جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
نام خانوادگی :
*
پست الکترونیک :
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
حروف تصویر :
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
مرور پدیدآورندگان
>
رحیم پور ازغدی , طاهره (استادیار گروه معارف اسلامی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه فردوسی مشهد)
جستجو در
عنوان
پدیدآورنده
توصیفگر
موضوع
ناشر
زبان
نوع منبع
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی رساله تحصیلی
تاریخ
محل
جستجو در متن
همه موارد
برای عبارت
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
2
3
تعداد رکورد ها : 22
عنوان :
حب دنیا از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
فاطمه ولی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
اصطلاحنامه علوم قرآنی
چکیده :
موضوع این تحقیق پایانی « حب دنیا از دیدگاه قرآن و سنت» است. از آن جا که این دنیا با زیورهایش خود را برای انسان ها می آراید و انسان را شیفته و اسیر خود می کند و در نتیجه، این علاقه افراطی به دنیا باب ارتکاب گناه را به روی انسان گشوده، وی را به انواع رذایل اخلاقی مبتلا می سازد و از سعادت جاوید محروم می کند، بنابراین باید علم خود را نسبت به دنیا افزایش داده تا در دام های آن گرفتار نشویم. در این تحقیق از متون دینی شامل تفاسیر قرآن؛ از جمله تفسیر نمونه « ناصر مکارم شیرازی» و منابع روایی از جمله وسائل الشیعه «محمدحسن حر عاملی»؛ بحارالانوار « محمدباقر مجلسی» و بسیاری از کتاب های اخلاقی و ... بهره مند گشته ایم. روش پژوهش؛ کتابخانه ای، توصیفی و دینی می باشد. نظر به این که بحث از دنیا، بحث گسترده و دامنه داری است، سعی شده در این تحقیق به طور خلاصه به مسائلی اشاره شود که ارتباط مستقیم با موضوع بحث داشته از جمله تعاریف: 1 حبّ دنیا 2 دنیای ممدوح 3 دنیای مذموم سپس آثار و پیامدهای حبّ دنیا را بررسی کردیم که آثار زیانباری همچون اشتغال فکری همیشگی، فقردایمی،آرزوهای طولانی، دوری از خدا، خشم و عذاب الهی، از بین رفتن نیروی اندیشه، حسرت در دنیا، مبتلا شدن به رذایل اخلاقی، بغض از خداوند، ترس از مرگ، باز داشتن از عبادت، عدم ترس از آخرت را داراست. و در نهایت به روش های درمان حبّ دنیا پرداختیم و دو راهکار ارائه دادیم که یکی توصیه های قرآن و سیره ی معصومین بود از جمله: دل نبستن به دنیا وبی اعتنایی و کوچک شمردن آن و دیگری بیان فرجام دنیا دوستان است که باید از زندگی آن ها عبرت گرفت. نتیجه حاصل از این تحقیق: دنیا با وجود این که مزرعه ی آخرت است و تجارت خانه ی اولیاء خداست و می تواند مایه ی سعادت باشد اما از طرفی « رأس کل خطیئه» نیز هست و هرگناه ریز و درشتی از حبّ دنیا و علاقه ی افراطی به آن نشأت می گیرد. بنابراین باید تا می توانیم دل خود را از علاقه محبّت به دنیا خالی کنیم. همان گونه که پیشوایان ما این کار را می کردند. کلید واژگان: حبّ، دنیا، مدح، ذمّ، قرآن و سنت.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تربیت فرزند قبل از تولد از دیدگاه آیات و روایات
نویسنده:
زهرا شیرخانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
زبان :
فارسی
چکیده :
عنوان این رساله « تربیت فرزند قبل از تولد» می باشد. با توجه به نیاز جامعه به هشدارهای تربیتی دوران بارداری و داشتن اطلاعات لازم در مورد کیفیت تربیت صحیح فرزند در دوران قبل از حاملگی و به خصوص ایام بارداری و به دلیل وجود مسائل و مشکلات تربیتی که از عدم توجه به این دوران، ناشی شده اند؛ درباره این موضوع با استناد به کتب و مدارک موجود در کتابخانه ها و مطالب فیش برداری شده تحقیقی ارائه شده است. این نوشتار بر آن شد در حد توان و به عنایت پروردگار و مساعدت دوستان و همراهان به مسائل و موضوعاتی که در جهت تربیت احسن انسان در دوران قبل از آغاز زندگی دنیوی تأثیر گذارند بپردازد. چه بسا مطالعه این رساله، گامی باشد در جهت استوار کردن قدوم پدران و مادران در هر چه بهتر پروراندن و شکوفا کردن کمالات فرزندانشان. این نوشته در چهار فصل تنظیم شده است. تعریف و تبیین موضوع، ضرورت و اهداف موضوع، پیشینه تحقیق، سئوالات ، روش و ساختار تحقیق، کلید واژه ها در فصل اول بیان شده است. درفصل دوم با عنوان تربیت به تبیین موضوع تربیت پرداخته و زیر فصل هایی که در این فصل آمده عبارتند از: مفهوم تربیت، اهمیت تربیت، زمان آغاز تربیت که در آن، دو مورد از نظریه های مشهور بیان شده و عوامل مؤثر بر تربیت که در سه مورد، بحث و بررسی شده است. دوران قبل از بارداری که شامل دو قسم است: قسم اول مربوط به ازدواج و اهمیت آن در اسلام است که به معیارهای گزینش همسر به منظور تولید نسل صالح و سالم پرداخته و شامل تدیّن، اخلاق، کفویّت زن و مرد، اصالت خانوادگی و سلامت همسر می باشد که برای هر یک توضیحاتی ارائه شده، قسم دوم مربوط به انعقاد نطفه می شود که تأثیرات زمان و مکان و برخی حالات و افعال را حین آمیزش بر نطفه توضیح داده و در پایان فصل سوم رعایت نکاتی را در زمان آمیزش، جهت سلامت جسم و روان فرزند آینده به پدران و مادران توصیه می شود. آخرین فصل رساله در رابطه با دوران بارداری و اهمیت آن است. در این فصل درباره چگونگی تغذیه زن باردار و تأثیرات جسمی و معنوی آن مطالبی بیان شده و مباحثی راجع به مراقبتهای بهداشتیروانی مادر و جنین در ایام بارداری و پاره ای توصیه های عبادی وخوراکی به مادر باردار مطرح شده است. و در پایان، نتیجه گیری، راهکارها و پیشنهادات در این زمینه ارائه گردیده است. کلید واژه ها: تربیت، جنین، تولّد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
توسل راهی به سوی خدا: نقدو بررسی حرمت توسل از دیدگاه وهابیت
نویسنده:
سمیه اوه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
زبان :
فارسی
چکیده :
موضوع تحقیق پایانی نقد و بررسی حرمت توسل از دیدگاه وهابیت است . امروزه برخی از دشمنان مسلمانان بالاخص دشمنان شیعه اعتقادات دینی باطل خود را با ظاهری فریبنده و حق نما به دیگران عرضه کرده و با ایجاد شبهه همراه با ادله ی سطحی، به ویران نمودن اعتقادات دینی مسلمانان می پردازند. یکی از راه های مقابله با آنها ایجاد روشنفکری و بیان حقیقت ناب با ادله ی قاطع در میان مسلمانان است. از این رو سعی نمودم تحقیق پایانی را در موضوع نامبرده ارائه دهم. مقصود از توسل که یکی از اعتقادات مسلمانان می باشد آن است که بنده چیزی یا شخصی را نزد خداوند واسطه قرار دهد تا وسیله قربش به خدا گردد. وهابیت نام فرقه ای است که منسوب به مؤسس خود محمد بن عبدالوهاب بن سلیمان نجدی می باشد که با ادعای احیای توحید در دین اسلام، در قرن دوازدهم شکل گرفته و به مقابله با دیگر مسلمانان پرداخت. محمد بن عبدالوهاب پس از پیوند با خاندان سعود و قدرتمند شدن در جهت رسیدن به اهداف خود در طول تاریخ جنایات بسیاری از جمله، کشتار شیعیان کربلا، حمله طائف، تخریب آثار بزرگان و صدها عمل زشت دیگر انجام داده است. آنها بر این باورند که توسل حرام است چرا که هیچ کس جز خداوند قادر بر انجام اعمالی از قبیل شفای مریض، ادای دین، بر آوردن حاجات و... نیست و هر کس به آن معتقد باشد، مشرک است. آنها برای اثبات ادعای خود آیات قرآنی متعددی نظیر آیه 18 سوره ی جن « فَلا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَداً»؛ « با خدا دیگری را نخوانید» را آورده اند و بیان می دارند که مردگان بعد از مرگ ارتباطی با این عالم نداشته و قادر به انجام چیزی نخواهند بود . در پاسخ به این شبهه در ابتدا بیان می کنیم که اصالت انسان به روح اوست و بعد از مرگ روح او باقی است. این مسئله را آیات قرآن متذکر شده است. آیاتی را که آن ها در حرمت توسل آورده اند، مربوط به بت پرستان و مشرکان می باشد و از سویی آیاتی از قرآن مانند آیه ی 25 سوره مائده اتخاذ وسیله برای کسب قرب الهی را جایز دانسته است. در ادامه باید بیان کرد نه تنها عقل این عمل را مذموم نمی داند بلکه روایات متعددی همچون توسل حضرت آدم ( عَلَیْهِ السَّلَام ) به رسول اکرم ( صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) قبل از خلقت، توسل نابینا به پیامبر ( صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) و شفای چشمان او و غیر این روایات دلیلی بر رد تحریم توسل است و عمل صحابه نیز همچون توسل بلال بن حارث به پیامبر ( صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) در زمان خشکسالی دلیل دیگری بر جواز توسل است . این تحقیق از سه بخش با عنوان 1 مفهوم شناسی و تاریخچه وهابیت 2 دلایل حرمت توسل 3- رد دلایل حرمت توسل ، تشکیل شده که در مجموع دارای 9 فصل می باشد. در این تحقیق سعی شده از کتابهای روایی، تفسیری، تاریخی و ملل و نحل استفاده شود. از جمله دستاوردهای شخصی این پژوهش، افزایش سطح آگاهی و بالارفتن توان پاسخ گویی به شبهه ی حرمت توسل بوده و امید است با گسترش این نوع فعالیت های پژوهشی، زمینه ی رشد فکری جوانان فراهم گردیده تا با داشتن اعتقاداتی صحیح همراه با استدلالهای قوی در برابر شبهه افکنی های دشمنان دچار لغزش نگردند. کلید واژه ها: توسل، وهابیت، تکفیر، حرمت، ابن تیمیه، شیعه، محمدبن عبدالوهاب، ادله ی حرمت توسل، ادله ی جواز توسل.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تبلیغ و مبلغ در اسلام
نویسنده:
راحله محسن زاده مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
زبان :
فارسی
چکیده :
رساله ی پیش روی نتیجه ی بررسی و تحقیق پیرامون مسئله ی تبلیغ و مبلّغ در اسلام است. از آن جا که دشمنان اسلام از همان ابتدا تاکنون سعی در منزوی کردن تبلیغات دینی داشته اند. و نیز از طرفی در دنیای امروز هم یکی از وسایل مورد استفاده ی جهان خواران ابزار تبلیغ است از این رو حفظ و گسترش دین و انقلاب اسلامی در گرو تبلیغ اسلام است. تبلیغ در لغت به معنای رساندن پیام یا خبری است و در اصطلاح عبارت از روش های به هم پیوسته برای جهت دادن نیروهای اجتماعی و فردی از طریق نفوذ در شخصیّت آن ها برای رسیدن به یک هدف مشخص. شروع تبلیغات الهی ظهور حضرت آدم-علیه السَّلام- می باشد و تبلیغ یکی از اصول بسیار مهمّ در اسلام است و از جایگاه بسیار ویژه ای در مکتب اسلام دارد. قلم، هنر، مطبوعات، رادیو، تلویزیون، رایانه و اینترنت از جمله ابزارهای تبلیغ هستند که هر یک نقش مهمّی در امر تبلیغ دارند که استفاده از این ابزارها نیازمند شناخت آدابی است که آغازگری با نام خدا، متّصل بودن به وحی، بر پایه ی حق بودن، مختصر و مفید بودن تعدادی از آن ها هستند. هدف کلّی اسلام رسیدن به کمال است و اهدافی هم چون دعوت به توحید و قسط، دعوت به معاد، دعوت به مکارم اخلاق و... زمینه و مقدمه ای برای رسیدن به این هدف والا هستند. مبلغ باید شناخت صحیحی از مخاطبان خود داشته باشد. پنج گروه سنّی کودکان، نوجوانان، بزرگ سالان، و کهن سالان از مخاطبان او هستند که در این میان جوانان به دلیل تشکیل دادن تعداد زیادی از افراد جامعه و مهمّ بودن این مرحله از عمر، نیاز به توجّه بیش تری دارند. شیوه های تبلیغ در دو بخش راه ابلاغ پیام و روش ابلاغ پیام می تواند مورد بررسی قرار گیرد که حکمت، موعظه، مجادله و خطابه را تشکیل می دهند و روش ابلاغ پیام در قالب تدریج، تداعی معانی، تحریک عواطف، تمثیل و... مورد بحث قرار می گیرد، امّا در بین این روش ها روش عملی بهترین روش برای تبلیغ است. مبلّغ در اسلام نیز از ارزش بسیار بالای برخوردار است . او عهده دار رسالت تبلیغ است و باید ابتدا از خود شروع کند بنابراین باید ویژگی هایی داشته باشد و با داشتن این ویژگی ها وظایفی نیز برعهده ی اوست. تبلیغ مانند هر حرکتی ممکن است دچار آفات و موانعی شود. عوامل درونی و عوامل بیرونی که باعث ضرر رساندن به این امر مقدس می شوند. که متضاد بودن گفتار مبلّغ با عمل او و نداشتن آگاهی عملی او و نیز نداشتن شجاعت به عنوان عوامل درونی و عوامل بیرونی مانند جریان های ضد تبلیغی و جریان های تحجّرگرا موجب این زیان ها می شود. اگر مبلّغ دارای تمام ویژگی ها باشد و وظایف خود را به خوبی انجام دهد می تواند به راحتی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند و آنان را در راه رسیدن به معبود هدایت نمایند. این مجموعه با توجّه به آیات و روایات معصومین–علیهم السَّلام- و در مواردی با استفاده از علم روان شناسی به بحث و بررسی پیرامون تبلیغ پرداخته و به سؤالاتی همچون اهمیّت تبلیغ در اسلام پاسخ داده شده است. در این تحقیق از منابع و مدارک دسته اول و دسته دوم و نیز نشریه ها و مجلّات و منابع اینترنتی استفاده شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
وسواس، آفت ها و درمان ها
نویسنده:
الهه بازقندی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
زبان :
فارسی
چکیده :
با توجه به عنوان این رساله؛ « وسواس از دیدگاه اسلام و روان شناسی» در صدد ارائه ی شناخت بیماری وسواس، تحلیل آسیب ها و بیان راه درمان آن با استفاده از نظرات این دو دیدگاه هستیم. در این نوشتار سعی شده با انتخاب شیوه ی مقایسه ای ( تا حد امکان) به نقاط مشترک و مختلف اسلام و روا شناسان پیرامون مسأله ی وسواس اشاره شود. رساله ی حاضر در 3 بخش و با عناوین « شناخت وسوسه و وسواس»، « آسیب شناسی وسواس» و « راه های غلبه بر وسوسه و وسواس» تدوین شده است. وسواس بیماری روحی و رفتاری است که فرد را مجبور می کند برای کاهش اضطراب خود به تکرار تصورات ذهنی و کارها روی آورد که از نگاه اسلام و بر اساس روایات ائمه(علیهم السلام) علت اصلی آن، وسوسه ی شیطان ( در متن بیشتر مورد بررسی قرار گرفته است) و از دید روان شناسان عوامل زیستی و ژنتیکی، تربیت خانودگی و محیط بر بروز آن مؤثر هستند. علائم وسواس در کودکان ( زیر 5 سال) و بزرگسالان مشابه هم است و در بین خانم ها و آقایان تقریباً به طور یکسان رواج دارد. از آسیب های وسواس به فرد می توان به عذاب وجدان، افسردگی، از بین رفتن اعتماد به نفس و مشکلات قلبی و استخوانی مختلفی اشاره کرد. همچنین در خانواده منجر به کم شدن عواطف در بین اعضا و ایجاد اختلاف بین زوجین و حتی جدایی آن ها می شود. به دلیل این که بیماران برای اعمال خود، توجیه دارند و رفتار دیگران در نظرشان باطل جلوه می کند، از اجتماع فاصله گرفته و منزوی می شوند. با رعایت تشریفات خاص به بدعت گذاری در دین، اسراف انرژی و اوقات ارزشمند عمرشان دچار می شوند که نه تنها بر گناهان خود می افزایند بلکه در قیامت به عذاب دردناک الهی گرفتار می شوند. اسلام برای درمان، از بیماران خواسته است ابتدا به مقابله با نفس و شیطان برخیزند سپس با یاد خداوند متعال و پناه بردن به او، با توبه و انجام اعمال صالح، گذشته ی خود را جبران نمایند. دو اصل مهم و مشترک بین دو دیدگاه: بی اعتنایی به افکار وسواسی و مواجهه ی فرد با هر چیزی که نسبت به آن هراس دارد، است. که البته روان شناسان علاوه بر شیوه های رفتاری از درمان دارویی و سایر روش ها نیز استفاده کرده اند، اما چون علت اصلی بیماری برای آن ها ناشناخته مانده و انسان را از زاویه ی محدود مادی، مورد بررسی قرار داده اند، نتوانسته اند درمان قطعی ارائه دهند، در حالی که اسلام در قرن ها پیش، علت و درمان قطعی آن را بیان نموده و نیازهای روحی افراد را از طریق دستورات قرآن و روایات ائمه(علیهم السلام) پاسخ داده است، پس نظر روان شناسان زمانی که در کنار دستورات اسلام مورد استفاده قرار گیرد، ثمر بخش خواهد بود. امید است که افراد با مطالعه ای این رساله به پیشگیری و درمان آن برآیند و با پیروی از آیین اسلام و سنت نبوی ریشه ی این آفت فردی و اجتماعی را از بیخ و بن برکنند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نقش اخلاص در انتظار ظهور حضرت مهدی ( عج)
نویسنده:
راضیه مرزانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
زبان :
فارسی
چکیده :
موضوع این تحقیق نقش اخلاص در انتظار ظهور حضرت مهدی(عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) است که در بردارنده مبحث مهم انتظار حضرت مهدی(عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) و رابطه آن با بحث اخلاقی اخلاص است. با توجه به اهمیت بحث وعدم تحقیق کافی در این زمینه برآن شدم که به مبحث مهم انتظار که در عصر حاضر مهم ترین مسئله ی اعتقادی شیعه است ،بپردازم و برای کاربردی شدن آن رابطه ی ظریف آن را با مباحث اخلاقی مطرح سازم که در این میان، مسئله ی اخلاص اولین و مهمترین مسئله ی اخلاقی است که می تواند برای کاربردی شدن مباحث انتظار حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) در جامعه ی کنونی مطرح باشد چرا که اخلاص نه تنها در این مورد بلکه در تمامی مباحث اعتقادی دیگر جایگاه خاصی داردو به عنوان کلید اصلی می تواند راه گشا باشد. در این تحقیق برای روشن شدن کامل مطلب در سه فصل جداگانه مباحث مطرح و بررسی می شود که در فصل اول آن بررسی بحث انتظار حضرت مهدی(عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) است که شامل مباحثی از قبیل مفهوم اصلی انتظارحقیقی در مورد حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) و بنیان ها و اساس انتظار،فلسفه ی انتظار،انواع انتظار،فایده و فضیلت آن وویژگی های منتظرین است که یکی از این ویژگی ها که در واقع اولین و مهمترین آن هاست، اخلاص است و در فصل دوم به بررسی مطلب اخلاص پرداخته ایم و مفهوم اخلاص حقیقی که همان انجام کارها فقط برای رضایت خداوند بدون درنظر گرفتن منفعت شخصی است و انواع ومراتب آن وهمچنین موانع وآفات آن و در آخر راه های کسب اخلاص و ویژگی های مخلصین بیان شده است که در این بررسی یکی از ویژگی های مخلصین، انتظار ظهور حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ فَرَجَهُ الشَّریف) است که بدین گونه رابطه ی آن ها مشخص می گردد ودر فصل آخر درجات سه گانه انتظار و نیّت در آن بیان می شود و تأثیر متقابل اخلاص و انتظار روشن می گردد و ویژگی های منتظران مخلص مشخص می شود. با توجه به اینکه موضوع یاد شده جدید و نو است و در این زمینه کتابی نوشته نشده است ،فصل آخر الهام گرفته از کتب مختلفی است که در این زمینه مطالعه شده است که با توجه به این مطالب روش ما در این تحقیق به دلیل استفاده از اطلاعات قبلی وکتا های نوشته شده در این زمینه ،کتابخانه ای است. نتیجه ای که در این بررسی بدست آمده معرفی اخلاص بعنوان کلید اصلی واولیه منتظران حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) برای زمینه سازی وهمچنین تسریع روند ظهور است و این که بدون اخلاص ،انتظار ارزش چندانی ندارد تا انسان را به سعادت برساند، چرا که اگر به خاطر نعمت های دوران ظهور انتظار حضرت را داشته باشیم ،ارزش انتظار و حکومت دین حق را نشناخته ایم پس باید منتظر ظهور حضرت باشیم به خاطر تمامی چیزهایی که در خود انتظار نهفته است که همان پیروزی دین حق وجلوه حقیقی حکومت اسلامی جهانی است . کلید واژه: نقش ،اخلاص، انتظار، مهدی.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
صله ی رحم و آثار آن با تکیه بر آسیب شناسی ارتباطات در جامعه فعلی
نویسنده:
عزت السادات سیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
زبان :
فارسی
چکیده :
مطالب این پژوهش ذیل عنوان صله رحم باتأکید برآسیب شناسی آن درجامعه جمع آوری شده است که باتوجه به تأکیداسلام و رهبران دینی به انجام صله رحم و دوری ازقطع رحم ونیزکمرنگ شدن این فریضه ی الهی دربین مردم شناخت و آسیب شناسی آن ضروری به نظرمی رسد تا با آشنایی وهوشیاری بیشتربتوانیم مانع قطع رحم شویم . صله رحم حکمی است واجب که حتی دوری مسیر و قطع رابطه کردن دیگری و... نمی تواند این وجوب را از بین ببرد. اسلام آنچنان به صله رحم اهمیّت داده که با وضع برخی احکام شرعی افراد را موظف به انجام صله رحم می نماید. ارحامی که صله آنها واجب است عبارتند از: اقوام نسبی وسببی، پیامبر وائمه(علیهم السلام) وسادات که همگی رحم معنوی افراد هستند؛ و دردرجه ی بعد علماء ربانی، دانشمندان، مؤمنان، دوست وهمنشین که این افراد چه زنده وچه مرده صله آنها واجب است. بطورکلی صله رحم با روش های گوناگون صورت می گیرد مانند:کمک مالی، جانی، آبرویی و رابطه عاطفی در بین مردم رایج هستند.امروزه ابزارهای جدید برای صله رحم ایجاد شده است مانند: تلفن، پیامک، وبلاگ و... که برخی از اینها هنوز فرصت نیاز دارد تا در بین مردم به عنوان وسیله ای برای صله رحم شناخته شود. لازم به ذکر است این ابزار های جدید دارای مشکلات و آسیب هایی از قبیل: دور شدن افراد از یکدیگر، کمرنگ شدن ارتباطات و عدم تأمین نیاز های فردی اشخاص است. زیرا اگر صله رحم مختص به این ابزارها شود دیگر جمع خانوادگی تشکیل نمی شود که افراد بتوانند احساسات خود را ابراز کنند و تخلیه ی روانی شوند. صله رحم با توجه به آیات و روایات دارای آثار دنیوی مانند: افزایش مال و ثروت، حفظ از پیش آمدهای بد، تأخیر مرگ و... و آثار اخروی مانند: ورود به بهشت، پاک شدن اعمال، حساب رسی آسان و... است. .و همین طور بر قطع رحم نیز آثاری مانند جلب گرفتاری ها، تعجیل در مرگ، مستوجب لعن خدا بودن و... مترتب می شود. عملکرد نادرست بعضی افراد در انجام صله رحم آفاتی بر این فریضه ی الهی وارد می کند؛ از جمله تکلف، تفاخر و مباهات، بخل و تجملگرایی که باعث می شود فردی که دچار این ویژگی هاست خود را جدای از دیگران بداند و با آنها قطع رابطه کند و همچنین آفاتی مانند غیبت از سایرین، عدم رعایت مساوات در بین مهمانان، منت گذاشتن و حفظ نکردن حریم مجالس باعث می شود که اطرافیان از شخصی که دارای این ویژگی هاست دوری گزینند و میل به معاشرت با او نداشته باشند و قطع رحم صورت می گیرد. مطالب فوق در قالب سه بخش با عناوین شناخت صله رحم، شیوه ها و آثار صله رحم و آسیب شناسی ارتباطات خویشاوندی تنظیم شده است. این تحقیق ازنوع پژوهش های دینی است که به روش توصیفی وتا حدودی تحلیلی انجام گرفته است. شیوه ی جمع آوری اطلاعات،کتابخانه ای است وعمده منابع مورد استفاده ی آن کتب تفسیری،جوامع حدیثی وبرخی آثاری که به طورخاص دراین موضوع تدوین شده اند، می باشد. واژگان کلیدی این تحقیق عبارتند از: شیوه های صله رحم، آفات صله رحم، روابط خویشاوندی، قطع رحم، خویشاوندی نسبی و خویشاوندی سببی.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
علل گرایش ایرانیان به تشیع
نویسنده:
سمیرا پیروی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
شیعه شناسی
,
5- تشیع Shiism (اعم از امامی و زیدی و اسماعیلی، (فرق اسلامی))
چکیده :
این تحقیق عنوان علل گرایش ایرانیان به تشیع را برگزیده است به عبارتی دیگر در پی دستیابی به عواملی است که سبب شده ایرانیان تمایلی نسبت به مذهب تشیع پیدا کنند و آن را به عنوان مذهب رسمی خود بپذیرند . علتی که سبب شد این موضوع برای پژوهش انتخاب شود پاسخ گویی به نظریه اجباری بودن تشیع ایرانیان بوده است این تحقیق ثابت می کند که ایرانیان نه تنها از روی اجبار بلکه با آگاهی و اختیار این مذهب را پذیرفته اند . پژوهش مورد نظر پس از تعریف شیعه به بررسی اسلام و تشیع ایرانیان می پردازد و موقعیت آنان را قبل و بعد اسلام تبیین می کند . وبه دنبال آن زمینه های گرایش ایرانیان به تشیع رابررسی می نماید . بر همین اساس سعی شد تا حد امکان ( چون موضوع تاریخی است ) بیشتر از منابع دست اول مانند تاریخ بعقوبی ، تاریخ طبری ، انساب الاشراف استفاده شود اما برای پیشرفت مراحل تحقیق از منابع متاخر بهره گرفته شده است . به این ترتیب که در ابتدای امر با کتابشناسی موضوع ، کتابهای مورد استفاده را لیست نموده و سپس از فیش برداری و چرک نویس ، مطالب جمع آوری شده و به صورت کنونی در آمده است . نتایج بدست آمده در این پژوهش در واقع بیان کننده زمینه های گرایش ایرانیان به تشیع و سیر تدریجی تشیع در ایران است و نشان می دهد که شیعه گری در ایران نتیجه عشق و علاقه ایرانیان به این مذهب می باشد . این تمایل تاجایی ادامه دارد که اشخاص فرهیخته ای را تحویل جامعه شیعی و مسلمان می دهد افرادی که نقشی جز شکوفا نمودن تمدن اسلامی نداشته اند . کلید واژه ها : گرایش ، موالی ، تشیع گرایش : به تمایل انسان نسبت به چیزی ( ویا فردی) گفته می شود که انسان آن را مطلوب خود می پندارد خواه مطلوب مورد نظر معقول و منطقی باشد خواه غیر معقول. اما در هر صورت به آن گرایش گفته می شود این تمایل دارای علل برونی و درونی است که هر یک به طور جداگانه باید مورد بررسی قرار گیرد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
المودة فی القربی: دوستی اهل بیت(ع)
نویسنده:
محبوبه نظری فرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
زبان :
فارسی
چکیده :
تحقیق حاضر در باب اعتقادات، شاخه امامت و ولایت و عنوان مودت فی القربی نوشته شده است. و در مقام پاسخ به یکی از اساسی ترین مسائل پیرامون امامت از آغاز رسالت پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) تا زمان غیبت امام مهدی ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) یعنی مودت فی القربی می باشد مودت فی القربی به معنای محبت ودوستی نسبت به نزدیکان و خویشان پیامبر اکرم ( صلی الله علیه وآله وسلم) که عبارتند از حضرت علی ( ع) و حضرت فاطمه ( سلام الله علیها) و امام حسن و امام حسین و سایر ائمه اطهار ( علیهم السلام) از نسل امام حسین ( ع) می باشد. اهداف این تحقیق پایانی عبارتند از: 1- تبیین جایگاه حقیقی مودت فی القربی و شرایط و مراتب آن 2- پاسخگویی به شبهات پیرامون مودت فی القربی 3- ایجاد انگیزه برای کسب مودت و محبت اهل بیت ( علیهم السلام) 4- قرار گرفتن در زمره محبان واقعی اهل بیت ( علیهم السلام). در این پژوهش در بیان مودت و دوستی اهل بیت ( علیهم السلام) از متون و نصوص دینی قرآن کریم و روایات ائمه اطهار ( علیهم السلام) استفاده شده است. گفتنی است مودت فی القربی اجر رسالت پیامبر اکرم ( صلی الله علیه وآله وسلم) قرار گرفته است و بر اساس روایات معتبر به نقل از اندیشمندان شیعه و اهل سنت مودت و محبت اهل بیت ( علیهم السلام) امری واجب شمرده شده که ثمرات آن عائد خود انسان ها می شود، زیرا آثار و فوائد آن حیات معنوی، اخروی و دنیوی انسان ها را تأمین کرده و راه سعادت و تکامل انسان ها را نشان داده و به سوی آن رهنمون می سازد محبت و مودت اهل بیت ( علیهم السلام) آن قدر با ارزش و مهم است که پیامبر اسلام حضرت محمد ( صلی الله علیه وآله وسلم) بر خلاف سایر انبیاء به استناد آیات قرآن اجر و مزد خود را محبت و دوستی نسبت به خاندان خویش معرفی می کند. در حالی که سایر انبیاء در مقابل رسالت خویش اجر و مزدی مطالبه نکرده و آن را به عهده پروردگار خویش واگذار می کنند. با این اوصاف مودت فی القربی با قبول ولایت و امامت ائمه ( علیهم السلام) و اطاعت و تبعیت از سیره و روش آن بزرگواران معنا پیدا می کند. در این تحقیق منابعی که مورد بررسی واقع شده در مباحث تفسیری و روایی، از منابع مشترک میان شیعه و اهل سنت می باشد؛ بویژه که مسئله مودت فی القربی مورد اختلاف شیعه و سنی است اکثر منابع از منابع دست اول و معتبر اهل سنت است. نتایج حاصل از این تحقیق: 1- شناخت و معرفت نسبت به چگونگی مودت و دوستی نسبت به ایشان. 2- بیان راه های کسب محبت اهل بیت ( علیهم السلام) و ایجاد آن در جوانان و نوجوانان 3- شفاف سازی محبت اهل بین(علیهم السلام) با پاسخ به شبهات آن ها 4- بیان آثار محبت اهل بیت ( علیهم السلام) و تفکیک آن به آثار اخروی و دنیوی.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تحلیلی بر عملکرد حضرت زینب ( س) در واقعه عاشورا، درس ها و پیام ها
نویسنده:
حمیده بلوکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
زبان :
فارسی
چکیده :
موضوع پژوهش ، تحلیلی بر عملکرد حضرت زینب(سلام الله علیها) در واقعه ی عاشورا ، درس ها و پیام ها می باشد که به بررسی فعالیت های آن حضرت در طول جریان عاشورا می پردازد . هدف از انتخاب این موضوع ، خارج کردن جریان عظیم عاشورا از یک واقعه ی تاریخی و تبدیل آن به یک جریان انسان ساز است که نگاه دقیق و عمیق به آن می تواند راهگشای انسان در مسیر تعالی و رسیدن به سعادت اخروی باشد . جریانی که دشمن با تبلیغات روز افزون خود سعی در تبدیل آن به یک رویداد تاریخی کرده است که باید در کتب تاریخی مهجور بماند . و در این میان حضرت زینب ( سلام الله علیها) به همگان آموخت که قیام امام از هدفی والا برخوردار است که همان اعتلای کلمه ی حق است هدفی که در طول تاریخ، سرمشق همه ی آزادی خواهان خواهد بود . حضرت زینب ( سلام الله علیها) با بصیرتی که از ایمان او سرچشمه می گرفت همراهی برادر را در رسیدن به این هدف بزرگ برمی گزیند و در این مسیر همواره مطیع دستورات امام حسین ( علیه السلام ) به عنوان امام زمان خویش است. در روز عاشورا به فرمان برادر کنترل امور خیمه ها را بر عهده می گیرد و با پشت سر گذاشتن روزی سرشار از مصیبت و اندوه بدون آن که سستی از خود نشان دهد ، خود را جهت انجام مأموریتی بزرگ آماده می کند که مهم ترین هدف آن رساندن پیام امام و شهیدان کربلا می باشد . او اگر چه که در لباس اسیر ظاهر شده است اما در واقع با قامتی استوار و بیان کوبنده و آتشین که آن را از پدر بزرگوارش به ارث برده هر جا که پا می نهد چه در کوفه و شام و چه در مدینه ، سخن از مظلومیت برادر و هدف والای او به زبان می آورد . منابع مورد استفاده در این پژوهش ، کتب و مقالات تاریخی است و از روش کتابخانه ای استفاده شده که بعد از مطالعه کتب تاریخی به تحلیل و بررسی آن ها پرداخته شده است . مهم ترین نتیجه بر گرفته از تحقیق آن است که حضرت زینب با هدف دفاع از ولایت همراهی امام زمان خود را بر می گزیند و با تلاش های خود در جریان عاشورا ، فعالیت های دشمن را در زمینه ی خاموش کردن نور اسلام خنثی نمود و با مشخص ساختن جایگاه واقعی حق و باطل به دفاع از ولایت پرداخت و به همگان آموخت که تنها راه سعادت و کامیابی انسان در پیروی صحیح از ولایت پیامبر ( صل الله علیه و آله ) و خاندان او می باشد . واژگان کلیدی : زینب ، قیام ، عاشورا
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
2
3
تعداد رکورد ها : 22
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
با موفقیت به ثبت رسید