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: اگرچه جلال الدین رومی و ویلیام بلیک از زمینه های ادبی و فرهنگی متفاوتی هستند، اما اشعار آنها قرابت های جالبی دارد. با این حال، محققان به طور کامل به این قرابت ها پرداخته اند. این مقاله به بررسی نقش عقل در شعر مولانا و بلیک در تلاش انسان برای زندگی پاک که اتحاد با خداست می پردازد. به عبارت دیگر، پژوهشگران تلاش می‌کنند تا دریابند که چگونه می‌توان با تحلیل و تفسیر اشعار مولانا و بلیک به درک عمیقی از درون مایه عقل در شعر مولانا و بلیک دست یافت. علاوه بر این، در این پژوهش تلاش شده است تا به صورت تطبیقی، به ویژه در مضمون عقل، شباهت ها و تفاوت های شعر مولانا و بلیک مشاهده شود. روش و یافته: اشعار منتخب از «مثنوی» مولانا و «کتاب اوریزن» و «چهار زوآس» بلیک خواهد بود. برای مقایسه دیدگاه هر دو شاعر در مورد عقل، از رویکرد شمول توتوسی دو زپتنک استفاده خواهد شد. این مطالعه تطبیقی بر اساس دکترین فلسفه چند ساله به رهبری آلدوس هاکسلی ساخته شده است. بحث بر دو جنبه اصلی یعنی عقل جزئی و کارکرد آن به عنوان مانع حیات طیبه (حیات طیبه) به عنوان سبک زندگی پسندیده انسان و اتحاد با خدا متمرکز خواهد بود. جنبه دوم به عقل جهانی و کارکرد آن به عنوان پلی برای اتحاد با هستی مطلق مربوط می شود. نتیجه‌گیری: با وجود اینکه مولانا و بلیک اصالتاً از محیط‌های جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی گوناگونی هستند، اما در مورد مفاهیم عقل عقاید مشترکی دارند. بنابراین، بررسی تطبیقی این دو غول ادبی، راه را برای علاقه مندان به یافتن اشتراکات تصوف و رمانتیسم به ویژه در شعر مولانا و بلیک هموار خواهد کرد.
صفحات :
از صفحه 103 تا 136
نویسنده:
Najat Fradi
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: سوالی وجود دارد که ذهن را خطور می کند: آیا معتاد مجرم، شرور یا منحرف اخلاقی است و باید او را مجازات کنیم و از زندگی خود اخراج کنیم یا قربانی عوامل و شرایط خاصی شده است و اکنون مریض - مانند مورد افراد مبتلا به سرطان - و نیاز به کسی دارید که کمک کند و او را از آنچه در آن است نجات دهد و تا بهبودی کامل به دنبال بهترین درمان باشد؟ روش و یافته: برخی از والدین در اثر ترس از آبروی خانواده در نزد مردم و به جای نجات فرزندان و جستجوی متخصص در این زمینه، ممکن است با خودخواهی برخورد کنند و یکی از دو روش منفی تربیتی را در پیش بگیرند. برخورد با نوجوانان معتاد خود اول: ظلم شدید مانند تحقیر، ضرب و شتم و اخراج از خانه. دوم: بی توجهی شدید، عدم دخالت و بی اعتنایی به رفتارهای نادرست کودکان. به همین دلیل است که به عنوان یک مسئولیت سال ها این منطقه را جستجو کرده ایم تا فرزندانمان را از انواع اعتیاد نجات دهیم. این راهنما برای والدین و مربیان است زیرا به پدیده اعتیاد در سنین نوجوانی می پردازد، دلایل روی آوردن نوجوانان به اعتیاد را برای اجتناب از آن و بررسی اثرات منفی اعتیاد بررسی می کند. در نظر گرفته شده است که خوانندگان را به روش‌های آموزشی، روان‌شناختی، رفتاری، اجتماعی و مذهبی راهنمایی کند تا هر نوع را به‌صورت جداگانه درمان کنند. نتیجه گیری: ما باید طرز فکر خود را تغییر دهیم و معتاد را یک فرد بیمار بدانیم نه یک منحرف که موقعیتی را که در آن قرار دارد دوست ندارد و ترجیح نمی دهد. در دام اعتیاد گرفتار شده است و نمی تواند به تنهایی از شر آنچه از آن رنج می برد خلاص شود.
صفحات :
از صفحه 129 تا 150
نویسنده:
حمزه علی اسلامی نسب، محمدمهدی گرجیان عربی، حمیدرضا مظاهری سیف
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: معنویت های جدید (عصر جدید) نگاهی خاص و جدید به انسان و جایگاه آن در جهان دارند که به مبانی انسان شناسی خاصی منتهی می شود. از جمله این مبانی کمال گرایی (روحانی و زیستی) است. هم چوپرا و هم ملاصدرا موضوعات مختلفی را در مورد کمال گرایی معنوی مورد بحث قرار داده اند. با توجه به دیدگاه ملاصدرا، این تحقیق به دنبال پاسخ به این سوال است که کمال گرایی معنوی دیپاک چوپرا چه ایرادی دارد؟ روش و یافته‌ها: روش تحقیق نظری و کتابخانه‌ای است. یافته های پژوهش با عناوین ماهیت کمال معنوی، غایت کمال معنوی، راه ها و موانع کمال معنوی ارائه شده است. همه این عناوین با توجه به چوپرا و ملاصدرا به طور جداگانه و در نهایت به صورت تطبیقی توضیح داده شده است. نتیجه‌گیری: نتیجه بررسی و تحلیل آرای چوپرا و ملاصدرا بر اساس آثار آنان این است که اگرچه شباهت‌هایی بین دیدگاه‌های آنان وجود دارد، اما کمال‌گرایی صدرا در جهت نیل به خداوند متعال است. همه راه ها و موانع کمال که از سوی ایشان مطرح شد، سالک را در سیر و سلوک یاری می رساند. در مقابل، کمال چوپرا کاملاً الهی نیست و بیشتر زیستی است و عمدتاً به دنبال آرامش درونی و حل مشکلات دنیوی انسان است.
صفحات :
از صفحه 39 تا 71
  • تعداد رکورد ها : 196