جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
 ترجمه قسمتی از کتاب ولادت حضرت رسول(ص)
نویسنده:
عباسعلی کاظمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر تحت عنوان ترجمه قسمتی از کتاب ولادت حضرت رسول(ص) است که از کتاب کل التواریخ تالیف علامه ابوالحسن علی بن ابواکرم مشهور به ابن اثیری جزری استخراج شده است. که عمده مطالب مطرح شده در رساله حاضر پیرامون موضوعاتی چون: بیان ولادت رسول اکرم(ص)، بیان سلطنت هرمز انوشیروان، بیان پادشاهی خسرو پرویز بر هرمز، بیان حادثه ذی قار و سبب و علل آن و.... می باشد که محقق جهت توضیح بیشتر به آیات و روایات استناد کرده است.
ترجمه قسمتی از کتاب«شرح حکمه الاشراق»(تألیف قطب الدین شیرازی)
نویسنده:
سید علی حسینی هوشیار
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
کتاب حکمه الاشراق، تصنیف شیخ شهاب الدین سهروردی و شرح قطب الدین شیرازی است. مؤلف ابتدا به شرح حال مصنف؛ یعنی شیخ اشراق(سهروردی) به طور اختصار می پردازد و سپس شرح حال شارح آن یعنی قطب الدین شیرازی را بیان می کند. رساله حاضر متشکل از چند فصل است شامل: سبب بیم دادن و آگاهی یافتن برنهانیها، و اینکه «صورت کائنات به طور پیوسته و همیشگی در عالم برزخ استوارند» و «صور کائنات باید تکرار شوند» نتیجه ای که مترجم از این شرح به آن رسیده به این قراراست؛ صورت های کائنات که نفس بر آنها آگاهی می یابد اگر اثر آنها در نیروی ذاکره باقی نماند، حکمی و اثری برای آن نخواهد بود، و به شیوه های سیر و سلوک و صاحبان عبرت و راز توفیقات الهی می پردازد. رساله فوق جز کتاب«شرح حکمه الاشراق» منبع دیگری ندارد.
ترجمه قسمتی از نجات شیخ الرئیس ابوعلی سینا
نویسنده:
محمد حسن بحری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
تحقیق حاضر که ترجمه قسمتی ازکتاب نجات شیخ الرئیس ابوعلی سیناست با مختصر شرحی از زندگانی ابن سینا آغاز می شود و در ادامه به 9 گفتار درباره معرفت نفس، نفس حیوانی، حواس درونی، قوای نفس ناطقه، قوه نظریه و مراتب آن، فراگرفتن نفس ناطقه، تربیت قوا از نظر ریاست وخدمت، فوق ادراک ، حس، تخیل، وهم و عقل، هیچ مدرک جزئی مجرد و هیچ مدرک کلی مادی نیست تقسیم می شود. در هر گفتار به شرحی در آن مقوله پرداخته شده است. این رساله از آثار، تألیفات و منابع ارزشمندی چون: قرآن کریم، اسفار صدر المتألهین، اشارات ابن سینا، تفسیر کبیر فخر رازی و.... بهره جسته است.
 ترجمه قسمتی از کتاب شرح الحکمه الاشراق
نویسنده:
حسین محمد زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر با عنوان، ترجمه قسمتی از کتاب شرح الحکمه الاشراق است که پژوهشگر بخشی از کتاب علامه قطب الدین شیرازی را مورد ترجمه قرار داده است. این بخش با عنوان معاد ترجمه شده که در ابتدا پژوهشگر شرح حال مولف را به طور اجمالی بیان نموده و روش زندگی علمی وی را مورد کنکاش قرار می دهد و بعد وارد بحث اصلی می شود. در واقع پژوهشگر به ترجمه گفتار پنجم کتاب علامه پرداخته است که در مورد معاد و نبوت و خواب می باشد. در فصل اول رساله به بیان تناسخ و برهان بر بقاء نفس بعد از مفارقت پرداخته و در فصل دوم ترجمه قسمتی با عنوان رهائی نفس طاهره و انواع غضب و شهوت جسمانی را ارائه می کند. در فصل سوم رساله به بیان احوال نفوس انسانیت بعد از مفارقت بدن می پردازد و روشهای گوناگون آن را به تفسیر ارائه می دهد. در فصل چهارم ترجمه مطالبی پیرامون شر و تفاوت در عالم ظلمات، تاثیر خوبی و بدی در عالم را مورد بررسی قرار می دهد.
ترجمه قسمتی از کتاب نجات شیخ ابوعلی سینا
نویسنده:
ارسطو فخر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر که ترجمه بخشی از کتاب نجات شیخ ابو علی سینا است مشتمل بر 5 گفتار است. که گفتار اول آن با عنوان نخستین محرک افلاک جزئیه، پیرامون عوامل اولیه پیدایش جهان به بحث و کاوش می پردازد و گفتار دوم تحت عنوان، در رد اعتقاد کسانی که تفاوتهای جنبش آسمانی را وابسته به پدیده های زیر آسمان پنداشته اند، که در این بخش مباحثی پیرامون وابستگی و هماهنگی موجودات و اجسام در جهان و اینکه همه موجودات در کمال یکدیگر سهیم اند مطالبی را بیان می کند. در گفتار سوم با عنوان معشوقانی که یاد آوری نمودیم نه اجسام هستند نه نفس های اجسام، پیرامون مباحثی همچون طبیعت اجسام و اجرام و کمالات آن سخن به میان می آورد و گفتار چهارم تحت عنوان راه اثبات عقل مجرد، در مورد هر عقلی که از نظر رتبه و مقام عالی است و به واسطه نفس فلکی پایدار می شود مطالبی را به تفسیر بیان می کند. درفصل پنجم با عنوان پیدایش مواد از مجردات مباحثی را پیرامون چرخه مواد در عالم طبیعت بیان می نماید.