جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی سندی روایت امام هادی (ع) در معرفی مادر امام مهدی (عج)
نویسنده:
جواد جعفری
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
مهدویت از آموزه های معروف و معتبر در اسلام است. اعتقاد به ولادت امام مهدی۴ به عنوان امام دوازدهم یکی از اساسی ترین عقاید شیعه است. در میان موضوعات مرتبط با ولادت ایشان بحث از هویت مادر امام مهدی۴ اهمیت ویژه ای دارد. یکی از مستندات بیانگر این موضوع حدیث امام هادی۷ در مورد جریان مادر امام قائم۴ است. این حدیث در سه کتاب دست اول شیعه آمده است. این تحقیق با بررسی اعتبار این سه کتاب و سند آنها نشان می دهد در میان این سه کتاب دو کتاب کمال الدین شیخ صدوق و غیبت شیخ طوسی معتبرند؛ اما اعتبار کتاب دلائل الامامه طبری قابل اثبات نیست. در میان دو کتاب معتبر نیز سند روایت کتاب کمال الدین معتبر نیست؛ اما سند کتاب غیبت شیخ طوسی صحیح است. از این رو می توان گفت حدیث امام هادی۷ که جریان رومی بودن ملیت مادر امام زمان۴ و به اسارت درآمدن ایشان را بیان می کند در کتابی معتبر و با سندی صحیح به ما رسیده است و جریانی معتبر است.
معناشناسی تطبیقی انتظار و زمینه سازی قیام امام مهدی در اندیشه فریقین
نویسنده:
جواد جعفری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
عقیده به قیام امام مهدی اعتقادی مشترک میان شیعه و اهل تسنن است. انتظار و زمینه سازی دو امری است که با این عقیده مرتبط است. نوشته حاضر درصدد برسی این دو در منابع شیعه و اهل تسنن است. به دلیل روایات فراوان در این باره، مقاله حاضر (جز در موارد نادر) تنها به روایات معتبر استناد کرده است. این تحقیق نشان می دهد انتظار مهدی موعود نزد فریقین امری مشترک است؛ حتی برداشت منفی و پاسخ آن نیز در فریقین مطرح شده است. لزوم زمینه سازی نیز نزد فریقین حتی نزد منکرین اصل مهدویت روشن است. در ادامه وجود گروهی که همیشه به دنبال حق طلبی هستند و زمینه ظهور را فراهم می کنند از روایات فریقین به اثبات رسیده و ویژگی هایی برای آن ها بیان شده مانند آغاز قیام از شرق و پایان آن در بیت المقدس، آسیب ندیدن از مخالفت ها، نبرد آخر با مسیح دجال به رهبری امام مهدی و همراهی حضرت عیسی در پایان نیز روایت دعوت مرد قمی به حق طلبی آورده شده و مقصود امام خمینی از «صدور انقلاب» بیان شده است که ترویج و ایجاد سه امر مهم اسلام ناب، استقلال از بیگانگان و مردم سالاری بوده است. سخن محمدبن سلمان نیز نقد شده و روشن گردیده که بهره ای از حقیقت ندارد و تنها برای شیعه هراسی و ایران هراسی بیان شده است.
صفحات :
از صفحه 125 تا 150
  • تعداد رکورد ها : 2