جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 197
نویسنده:
چلونگر محمدعلی, منتظرالقائم اصغر, علامه سیدمیرحسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
رویکرد رفتار عباسیان و اهل فرق با شیعه در طول قرن سوم هجری دارای فراز و فرود مبتنی بر مصلحت و منفعت متکی بر شرایط حوادث تاریخی است، اما سوگیری شیعیان نه متکی بر ابزارهای سیاسی ترفیع دهنده بلکه ملهم از مکتب امامت می باشد. در اواسط قرن سوم، شاهد مقابله با تجدید حیات اجتماعی- اقتصادی شیعیان و ضابطه خیر نمودن ساختار حکومت عباسی با توسعه حدیث گرایی سنی، و در اوایل و به ویژه در اواخر قرن، ناظر نوعی مماشات بین دولت و شخصیتهای موثر شیعی پیرو اصالت عقل می باشیم. بعد از تفکر معتزلی مامون، متکی بر عنصر مشروعیت آور، در زمان معتصم و واثق، خط مشی حکومت ایجاد اتحاد با سرمایه داران ابنا که مسبوق به ربایش موقعیتهای اقتصادی و معافیت های مالیاتی بودند، با معتزله به طور مثلثی می باشد. در نیمه دوم قرن سوم، رقابت ارتش و خلافت در قالب کنترل دارایی دولت بر محور قدرت رقابت فرقه ای، و همبستگی بین جامعه شیعیان بغداد و ری و همزمان از دست رفتن کنترل تدریجی مستقیم دولت و اتکا بر درآمد سواد، نهایتا آسیب پذیری خلافت و مهاجرت علمی به شرق را به بار آورد. در این زمان کمینه مستمر با آرمان شیعه و نفوذ مدیریتی بنو فرات و بنو نوبخت به همراه مجاهدت علمی و عملی عاملین مکتب شاخص می باشد. نظریه آندره نیومن، دیوید وینزو الکساندر پاپویچ در این حوادث محل تامل و بررسی است.
صفحات :
از صفحه 41 تا 52
نویسنده:
خزایی محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 37 تا 46
نویسنده:
نصیری معصومه, پاپلی یزدی محمدحسین, وثوقی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در دهه های اخیر تحول مفهوم توسعه از جنبه فیزیکی به رویکرد انسانی و اجتماعی موجب گردیده تا افزایش مشارکت زنان در عرصه های اجتماعی و اقتصادی و ارتقا توانمندیهای آنان در راس راهکارهای توسعه پایدار قرار گیرد. فرض بر آن است که مشارکت زنان در مدیریت آبخیزها در مناطق روستایی از طریق تعمیم برنامه های ترویج آبخیزداری و با همکاری سازمانهای غیردولتی، نقش مهمی در ارتقا توانمندی اقتصادی و اجتماعی آنان دارد. دراین راستا هدف پژوهش عبارت است از: بررسی نقش سازمانهای غیردولتی در گسترش مشارکت اجتماعی و اقتصادی زنان در فرایند مدیریت آبخیزها.در این تحقیق نتایج به کارگیری بخشی از مراحل، روشها و فنون ارزیابی مشارکتی روستایی (PRA) در روستاهای نمونه حوزه آبخیز حبله رود در دشت گرمسار بررسی شده است. از دستاوردهای این پژوهش تحقق مشارکت جوامع محلی از جمله مشارکت زنان در تصمیم گیریهای توسعه پایدار، بهبود مدیریت منابع از طریق تلفیق فناوریهای مدرن و سنتی، افزایش درآمد جوامع محلی با افزایش تولید گیاهان دارویی و طرح نهالکاری، تقویت تشکلهای سنتی زنان، حفاظت و بهبود بهره برداری از منابع آب و خاک است. مهمترین نتیجه پژوهش این است که فعالیتهای مشارکتی مقوله های فرهنگی و اجتماعی هستند که باید آن را تا نهادینه شدن مشارکت مردم در امور جامعه ادامه داد. تحول آرام و مداوم در رفتار روستاییان در رویارویی با مسایل اجتماعی و اقتصادی که گویای خوباوری و اعتماد به نفس آنان است، بازتاب این دستاورد خواهد بود. تداوم و پایداری طرحها نیز در گروه مشارکت مستقیم جوامع محلی به ویژه زنان در مراحل تهیه، بهره برداری، پایش و ارزیابی آنهاست.
صفحات :
از صفحه 99 تا 113
نویسنده:
عابدی جعفری حسن, سرلک محمدعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
انتخابها و تصمیمات مختلفی که افراد اتخاذ می کنند متاثر از عاملی به نام اعتماد است. این تحقیق با هدف شناسایی عوامل موثر بر اعتماد افراد به دانشگاههای مجازی و مشخص کردن وجود رابطه یا فقدان رابطه بین اعتماد افراد به دانشگاههای مجازی و تمایل آن ها به انتخاب این دانشگاهها شکل گرفت. در این راستا مدل مفهومی تحقیق به کمک روش دلفی با 9 مولفه طراحی شد و سعی شد به کمک تحلیل عاملی و روش تحلیل مسیر، روابط بین متغیرها مشخص شود. در پایان مشخص شد، 5 مولفه شهرت علمی دانشگاه مجازی، کارآمدی اداری دانشگاه مجازی، اندازه دانشگاه مجازی، اقتصادی بودن تحصیل در دانشگاه مجازی و شرایط محیطی مساعد برای فعالیت دانشگاه مجازی از جمله عوامل موثر بر اعتماد افراد به این دانشگاهها هستند، با این وجود معلوم شد که میزان نقش هر کدام از این مولفه ها در ایجاد اعتماد نسبت به دانشگاههای مجازی با موارد پیش بینی شده از سوی محققان تفاوتهایی دارد. همچنین مشخص شد تمایل افراد به انتخاب دانشگاههای مجازی متاثر از عوامل اعتماد است.
صفحات :
از صفحه 97 تا 117
نویسنده:
حسن وند محمدکاظم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 31 تا 44
نویسنده:
رییس طوسی رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 45 تا 60
نویسنده:
میردامادی محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هماهنگی سیاست خارجی کشورهای عضو جامعه اروپا و تلاش برای ارایه یک "صدای واحد" از طرف اروپا در موضوعات و تحولات مهم بین المللی یکی از مسایل اصلی مورد بحث در بین کشورهای عضو جامعه اروپا از ابتدای دهه 1970 به بعد بوده است. در اوایل دهه 1990، در پی فروپاشی شوروی و پایان جنگ سرد موضوع نقش بین المللی جامعه / اتحادیه اروپا در خلا ایجاد شده در نظام بین الملل بیشتر مورد توجه قرار گرفت. بحران کویت به دنبال اشغال این کشور به وسیله عراق در اوت 1990 اولین آزمون جامعه اروپا در مواجهه با یک بحران بین المللی پس از جنگ سرد بود. در شرایط جدید بین المللی برای بسیاری از رهبران اروپا این شرایط فرصتی تلقی می شد تا جامعه اروپا از خود حضور هماهنگ و موثری به نمایش بگذارد و بتواند ابتکاری اروپایی برای حل بحران ارایه کند. لذا عکس العمل اولیه جامعه اروپا بسیار سریع و هماهنگ بود به طوری که در مواجهه با بحرانهای مشابه قبلی هرگز سابقه نداشت. این هماهنگی و عکس العمل به موقع در مرحله اول بحران که مقابله با بحران بیشتر در ابعاد اقتصادی و تا حدی سیاسی بود ادامه داشت. ولی در مرحله بعد که بحران به تدریج بعد نظامی پیدا کرد جامعه اروپا نتوانست هماهنگی قبلی خود را حفظ کند و کشورهای عضو در عمل به دو طیف آتلانتیکی و اروپایی تقسیم شدند. انگلیس و تا حدی هلند از موضع آمریکا حمایت می کردند که به دنبال راه حلی نظامی برای بحران و اخراج قهرآمیز عراق از کویت بود. در حالی که سایر اعضا جامعه با محوریت فرانسه و آلمان خواهان تداوم اقدامات دیپلماتیک و راه حلی غیر نظامی برای خروج عراق از کویت بودند. هرچه عملیات نظامی نزدیکتر می شد اختلاف بین اعضا جامعه اروپا نیز عمیقتر و نمایانتر می گشت. و در عمل نیز با شروع عملیات نظامی برای کشورهای اروپایی گزینه ای بجز پیروی از آمریکا و پیوستن به عملیات نظامی تحت فرماندهی آمریکا باقی نماند. این تحولات از جمله عواملی بود که نقش موثری در شکل گیری ستون دوم اتحادیه اروپا "سیاست خارجی و امنیتی مشترک (CESP)" در پیمان ماستریخت در 1992 داشت.
صفحات :
از صفحه 99 تا 118
نویسنده:
دادخواه تهرانی حسن, پرهیزگاری سکینه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
میخائیل نعیمه، از ادیبان برجسته معاصر عرب، در سال 1889م. در لبنان دیده به جهان گشود. شرایط جامعه عرب و سفرهای پی درپی، از او فیلسوفی صوفی مسلک، نویسنده ای منتقد، مصلحی اجتماعی و شاعری نوگرا ساخت. با وجود این که منتقدان زیادی در میدان نقد ادبی معاصر عربی حضور داشتند و دارند ولی دنیای عرب، نقد ادبی معاصر را با « میخائیل نعیمه» و کتاب مشهور« الغربال» می شناسد.
صفحات :
از صفحه 33 تا 40
نویسنده:
میرزایی فرامرز, طاهری نیا علی باقر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تاثیر سید جمال الدین اسدآبادی در بیداری ادبی جهان عرب را باید در چارچوب ادبیات تطبیقی بررسی کرد. یکی از مباحث مهم ادبیات تطبیقی، بررسی تاثیر یک نویسنده یا متفکر در زبان و ادبیات ملل دیگر است. در این مبحث، محقق باید نقطه آغاز تاثیر نویسنده یا متفکر و محفل یا محافل ادبی که تحت تاثیر او قرار گرفته اند، و همچنین محدوده و مقدار این تاثیر را روشن کند.
صفحات :
از صفحه 65 تا 73
نویسنده:
اکبریان رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
منظور از برزخ در این مقاله قوه خیال و عالم صور خیالی بعنوان واسطه ای بین عالم عقلی و عالم جسمانی است. در تاریخ فلسفه اسلامی از زمان فارابی تا عصر حاضر بحث از خیال از مباحث بسیار مهم بوده و در حل بسیاری از مسایل موثر افتاده و توانسته است که به حل مسایل غامض تری چون مساله شناخت، ربط حادث به قدیم و بحث از حیات اخروی مدد برساند، تا جایی که بعضی صاحب نظران این توجه را از ممیزات فلسفه اسلامی دانسته اند. فارابی تجرد خیال را چه در قوس صعود و چه در قوس نزول منکر است، بلکه جمیع قوای مربوط به غیب نفس غیر از عقوه عاقله را مادی می داند، لذا قایل است که انسان تنها به عنوان عقل جزیی بعد از موت باقی است و سایر قوای او از بین می رود. ابن سینا همگام با وی، خیال را قوه ای جسمانی می داند و به تبع، به عدم بقای خیال و صور خیالی ملتزم می شود، گرچه نشانه هایی از گرایش به تجرد خیال در بعض آثار او به چشم می خورد.سهروردی با استناد به عالم خیال به حل بسیاری از مسایل و مخصوصا به جمع میان دین و فلسفه؛ و مشاهده و برهان؛ و نقل و عقل نایل می شود. وی علیرغم پیروی از شیخ الرییس در جسمانیت خیال، صور خیالی را مجرد، باقی و موجود در عالم مثال اکبر یا خیال منفصل می شمارد. از اینرو در کتب خود از یک سو برهان بر وجود چنین عالمی که از آن به مثال مطلق و عالم برزخ «برزخ نزولی» تعبیر می شود، اقامه نموده است و از سوی دیگر قوه متخیله و همین طور سایر قوای مربوط به غیب نفس غیرعاقله را مادی می داند و سنخیت بین مدرک و مدرک را حفظ نکرده و قایل به رویت صور خیالی در مثال مطلق توسط نفس می شود.در این میان صدرالمتالهین بر خلاف فلاسفه پیشین، خیال را قوه ای مجرد - به تجرد مثالی - و باقی به بقا نفس و به تعبیر دقیق تر، عامل بقای نفس پس از مفارقت از بدن می داند. از نظر او جمعیت صور خیالیه در موطن وصقع نفس اند و صوری را که نفس اختراع می نماید و از دعابات وهم و قوه خیال است، نمی توان در عالم مثال مطلق دانست. بهشتی که آدم از آن هبوط نمود، مثال مطلق است و جنتی را که برای متقین مهیا نموده اند، «برزخ صعودی» است نه نزولی. نسبت صور خیالی به قوه تخیل و متخیل نسبت علت به معلول است نه حال به محل و مقیام صور خیالی به نفس قیام صدوری است نه حلولی و صور علمیه مخلوق نفس و نفس منشا صور است. اثبات اختصاص این نظریه به ملاصدرا و نقد نظریه سهروردی و ابن سینا بر اساس آن با عنایت به نتایج و آثار فلسفی مترتب بر هر یک، هدف اصلی این مقاله است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 31
  • تعداد رکورد ها : 197