جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی مبانی فقهی معاشرت با خانواده با تکیه بر قرآن و نهج البلاغه
نویسنده:
پدیدآور: حسن رستگارمنش ؛ استاد راهنما: اعظم امینی ؛ استاد مشاور: احمد ربانی خواه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
خلق نیکو و حسن معاشرت از اموری است که دین مبین اسلام و احکام موضوع برای تحکیم خانواده و رشد و بالندگی آن بر این موضوع تاکید کرده است و مقید بودن به این فضیلت و انجام مسئولیت‌های مربوط به آن موجب قرابت و صمیمیت بیشتر اعضای خانواده می‌شود و از بروز تنش و هرج و مرج در خانواده و بلکه جامعه جلوگیری می‌کند. بررسی این موضوع از دومنظر ضرورت دارد نخست آنکه امروزه بر اثر ضعف مبانی دینی برخی افراد و نفوذ جریان‌های فکری و فرهنگی غربی به ویژه تفکرات مکتب مردود فمنیست آموزه‌های اسلامی خانواده کم ارزش و اعضای خانواده نسبت به وظایف خود در قبال دیگر اعضای خانواده بی‌توجه شده‌اند و تکلیف خود نسبت به سایرین را به خوبی انجام نمی‌دهند بدیهی است که بی‌اعتنایی به این تکالیف با توجه به نقش محوری و موثر حسن معاشرت در خانواده علاوه بر آسیب‌پذیر نمودن رابطه همسران می‌تواند روابط سایر اعضای خانواده را آشفته نماید و حتی خانواده را در خطر انحلال و فروپاشی قرار دهد. دوم، هجوم بی‌رحمانه بسیاری از شبهه‌ها مانند تفاوت نوع رفتار و وظایف زن و شوهر در یک خانواده با جدا کردن بخشی از دستورات دین از متن دین و بدون نگاه کامل به سیستم احکام اسلامی،زمینه استفاده نادرست از آموزه‌های دینی را فراهم کرده و این شبهه را ایجاد نموده است که اسلام با نگاهی مرد محورانه به وظایف و تکالیف زن و مرد به زن ظلم کرده و باعث منحرف شدن بسیاری از افکار از تعالیم آسمانی دین اسلام است. این پژوهش با مراجعه به منابع بالادستی علم فقه که در دسترس هستند و به طور عمده با روش کتابخانه‌ای و متمرکز با استفاده از سامانه‌های استاندارد تحقیق و پژوهش از روش‌های معتبر با فیش‌برداری انجام شده است. از بررسی آیات قرآن کریم و کلام امیرالمومنین علیه‌السلام در نهج‌البلاغه به این نتیجه می‌رسیم که خداوند برای هر یک از افراد در خانواده حقوق و تکالیفی را نسبت به هم معین کرده است که مهم‌ترین آن‌ها حسن معاشرت با خانواده است که به عقیده نگارنده از حقوق و تکالیف اصلی هر کدام از اعضای خانواده نسبت به سایرین است و رعایت آن‌ها متضمن سعادت در زندگانی خانوادگی آن‌ها می‌شود همچنین می دانیم که سعادت و آرامش اعضای خانواده در قبال هر فرد مشروط به رعایت حسن اخلاق و حسن معاشرت خود او در قبال دیگران است و بر این اساس رابطه حسن معاشرت و اخلاق نیکو موجب توازن و فراهم شدن محیط آرام برای فرد و آسایش برای کل اعضای خانواده می‌شود.
 ارزش صبر و مقاومت در قرآن و سنت، پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
عفت کریمی فر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله با موضوع، ارزش صبر و استقامت در قرآن و سنت، پیامدهای فردی و اجتماعی آن انجام شده است و با توجه به این که این صفت یکی از صفات حسنه ی اخلاقی است برآن شدیم که به بررسی مفهوم، اقسام و مراتب، اسوه ها و آثار و افات صبر و استقامت و ارتباط آن با ارزش های معنوی دیگر بپردازیم و در پایان هم این واژه را در قرآن و روایات اهل بیت? بررسی کنیم، که نوع منابع مورد استفاده در تدوین این رساله بیشتر کتب اخلاقی، روایی و تفاسیر می باشد که از جمله این کتب می توان به ( وسائل الشیعه، اصول کافی،تفسیر نمونه و المیزان) اشاره کرد. هدف ما از انجام این تحقیق با موضوعی اخلاقی این است که صبر را به عنوان یک ارزش برای جامعه معرفی کنیم، چرا که تحصیل بسیاری از صفات حسنه ی دیگر و زدودن بسیاری از گناهان و تقویت قلب به نور ملکوت در سایه ی همین صبر حاصل می شود و در نهایت هم سعادت و تکامل دنیوی و اخروی انسان را به همراه دارد و این حسنه ی اخلاقی به خاطر اهمیت وافری که دارد در قرآن بیش از دیگر فضایل اخلاقی مورد تأکید قرار گرفته است. از نتایج حاصله ی این تحقیق که بیشترین اهمیت را دارا می باشد می توان اشاره کرد به این که صبر کلید گشایش و منشأ پیروزی در همه ی کارهاست و انسان بدون صبر و استقامت، در جهات مثبت به جایی نمی رسد و هم در برابر عوامل منفی قادر به ایستادگی نیست. به همین دلیل، کلید اصلی پیروزی ها، صبر و شکیبایی است و از آن جا که دین مجموعه ای از باید ها و نباید ها است، طاعات و ترک معاصی، بدون صبر و استقامت بقا و دوامی ندارد. روش انجام کار در این رساله، روش کتابخانه ای بوده و واژگان کلیدی در این تحقیق، صبر، استقامت، قرآن، سنت می باشد .
  • تعداد رکورد ها : 2