آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 33
فلسفه زبان در قرآن
نویسنده:
فاطمه سادات خلیلی فر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
تلاش برای شناخت ماهیت و منشأ زبان، این توانایی ذاتی انسان، در طول تاریخ امری رایج و مورد توجه دانشمندان بوده است، چرا که موهبت زبان به گونه ای که ما آن را مورد استفاده قرار می دهیم تنها مختص انسان است که او را به لحاظ ژنتیکی مشخص و از سایر موجودات زنده متمایز می سازد. گوناگونی آراء دانشمندان در این زمینه گواهی است بر پیچیدگی بیش از حد زبان چه در عرصه ی ماهیت و چه منشأ، تا آن جا که زبان شناسان و فیلسوفان و عرفا همگی بر آن شده اند تا پاسخ این پرسش همیشگی بشر را دریابند. از سوی دیگر، قرآن کلام خداوند و کتاب هدایت بشر دارای جایگاهی ویژه نزد مسلمانان است. لذا بر آن شدیم تا پاسخ پرسش های خود را در قرآن این کتاب مقدس جستجو کنیم. در این پژوهش، از یک سو به مطالعه ی آراء گوناگون بسیاری از برجسته ترین زبان شناسان و فیلسوفان راجع به منشأ و ماهیت زبان در طول تاریخ پرداختیم. از سوی دیگر، آراء برخی دانشمندان اسلامی در این باره را مورد مطالعه قراردادیم و در نهایت آن چه را که از قرآن و آراء دانشمندان اسلامی به دست آوردیم با آراء دانشمندان غیر مسلمان مقایسه کرده و به نتایجی دست یافتیم. لازم به ذکر است که علاوه بر دو موضوع مطالعه شده در این پژوهش، لایه لایه بودن زبان و نیز برخی تئوری های معنایی از دیدگاه زبان شناسان بررسی شدند. در اصل، هدف از این بررسی مطالعه ی برخی مباحث زبان شناختی از منظر قرآن کریم بوده است. آنچه در نهایت بدان دست یافتیم تأییدی بود بر استقلال استعداد ذاتی زبان از نمود آن که به صورت گفتار متجلی می شود و بنابراین، لایه لایه بودن زبان نیز به همین ترتیب اثبات گردید. به علاوه دریافتیم که قرآن، زبان را ابزار اندیشه و تفکر معرفی می کند و تجلی اندیشه را در زبان می داند و بدین وسیله بر ارتباط تنگاتنگ این دو عنصر حیاتی برای زندگی رو به رشد بشر، صحه می‌گذارد.
فلسفه تفاوت احکام فقهی زن ومرد
نویسنده:
خاطره شاهین فرد؛ استاد راهنما: سیدمحمدجواد وزیری‌فرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
تکلیف الهی به همه انسانها تعلق می گیرد انچه مهم است جنبه مشترک زن ومرد است اما نوع تکلیف ممکن است به جنبه های متفاوت اندو برگردد که در این صورت احکام خاص جنسیتی شکل میگیرد
مبانى وضع شناسى در «الموضوعات‏» ابن جوزى
نویسنده:
سید محمدجواد وزیری فرد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نیازهای متعالی بشر از دیدگاه قرآن کریم
نویسنده:
محمدمهدی پورعلی فرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بررسی نیازهای فطری انسان در مسیر نیل به قرب خداوند می باشد. نویسنده در سه فصل، ضمن معرفی نیازهای متعالی انسان که عبارت اند از: حس حقیقت طلبی، حس قدرت طلبی (امیالی مانند: آزادی خواهی، استقلال طلبی، و عزت خواهی از مظاهر این گرایش است)، حس فضیلت خواهی، حس زیبایی طلبی، گرایش به خلاقیت و ابداع، میل به جاودانگی، میل به عشق و پرستش، میل به محبوبیت، میل به تبعیت از حق، و میل به اعتدال; به بررسی ملاک و ویژگی های نیازهای متعالی انسان می پردازد و در پایان بیان می دارد که متعالی ترین دلبستگی ها و کشش ها و در عین حال، نهان ترین آنها، میل به خداوند است که جامع همه امیال فوق و در واقع بعد گرایشی صراط مستقیم است و بقیه امیال، راه های منتهی به آن هستند.
شیوه های تربیتی و توصیه های استاد پهلوانی
نویسنده:
سید محمدجواد وزیری فرد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
رنگ در قرآن
عنوان :
نویسنده:
خشایار (عبدالحسین)بکان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پیوست در منابع دیجیتالی
 بررسی ادله فقهی مخالفان ولایت سیاسی زنان در فقه شیعه
نویسنده:
عترت دوست محمد, وزیری فرد سیدمحمدجواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
موضوع مشارکت سیاسی زنان در جامعه اخیرا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، بر همین اساس و به علت برخی شبهات فقهی درباره ولایت سیاسی زنان، بررسی فقهی این موضوع مهم به نظر می رسد. از این رو در این مقاله با بررسی آیات و روایات و گفتار مفسران و فقیهان به بررسی امکان و حدود جواز ولایت سیاسی برای زنان پرداخته شده است. در این پژوهش از روش توصیفی - تحلیلی استفاده شده و گردآوری داده ها نیز به صورت کتابخانه ای بوده است. در نتیجه تحقیق روشن شد که به آیات قرآن در منع ولایت سیاسی زنان نمی توان به طور قاطع استناد کرد، گرچه - در صورت اثبات - از برخی از آن ها بتوان به مثابه موید بهره برد. اما با توجه به روایت نبوی مشهور، روایت ابوخدیجه و اجماع علمای فریقین در منع ولایت عام برای زنان، می توان حکم به ممنوعیت ولایت سیاسی عام در سطح حاکم امت اسلامی و ولی فقیه برای زنان نمود. اما در سطوح پایین تر و در ولایاتی چون ریاست دولت و نمایندگی مجلس و وزارت و مدیریت های دیگر نمی توان حکمی این چنین داد.
صفحات :
از صفحه 79 تا 94
بررسی تطبیقی احکام فقهی مربوط به قرآن کریم در فقه امامیه و فقه عامه
نویسنده:
مطهره کلانتری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پیوست درمنابع دیجیتالی
بررسی ادله تقسیم و تعطیل میراث درصورت وجود حمل در فقه امامیه و اهل سنت با تأکید بر فروع مستحدثه
نویسنده:
پدیدآور: مریم رنجبر همقاوندی ؛ استاد راهنما: سیدیوسف علوی وثوقی ؛ استاد مشاور: سیدمحمدجواد وزیری‌فرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
اگر شخص درحالی بمیرد که یکی از وراثش حمل باشد و سایر ورثه نیز خواستار تقسیم ترکه قبل از تولد او باشند، درچنین مسأله‌ای فقهای امامیه برای جلوگیری از ضرر دوطرف (حمل و سایر وراث)، در برخی از موارد با رعایت احتیاط لازم حکم به تقسیم میراث داده‌اند و در برخی از موارد نیز این تقسیم را موکول به بعد از تولد حمل کرده‌اند؛ یعنی، حکم به تعطیل نموده‌اند. رساله حاضر به بررسی دلایل تقسیم و تعطیل میراث قبل از تولد حمل از نظر فقهای امامیه و فقهای عامه می‌پردازد.منظور از فروع مستحدثه، روش‌ها و تکنیک‌های نوینی است که امروزه برای تشخیص تعداد و جنسیت حمل به‌کار می‌رود؛ درصورتی که به‌واسطه تکنیک‌های ذکر شده به تعداد و جنسیت حمل علم و یقین حاصل شود، با توجه به حجیّت ذاتی علم، اطلاعات حاصل شده می‌توانند پایه چگونگی تقسیم، تعطیل و یا میزان تعطیل ترکه پیش از تولد حمل قرارگیرد.
بررسی میزان انطباق مباحث برنامه های اخلاقی رادیو معارف با الگوی اخلاق اسلامی از نظر کمی
نویسنده:
مصطفی همدانی,سید محمدجواد وزیری فرد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اخلاق، مهم ترین حوزه در فرهنگ اسلامی است و رادیو معارف رسانه ای است که رسالت خود را ترویج معارف، به ویژه مکارم اخلاقی قرار داده است. این تحقیق، با رویکردی توصیفی– تحلیلی، با هدف بررسی میزان انطباق محتوایی برنامه های اخلاقی رادیو معارف با الگوی اخلاق اسلامی به تحلیل محتوای نمونه ای که با روش طبقه ای و منظم از برنامه های این شبکه انتخاب شده، می پردازد. این تحقیق در چارچوب الگوی اخلاق اسلامی که از کتاب جامع السعادات استخراج شده، انجام گرفته و مطالعة خود را بر اساس نمونه ای که با روش طبقه بندی سیستماتیک انتخاب شده، قرار داده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که این برنامه ها در بیشتر موارد دارای انطباق کامل با الگوی اخلاق اسلامی نیستند؛ به این معنا که بسیاری از ابعاد، خرده ابعاد و مؤلفه های مباحث اخلاق اسلامی، در این برنامه ها بیان نشده اند. همچنین مباحث بسیاری خارج از الگوی اخلاق اسلامی در این برنامه ها مطرح می شوند که این به کم وزن شدن سهم اجزای اصلی الگو در برنامه ها انجامیده است.
  • تعداد رکورد ها : 33