آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 71
راه هاي شناخت پيروان حق از منظر قرآن و روايات
نویسنده:
احتشامي نيا محسن, خسروجردي زهرا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اين نوشتار برآن است که راه هايي را به ما نشان دهد تا بتوانيم پيروان حق را بشناسيم. يکي از برجسته ترين آموزه هاي متعالي قرآن کريم ارائه راهکارهايي براي شناخت پيروان حق و جداسازي آن از باطل است. اگر بخواهيم به طور کامل درباره اين کتاب آسماني سخن بگوييم وقت زيادي را مي طلبد ولي به اختصار مي توان از اصل توحيد، (يکتاپرستي)، آيات محکم و متشابه، دستورهاي قرآني در حيطه هاي مختلف (احکام، اخلاق، قصص قرآني) استفاده کرد. از راه هاي ديگر براي تشخيص، واردشدن در حيطه اسلام است که يعني تسليم محض اوامر خدا در ايمان، عمل و ولايت، صراط مستقيم نيز بيانگر راه نجات انسانهاست که ميراث نبوت بر آن دلالت دارد که اهل بيت پيامبر در کنار قرآن به عنوان مفسر و متکلم قرآن داناترين افراد به سيره و سنت رسول خدا (ص) راهنمايي امت را بر دوش دارند و همچون پرچم و نشانه محور حق هستند.
صفحات :
از صفحه 121 تا 134
بررسی تعارض ظاهری میان آیه تکلیف وانتظارات دین ازانسان
نویسنده:
مجید پای برجای
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده :هر انسانی با توجه به عوامل و شرایطی که در آن متولد می‌شود و رشد می‌کند، در حقیقت با عنایت به قضا و قدر و مشیت الهی دارای یک ظرفیت و درجه‌ای از تکامل دینی می‌شود که البته سطح تکامل انسان محدود نیست و هر فردی می‌تواند با اختیار خود تا مرحله قرب الی‌ا... پیش رود و یا از فطرت و انسانیت خویش دور شود. ما در این پژوهش به دنبال پاسخ این سوال هستیم که آیا میان مفهوم آیه تکلیف و انتظارات دین از انسان تعارضی ظاهری وجود دارد؟ از آنجا که واژه وسع در این آیه به معنای قدرت و توانایی در انجام تکالیف الهی است، این نتیجه به دست آمد که معمولاً تکالیف الهی پایین‌تر از توانایی و قدرت انسان است و هیچ تعارضی میان این آیه با انتظارات دین از انسان وجود ندارد. همچنین این مطلب برای ما ثابت شد که میان ظرفیت و درجه تکامل دینی هر فرد با انتظارات دین از انسان تعارض ظاهری وجود دارد که با قائل شدن اختیار برای انسان و مسئله کمال اختیاری این تعارض برطرف می‌شود.کلید واژه‌ها : دین، تکلیف، انتظارات دین، انسان، تکامل دینی - اختیار
شرک؛ زمینه های پیدایش، راهکارهای زدایش
نویسنده:
منیره فرقانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
زبان خامه ندارد سر بیان فراق وگرنه شرح دهم با تو داستان فراقشرک این خطای هجران آفرین، انسان را از اعلی علیین به ادنی مراتب هبوط می‌دهد. آشفتگی و اسارت، پراکندگی و افتراقِ آدمیان، همه از سر شرکی است که (پنهان و آشکار) بدان دچارند.آتش این هجران و خسران چنان سوزان است که پیش گیری از ابتلای بدان بسی نیکو، و چاره جویی برای مبتلایان بسی لازم و ضروری است. پس با تأسی به آیات قرآن کریم که بهترین راهنمای شرک زدایی و اقامۀ توحید است زمینه ‌ها و بسترهای شرک را بررسی نموده، آن را بر چهار قسم یافته‌ایم؛ برخی از آیات، طبع کفران پیشۀ انسان را زمینه ساز شرک معرفی نموده است. برخی دیگر، معرِّف زمینه‌های اعتقادی و مبانی نظری شرک است که آسیب های عقل نظری راتبیین می‌کند. گروه دیگری از آيات معرِّف زمینه‌های رفتاری شرک است و آسیب های عقل عملی را متذکر می‌شود. و سرانجام آیاتی که بر زمینه‌های ارتباطی و اجتماعی شرک تأکید دارند که ناظر بر ارتباطات جنی و انسی است.از سوی دیگر تعمق در برخی از آیات، رابطه و تعامل این چهار زمینه را می‌نمایاند. به طوریکه تأثیر زمینه‌های انسان شناختی را بر زمینه‌های اعتقادی، زمینه‌های رفتاری و زمینه‌های ارتباطی شرک به رخ می‌کشد. و به همین گونه تأثیرگذاری سایر زمینه‌ها بر یکدیگر را بیان می‌دارد. بر اساس این شواهد قرآنی و تحلیل های عقلی و ضمنی آن می‌توان گفت این زمینه‌ها با هم تعامل دارند و بر یکدیگر دامن می‌زنند. این در واقع همان تعامل میان ولایت، طبع، عقیده و عمل است.تعقل و توجه به تأثیر متقابل عقیده و عمل، و مناسبات خارجی ناشی از آن، نگرشی نو را در جهت شرک زدایی فراهممی‌کند. این شرک زدایی مبنی بر آسیب شناسی دو نوع تعامل است: یکی تعاملات عقل نظری و عقل عملی، و دیگری تعاملات ولایت، عقل نظری و عقل عملی است. روایات متعددی مؤید است که با اصلاح اساسی آسیب های ارتباطی سایر زمینه‌ها در ره توحید سامان می‌یابد. اصلاح اساسی آسیب های ارتباطی چیزی نیست مگر تحقق و تداوم یافتن حکومت بر حق حضرت بقیة الله الاعظم (روحی و ارواح العالمین له الفداء) که در آن مردم و والی حق یکدیگر را ادا نموده تا حق پروردگار که همان اقامۀ عدل است ادا شود.
 جایگاه اباعبدالله الحسین علیه السلام در حدیث شیعه
نویسنده:
زهرا مهدوی دامغانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش بررسی جایگاه اباعبدالله الحسین (ع) در حدیث شیعه و بررسی موقعیت زمانی امام و جمع آوری سخنان٬ خطبه ها٬ نامه ها و احادیث امام حسین است. روش پژوهش به صورت کتابخانه ای تهیه و تدوین شده است. نتایج نشان می دهد که امام حسین ( ع) با وجود اینکه در دوران بنی امیه و خفقان شدید ایشان و همزمانی با منع نگارش حدیث بوده اند٬ با این حال حداکثر استفاده را از موقعیت کرده و در مواقع مختلف به تربیت و پرورش و راهنمایی مردمان پرداخته و از ایشان خطبه ها٬ نامه ها٬ احتجاجات و سخنانی رسیده که زینت بخش مجامع ما شیعیان می باشد.‬
جایگاه ملائکه ، انسان و جن در سازمان خلقت
نویسنده:
حسین بحرانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهش دقیق و علمی بامحوریت آیات قرآن و شواهد حدیثی به منظور ارائه تفسیری مناسب و تعریفی معقول از ملائکه و نقش آنان درنظام آفرینش ، انسان واستعدادهایش ، جن و مقام و موقعیتش در سازمان هستی و از طرفی زدودن زنگارهای خرافات که بردامن مباحث مربوطه نشسته است و نقد برداشت های مادیگرایانه در رابطه بااین سه موجود عالم امر و خلق بخصوص فرشتگان ، هدف اصلی این تحقیق معین گردیده است روش نمونه گیری : برمبنای آیات کریمه قرآن و روایات مرتبط با موضوع بحث ، نمونه های در دسترس و برخی شبهات ، اعم از نوشتاری و گفتاری که در فرهنگ عامه مطرح است مورد بررسی قرار گرفته است دراین پژوهش روش کتابخانه ای و محاوره ای مورد استفاده بوده است شواهد قرآنی به خصوص از میان تفسیرهای موجود روش مدبرانه مرحوم علامه طباطبائی و احادیث پالایش شده دراین رابطه مقیاس سنجش و ابزار اندازه گیری این بررسی است مبانی شناخت صحیح فرشتگان ، انسان و جن با محوریت وحی به عنوان طرح این پژوهش مدنظر بوده است نتیجه کلی : در فرهنگ متعالی قرآن فرشتگان موجوداتی نورانی و معصوم از گناه بوده و ساحت مقدسشان از اینکه رنگ مادی به خود بگیرد منزه است آنان واسطه های بین خداوند و عالم خلق هستند و در سازمان هستی به عنوان کارگزارانی امین ایفای نقش می نمایند، و انسان نیز بگونه ای تعریف می شود که اگر چه از نظر ذات و سرشت در مرتبه ای پائین تر از ملائکه قرار می گیرد و لکن بواسطه اختیار از ملائک هم فراتر می رود و به مقام خلیفه اللهی تشرف می یابد، جن ها نیز باوجود دارا بودن نیروی مافوق انسانی جهت نفوذ در اشیاآ، جابجائی سریع از نظر مقام در مرحله ای پائین تر از انسان قرار می گیرند. و خلاصه اینکه این سه موجود عالم خلق و امر برای عبادت پا به عرصه وجود گذاشته و سیر الی الله دارند.
اسماء و صفات الهی براساس تفسیر مناهج البیان
نویسنده:
محسن احتشامی نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
گزارشی و آموزه هایی از دعای «عصر غیبت»
نویسنده:
محسن احتشامی نیا,زهرا طهوری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
خطابات قرآنی: خطاب خاص، مراد عام
نویسنده:
محسن احتشامی نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برای شناخت دقیق هر دین، در وهلة اول باید به متون اصلی و مقدّس آن دین مراجعه نمود تا بتوان درک صحیحی از آن دین به دست آورد. یکی از مباحث مهم قرآنی بررسی خطابات قرآنی می باشد که از قدیم به انواعی تقسیم شده است، این مقاله درصدد است ضمن بررسی اجمالی انواع گوناگون خطابات قرآنی به این نکته بپردازد که تمامی خطابات عِتاب آلود قرآن، اگر چه در ظاهر مخاطب آن شخص پیامبر گرامی اسلام6 است ولی در باطن طرف خطاب آن امت او می باشند و از خطابات عتاب آلود پیامبر گرامی اسلام همین ضرب المثل معروف «ایاک اعنی و اسمعی یا جاره» می باشد.مقاله حاضر به روش توصیفی- اسنادی با رویکردی تحلیلی و با استفاده از آیات و روایات اسلامی تنظیم شده است.
توحید تنزیهی در کلام رضوی
نویسنده:
محسن احتشامی نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
 بررسی حدود روابط زن و مرد از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
میکائیل باقری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
چکیده:امروزه ابهامات زیادی در مورد روابط بین زن و مرد وجود دارد و این موضوع یکی از مسایل مهم و قابل توجه جامعه امروزی می باشد در این پایان نامه سعی شده است آیات و روابط مرتبط با این موضوع بررسی شده و با توجه به جامعه امروزی به سوالات زیادی که در این باره وجود دارد پاسخ داده شود. از آنجا که حضور زن و مرد هر دو در جامعه امروزی بیش از هر زمان دیگر ضروری به نظر می رسد و زن و مرد ناگزیر از برقراری ارتباط می باشند محقق برآن شد شرایط ، آداب و اصول این ارتباط را با کنکاش دقیق در آیات و روایات بدست آورد. پوشش و حجاب را که پیش نیاز حضور سالم زن در جامعه می باشد مورد بررسی قرار داده و پس از بحث نسبتا مفصلی در این باره به زینت و اقسام آن که به نوعی به پوشش مربوط است پرداخته است. در بحث روابط این مهم از دو دیدگاه بررسی شده روابط بامحارم و روابط با نامحرمان و در آن به نحوه برقراری ارتباط و حد و حدود آن در هر مورد اشاره شده است. در ادامه با توجه به اینکه خانواده اولین محیطی است که فرد همه آداب اجتماعی و دینی را در آن می آموزد و پایگاهی مهم در بحث حضور زن و مرد در جامعه به شمار می رود به بحث روابط در خانواده پرداخته است. در نهایت پدیده فمینیسم مورد بررسی قرار گرفته و به این نتیجه رسیده است که در اروپا به روابط صحیح که منجر به ازوداج و تشکیل خانواده می شود. بی توجهی شده و زنان از حق مسلم شان محروم و آرامش روانی از آنها سلب شده است .
  • تعداد رکورد ها : 71