جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 57
تفسير سورة هل أتى المجلد 1
نویسنده:
السيد جعفر مرتضى العاملي
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
تفسير سورة هل أتى المجلد 2
نویسنده:
السيد جعفر مرتضى العاملي
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
الفبای شیعه و سری از اسرار آل محمد
نویسنده:
سلیم بن قیس هلالی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
تحلیل تفسیر ادبی رابطه بین سلوک‌ معنوی تخلیه، تحلیه و تجلیه با نوشیدنی‌های بهشتیان مذکور در سوره‌ انسان
نویسنده:
نسرین انصاریان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مفاد آیه‌ی «وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ فِی رَوْضاتِ الْجَنّاتِ» (شوری:22) و آیه‌ی «وَ مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثى‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولئِکَ یدْخُلُونَ الْجَنَّةَ یرْزَقُونَ فیها بِغَیرِ حِسابٍ» (غافر:40) و آیات همخوان با آن دو؛ حاکی از این می‌باشد که ورود بهشتیان به بهشت و بهره‌وری آنان از نعمت‌های بهشتی، بازخورد اعمال نیک دنیوی و معلول دست‌یابی آنان به مرحله‌ی معینی از سلوک معنوی در عالم دنیا است؛ از این‌رو، نوشته‌ی پیش‌روی که به‌صورت توصیفی- تحلیلی و با رویکرد تفسیری ادبی و با استفاده از منابع کتابخانه‌ای و نرم‌افزاری تدوین یافت، پاسخ‌گوی این سؤال است که: تفسیر ادبی رابطه‌ی بین سه سلوک معنوی «تخلیه»، «تحلیه»، و «تجلیه» با بهره‌مندی بهشتیان از سه نوشیدنی ناب بهشتی «شراب کافور»، «شراب زنجبیل» و «شراب طهور» مذکور در آیات سه گانه 5، 17 و 21 سوره‌ی انسان، چیست؟ نتیجه‌ی برآمده از این تحقیق این است: بین سه سلوک معنوی «تخلیه»، «تحلیه»، و «تجلیه» بهشتیان در دنیا، با بهره‌مندی آنان از «شراب کافور»، و «شراب زنجبیل» و «شراب طهور» در سرای بهشت، رابطه‌ای تنگاتنگ وجود دارد؛ به‌گونه‌ای‌ که هرمرحله‌ای از سلوک‌‌های مورد اشاره، موجب بهره‌مندی از نوع خاصی از شراب‌‌های یاد شده در عالم آخرت خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 41 تا 56
تأملاتی دربارۀ کتاب سلیم ابن قیس هلالی
سخنران:
سید کمال حیدری
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , نقد و بررسی کتاب
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
گونه‌شناسی روایات معمربن‌راشد در منابع ‌شیعی
نویسنده:
کاظم استادی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
درباره وجود شخصیت سلیم بن قیس و نیز انتساب کتابی حدیثی به وی، اختلاف نظر و مناقشات متعددی وجود دارد؛ برخی، کتاب منسوب به سلیم را ساختگی دانسته‌اند و برخی دیگر معتقد هستند که وی کتاب حدیثی داشته است. بنابراین اکنون لازم است پژوهش مستقلی پیرامون ابعاد مختلف این کتاب، از جمله اسناد اصلی نسخه‌های خطی سلیم، که منقول از معمر بن راشد هستند، انجام شود. نتایج بررسی روایات هفتادگانه معمر در منابع شیعی، روشن نمود که: حدود نیمی از روایات معمر، که البته به فضائل اهل‌بیت(ع) مرتبط هستند، در منابعی وجود دارند که این منابع، از نظر اصالت یا انتساب به مؤلف و یا زمان تألیف، مخدوش هستند. همچنین (جدای از احادیث جعلی سلیم در کتاب الغیبه نعمانی)، هیچ حدیثی از معمر بن راشد به نقل از سلیم در منابع شیعه و سنی وجود ندارد. همچنین، هیچ حدیثی نیز از معمر به نقل از ابان بن ابی‌عیاش (تنها راوی کتاب سلیم) در منابع شیعی، وجود ندارد. از سوی آخر، با توجه به اینکه ابان بن ابی عیاش و معمر بن راشد و عبدالرزاق بن همام (راویان اسناد کتاب سلیم)، همگی از راویان عامه هستند؛ به نظر می‌رسد که اسناد معمر برای احادیث کتاب کنونی منسوب به سلیم، ساختگی باشند
گزارشی از کتاب سلیم بن قیس هلالی
نویسنده:
بنیاد فرهنگی امامت
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بنیاد فرهنگی امامت,
كتاب سليم بن قيس الهلالي بين الحقيقة والتلفيق
نویسنده:
مصعب الخير إدريس السيد مصطفى الإدريسي
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
مقاله حاضر، که از آن در برخی از سایت ها به عنوان کتاب یاد شده، از موضع اهل سنت به نقد و بررسی و تضعیف کتاب سلیم بن قیس هلالی پرداخته که نیاز به پاسخگویی تفصیلی و نقدِ نقد دارد.
کتاب سلیم بن قیس الهلالی أسرار آل محمد: أول تصنیف عقائدی حدیثی تاریخی وصل إلینا من القرن الأول
نویسنده:
تحقیق: محمدباقر الانصاری الزنجانی الخوئینی
نوع منبع :
کتاب , آثار منسوب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: الهادی,
معرفی نسخه های خطی کتاب های منسوب به سلیم بن قیس
نویسنده:
کاظم استادی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
نگارنده 49 نسخه خطی کتاب سلیم بن قیس) از متون حدیثی قرن اول هجری ( را بر اساس تعداد احادیث و سند آنها به هشت گروه تقسیم کرده و آنگاه نسخه شناسی آنها را ارائه می‌کند. ویژگی‌های نسخه‌ها، گاهی بر اساس فهارس کتابخانه های مربوط، گاه بر اساس مشاهده عکس نسخه و گاهی مشاهده اصل نسخه است. نسخه‌ها به ترتیب زمان قطعی یا تخمینی کتابت یاد شده و از سال 918 تا 1385 قمری را در بر دارد.
  • تعداد رکورد ها : 57