جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
طبقات و تحرک اجتماعی در فارس و بوشهر
نویسنده:
مقدس علی اصغر, ایران محبوب جلیل
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این مقاله مطالعه وضع طبقات اجتماعی و تحرک اجتماعی در چهار شهر استان فارس و شهر بوشهر از استان بوشهر است. با انتخاب تصادفی این چهار شهر و انتخاب شهری بندری در جنوب امکان مقایسه بیشتر فراهم آمد. نمونه ای با حجم 1833 از بین جمعیت شاغل این پنج شهر به صورت تصادفی برگزیده شده است و طبقات اجتماعی بر حسب معیارهای قدرت اقتصادی، قدرت سازمانی و قدرت تخصصی مورد بررسی قرار گرفته است. تحرک اجتماعی نیز بر حسب تحرک طبقاتی و شغلی و انواع آن یعنی تحرک صعودی و نزولی و افقی و تحرک فرانسلی و بین نسلی نیز مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که در نیم قرن اخیر در جامعه شهری ما تحرک شغلی عمیقی صورت پذیرفته است که عامل موثر در آن تحصیلات و تغییر ساختار شغلی در جوامع جدید است. طبقات و اقشار اجتماعی نیز دچار تحول و تغییر قرار گرفته است، لکن تحرک طبقاتی به سهولت تحرک شغلی نیست. ثروت و قدرت سازمانی دو استوانه اصلی طبقات اجتماعی اند که دسترسی به آنها به سادگی دسترسی به تحصیل و مدرک رسمی نیست. شهرهای مختلف فارس و بوشهر از نظر طبقات و تحرک اجتماعی تفاوت هایی دارند. در شهری مانند بوشهر جامعه بسته تر و در شهری مانند آباده و کازرون جامعه از نظر تحرک اجتماعی بازتر است.
صفحات :
از صفحه 201 تا 234
طبقات اجتماعی و شیوه های حل مساله در بین زوجین خانواد های ساکن شیراز
نویسنده:
مقدس علی اصغر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این مقاله یافتن مشکلات و مسایل زوجین در بین خانوارهای ساکن شیراز است. با توجه به این که منابع در دسترس خانواده از عوامل مهم در حل مسایل است. لذا این خانواده ها با توجه به نظریه بوردیو بر حسب دسترسی به منابع مادی، اجتماعی، فرهنگی و نمادی برگزیده شدند. با مصاحبه عمیق، که از شیوه های رایج پژوهش های میدانی است، با 50 زن متاهل در مناطق مختلف شهر شیراز به این نتایج رسیده شد که مشکلات طبقات و نیز راه حل آن ها با یکدیگر متفاوت است. در حالی که مشکلات طبقات بالای شهر عاطفی است، مشکلات طبقات پایین بیشتر ابزاری و در طبقات متوسط این مشکلات تلفیقی است از عاطفی و ابزاری. در مورد حل مشکلات، طبقات پایین بیشتر از راه حل های فیزیکی و ابزاری استفاده می کنند. طبقات بالا بیشتر سعی در ترمیم مسایل عاطفی از طریق سرمایه مادی دارند و طبقات متوسط بیشتر از سرمایه فرهنگی و اجتماعی برای حل مشکلات سود می برند.
صفحات :
از صفحه 19 تا 33
بررسی عوامل موثر بر مشارکت سیاسی جوانان مورد مطالعه: شهر شیراز
نویسنده:
ایمان محمدتقی, مقدس علی اصغر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش به منظور بررسی عوامل موثر بر مشارکت سیاسی جوانان انجام گرفته است. بدین منظور اطلاعات مورد نظر با استفاده از پرسشنامه حاوی پرسشهایی در زمینه گرایشهای سیاسی و ویژگی های اقتصادی و اجتماعی ، از میان 680 تن از جوانان شهر شیراز در سال 1377 ش جمع آوری گردیده است. براساس این پژوهش ؛ از مجموع متغیرها فقط هشت متغیر سیاسی بودن دوستان ، عضویت در انجمن های اداری ، علاقه به برنامه های سیاسی ، خانواده سیاسی ، مذهبی بودن ، آگاهی سیاسی ، جنسیت ، مشارکت در تدوین تصمیم گیریهای محل کار با متغیر مشارکت سیاسی جوانان رابطه معناداری داشته و در مجموع 31 درصد از واریانس آن را تبیین کرده اند. الگوی دخالت در فعالیتهای سیاسی که در این تحقیق به دست آمده ، با الگوی بسیاری از تحقیقات پیشین همانند است ؛ به طوری که مردان بیش از زنان ، مجردها بیش از متاهلان ، افراد دارای مشاغل دولتی بیش از دارندگان مشاغل آزاد ، افراد دارای تحصیلات بالا بیش از افراد بدون تحصیلات یا دارای تحصیلات پایین ، وارد فعالیت های سیاسی می شوند.
صفحات :
از صفحه 753 تا 788
بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر میزان گذران اوقات فراغت؛ مورد مطالعه: دانش آموزان دبیرستانی شهرستان آباده
نویسنده:
خواجه نوری بیژن, مقدس علی اصغر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این تحقیق بررسی تاثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی بر میزان گذران فراغت در بین دانش آموزان شهرستان آباده است. پس از مروری بر پژوهش های داخلی و خارجی و هم چنین نظریه های مرتبط با موضوع، یک چارچوب تلفیقی با استفاده از نظریه بوردیو تهیه شده که بر پایه آن یک مدل تجربی شامل تاثیر نه متغیر مستقل بر میزان گذران اوقات فراغت در بین دانش آموزان شهرستان آباده به دست آمد.روش تحقیق در این مطالعه، پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان آباده بوده است که یک نمونه 500 نفری از دخترها و پسرهای دبیرستانی با شیوه نمونه گیری تصادفی نظام مند انتخاب شده اند. نتایج تحقیق نشان دهنده آن است که به ترتیب متغیرهای استفاده از فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، دلبستگی به دوستان، مذهبی بودن، و دلبستگی به مدرسه بر روی هم 36.1 درصد تغییرات را در میزان اوقات فراغت دانش آموزان تبیین می کنند.
صفحات :
از صفحه 133 تا 156
  • تعداد رکورد ها : 4