جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 197
نویسنده:
سعیدی مهرآباد محمد, فتحیان محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
بدون شک مهمترین منبع استراتژیک یک جامعه و به تبع آن یک سازمان نیروی انسانی است که از ارزشی بسیار والا برخوردار است. مدیریت منابع انسانی به بهره گیری از نیروی انسانی به منظور نیل به اهداف فردی و سازمانی است که شامل زمینه های متعددی از جمله استخدام، انتخاب و انتصاب می شود. یک سازمان بدون توجه به عامل انسانی خود مطمئنا نخواهد توانست به اهداف و رسالت خود جامه عمل بپوشاند. گزینش و انتصاب منطقی و استفاده صحیح از نیروی انسانی، افزایش کارایی، موفقیت، برتری رقابتی و در یک کلام نیل به کمال سازمانی را به دنبال خواهد داشت.روشهای کمی و کیفی مختلفی در خدمت زمینه های فوق الذکر قرار گرفته اند. این مقاله رویکردی جدید و جالب توجه را در امر گزینش داوطلبان شغل و انتصاب ارایه می کند. در این رویکرد چگونگی استفاده از مدل مقیاس گذاری چند بعدی (MDS) برای ایجاد پایگاه دانش معتبر برای تصمیم گیریهای عقلایی در امر گزینش و انتصاب تشریح خواهد شد. با استفاده از این مدل و از طریق کشف ساختار مخفی ذهن خبرنگاران به شاخصهای مهم در امر گزینش دست می یابیم. این شاخصها می تواند در پایگاه دانش یک سیستم خبره مورد استفاده قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 21 تا 29
نویسنده:
سپهری محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هر چند اسلام تعالیم و احکام جامعی در حوزه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی برای ساماندهی زندگی بشر و نیل به اهداف متعالی خلقت و تامین سعادت دنیا و آخرت انسان وضع کرده است اما سرزمینهایی که مسلمانان در خارج از شبه جزیره عربستان گشودند از هر جهت همگون نبود بلکه در حوزه های گوناگون با هم تفاوتهایی داشت. از جمله می توان به نهادهای تمدنی و مقررات مالی اشاره کرد که فی المثل در ایران و مصر و شام به عنوان بخشهای مهمی از سرزمینهای مفتوحه، نظامهای متفاوتی برقرار بود. مسلمانان ضمن اجرای احکام کلی اسلام در حوزه های اداری و مالی، نه تنها نظامهای حاکم در سرزمینهای جدید را بکلی لغو نکردند بلکه مصلحت حکومت خود را در آن دیدند که مقررات بومی و سرزمینی را در جهت پیشبرد اهداف و مقاصد خویش به خدمت گیرند. حکمرانان مسلمان در سرزمین ایران به لحاظ سابقه تمدنی با نظام بالنسبه جامعی در امور مالی و اقتصادی مواجه شدند که از پیچیدگیهای خاص برخوردار بود. تغییر نظام مالیاتی ایران لااقل در کوتاه مدت به سود آنان نبود. از این رو علاوه بر اجرای احکام ثابت و مقررات کلی مالی، نظام مالیاتی ساسانی را بخصوص در دو بخش حفظ و از آن تاثیر آشکار پذیرفتند:1. نظام دیوانی و مستوفیگری حقوق دولتی2 . مالیات بر اراضی بخصوص خراج اعم از میزان، چگونگی و زمان اخذ.این مقاله به بررسی نظام مالی دولت خلفا در سرزمینهای شرقی و میزان تاثیرپذیری آن از نظام مالیاتی و دیوانی ساسانی و نقش ایرانیان در اداره سازمان مالی مسلمانان بحث می کند. خواهیم دید که لااقل تا اواخر قرن نخست هجری، نه تنها کارگزاران مالی ایرانی عهده دار اخذ حقوق دولتی و تنظیم دیوانهای مالی بوده اند بلکه این مهم را تا اواخر این قرن به زبان فارسی ثبت و ضبط می کردند و در نهایت خود پیشنهاد ترجمه دیوانها به زبان عربی را به دستگاه خلافت ارایه و پس از تصویب، آنرا به نیکی به سامان رساندند.
صفحات :
از صفحه 63 تا 81
نویسنده:
کولایی الهه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
نویسنده:
واحدی لنگرودی محمدمهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 21 تا 46
نویسنده:
شعیری حمیدرضا, ساسانی فرهاد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این پژوهش تلاش ما بر این است تا عملکرد زاویه دید در گفتمان را مشخص کنیم. همان گونه که نشان داده خواهد شد، زاویه دید ارتباط زیادی با نیت گفته پرداز/ نویسنده، و در نتیجه ارتباط زیادی با جهت گیری او در گفتمان دارد. بر این اساس، زاویه دیدی که گفته پرداز بر می گزیند مشخص می شود. نشانگرهای اشاری به عنوان نشانگرهای گفتمانی برای تثبیت زمان، مکان، کنشگر و دیگر عناصر گفتمانی عمل می کند. سپس انواع مختلف زاویه دید در گفتمان که عبارتند از زاویه دید کل گرا، جز گرا، انباشت گرا و گزینشی معرفی و نمونه هایی از آن ارایه خواهد شد. همچنین رابطه زاویه دید با دید نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
صفحات :
از صفحه 69 تا 81
نویسنده:
میرعمادی طاهره
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
روایت انگلیسی "ماجراهای حاجی بابای اصفهانی" به لحاظ برانگیختن تمایلات انتقادی - اجتماعی خوانندگان ایرانی یکی از پر مناقشه ترین متون ادبی ایران به شمار می رود. این مقاله بر سر آن نیست که با محک زنی اعتبار گزاره های این گونه تفاسیر آنها را ابطال و یا اثبات کند و یا تفسیر بدیلی ارایه دهد، بلکه در صدد آن است با جایابی این تفاسیر در یک چشم انداز وسیعتر، نشان بدهد که در چه شرایط و چگونه این متن واحد می تواند مقدمات ظهور تفاسیر جدیدتر و هماهنگ تر با افق معاصر واقعیاتهای امروزین را فراهم آورد. روش تحقیق متن، نظریه "معنای اضافی" پل ریکور است و از طریق آن نشان داده شده که "جهان متن"چگونه و تحت چه شرایطی ظرفیت ارایه قرائتهای متعدد را از خود نشان می دهد. در مرحله بعد "جهان خواننده" و رابطه دیالکتیکی آن با "جهان متن" کنش خواندن را به مثابه یک فرایند "تامل در خود" تعالی می بخشد.
صفحات :
از صفحه 123 تا 140
نویسنده:
داداش زاده فهیم هوشنگ
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
خانواده به عنوان اولین نهاد اجتماعی، پایه و اساس شکل گیری شخصیت کودک را تشکیل می دهد. سلامت جامعه از سلامت خانواده سرچشمه می گیرد.خانواده با کارکردهای مثبت خود ایجاد امنیت روانی و عاطفی، اجتماعی کردن متناسب فرزندان با ارزشها و هنجارهای مقبول جامعه و تنظیم رفتارهای جنسی گردیده و حاصل آن همنوایی فرد با جامعه خواهد بود.هدف مقاله حاضر، شناسایی مهمترین عوامل مثر بر گسست خانواده و آثار و عوارض آن بر اعضای خانواده می باشد.بدین منظور از جامعه 150 نفری متقاضی طلاق (30 درصد مرد و 70 درصد زن) به تعداد 107 نفر به عنوان حجم گروه نمونه با روش تصادفی طبقه ای انتخاب گردیده و از طریق مصاحبه بالینی و پرسشنامه محقق ساخته مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته است.در این بررسی دو فرضیه «مشکلات اقتصادی زمینه ساز گسست خانواده است» نبود فضای صمیمیت و عدم رضامندی جنسی را می توان یکی از عوامل فروپاشی خانواده محسوب کرد و یک سوال «آیا رنجش زمینه ساز اختلافات خانوادگی است؟» مورد بررسی و پژوهش قرار گرفت. نتایج نشان داد: 63.6% جامعه مورد مطالعه وجود مشکلات اقتصادی را در ارایه تقاضای طلاق مورد تایید قرار داده اند. 24.3 درصد مردان خانواده های متقاضی فاقد شغل بوده اند این در حالی است که در خانواده های ایرانی میزان مردان بیکار دارای همسر، نسبت به کل مردان دارای همسر 2.6 درصد می باشد و میزان اشتغال زنان در خانواده های متقاضی طلاق 36.8 درصد بوده که با لحاظ میزان اشتغال زنان دارای همسر در کل جامعه ایران (12 درصد) بیش از 3 برابر است که تفاوت بین شاخصهای گروه نمونه با جامعه آماری در سطح p=0.05 معنادار می باشد.93 درصد زنان و مردان مورد مطالعه از یکدیگر رنجش خاطر داشته اند.
صفحات :
از صفحه 39 تا 52
نویسنده:
تقیه محمدحسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
"قل لئن اجتمعت الانس و الجن علی ان یاتوا بمثل هذا القران لایاتون بمثله و لوکان بعضهم لبعض ظهیرا. بگو که اگر انس و جن، به خاطر آوردن مانند این قران گرد هم آیند هر چند از یکدیگر پشتیبانی کنند (نمی توانند) مانندش را بیاورند. (قران کریم)اکنون قرن پانزدهم است و قرآن کریم، تنها کتاب آسمانی بدون تحریف، همچنان روشنایی بخش و هدایت گر جهانیان- به ویژه مسلمانان- است. این دریای بیکران الهی، نقش مهمی در پیشبرد امور فرهنگی،‌ اخلاقی، اجتماعی و ... جامعه ایفا می کند؛ به شرط اینکه جامعه اسلامی به نحو شایسته ای از کلام خداوندی فیض برد. بدین منظور باید هر چه بیشتر به مفاهیم و معارف قرآنی شناخت و معرفت پیدا کنیم. ترجمه خوب، میانی و اصولی دارد که مترجم باید بدانها پایبند و متعهد باشد؛ متاسفانه عده ای هیچگونه آشنایی با این مبانی و اصول ندارند تنها به منظور کنجکاوی، علاقه و عواملی دیگر به ترجمه روی می آورند. نگارنده خود را کارشناس مسایل ترجمه نمی داند، ولی معتقد است برای اینکه ترجمه متون- به ویژه دینی- به درستی صورت بگیرد، مترجم، باید- علاوه بر شرایط عام ترجمه- ویژگی های مهمی، همچون تخصص در صرف و نحو، بلاغت، تفسیر و فقه اللغه داشته باشد. امروز، ترجمه به عنوان یکی از راه های شناخت علوم قرآنی مطرح است؛ نگارنده در این مقاله ضمن اشاره به مشکلات و چالش های موجود بر سر راه ترجمه متون دینی- به ویژه قرآن کریم- راهکارهای ترجمه را نیز از تمامی جوانب و جهات بررسی می کند زیرا فلسفه وجودی ترجمه، ارتباط میان مردم جهان است ولی آیا ترجمه های موجود قرآن کریم توانسته است میان زبان وحی و مخاطبان زبان ارتباط برقرار کند؟ پاسخ باید گفت که متاسفانه بیشتر ترجمه های موجود، ما را به هدف و غایتمان نمی رساند؛ زیرا ارتباطی بین نص و مخاطب برقرار نمی کنند.
صفحات :
از صفحه 9 تا 18
نویسنده:
فاضلی نشلی حسن, اشمیت آرمین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تپه قبرستان در فروردین 1383 به وسعت شش هکتار مورد بررسی ژئوفیزیک قرار گرفت. هدف از تحقیقات ژئوفیزیک شناسایی قبور عصر آهن و بخش های صنعتی هزاره چهارم قبل از میلاد در محوطه مورد اشاره بوده است. این طرح به طور مشترک بین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران و دپارتمان علوم باستان شناسی دانشگاه برادفورد به انجام رسید. در این پژوهش تیم تحقیق موفق به شناسایی کانال های کشاورزی عصر آهن، قبور هزاره اول و شناسایی بخش های صنعتی هزاره چهارم قبرستان شدند. نتایج این بررسی از آن جهت مهم است که راه را برای تحقیقاتی آتی دانشگاه تهران در دشت قزوین را هموار کرده است. مقاله حاضر به بحث درباره اهداف، روش ها و برخی از نتایج ژئوفیزیک تپه قبرستان پرداخته است.
صفحات :
از صفحه 31 تا 49
نویسنده:
مهدوی راد محمدعلی, آرمین محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
اندیشه سیاسی طالقانی تلفیقی آشکار از آرا مودودی و ندوی با نظریه سیاسی سنتی شیعی و دیدگاه اعتدالی علامه نایینی است. اما وجوه این تلفیق در مبانی چندان با یکدیگر سازگار نیستند. شاید یکی از علل وجوه تناقضات غیر قابل حل در دیدگاه طالقانی نسبت به مقوله آزادیهای سیاسی و اجتماعی که به برخی از آنها در این نوشتار اشاره شده است، علاوه بر ضرورتها و واقعیات اجتناب ناپذیر، ناشی از همین تلفیق میان عناصر ناسازگار باشد. مجموعا عوامل و مبانی متعارض مذکور موجب شده است در برخی موارد طالقانی تقریبا تمامی حقوق و آزادیهای سیاسی، مدنی و اجتماعی مصرح در اعلامیه حقوق بشر از قبیل آزادی بیان، عقیده، آزادی انجمن و سازمان پیوندی و آزادی مشارکت در اداره امور جامعه را برای پیروان مکتب مارکسیسم به رسمیت بشناسد و در مواردی دیگر پیروان ادیان و اهل ذمه را از بسیاری از حقوق و آزادیها محروم بداند. تناقضاتی از این دست در اندیشه سیاسی طالقانی نسبت به مقوله آزادی قابل حل نیست. این تناقضات به روشنی حاکی از حقیقت این است که به هر دلیل از جمله عدم طرح آزادی به عنوان یک مساله (problem) در فضای گفتمان انقلابی و معطوف به مبارزات ضد استعماری – ضد استبدادی که او در آن به سر می برده، چندان تدقیقی در مبانی فلسفی و حقوقی آزادی روا نداشته است.
صفحات :
از صفحه 95 تا 114
  • تعداد رکورد ها : 197